Juridische zaken

Als jurist bij Coöperatie VGZ ben je altijd op zoek naar mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving om de missie van VGZ te realiseren: zinnige zorg voor iedereen. Ons werkveld - de zorg - is aan politieke en publieke invloeden onderhevig en daardoor continu in beweging. Dat is soms knap lastig, want als zorgverzekeraar is op iedere stap die wij zetten wel een regel van toepassing. Juridische Zaken heeft de rol om ervoor te waken dat wij ons bewust zijn van die regels en hoe deze moeten worden uitgelegd en toegepast. Zodat beslissingen weloverwogen kunnen worden genomen. De combinatie van juridisch adviseren, meedenken en zoeken naar alternatieven, maakt dat ons werk bepaald geen simpel standaardwerk is. Daarmee is en blijft het echter des te interessanter!

Wie zijn wij en wat doen wij
Als juristen, houden wij de business op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving. Eén van onze belangrijke uitdagingen is dan ook het bijblijven op juridisch vlak. Tegelijkertijd kennen we niet alleen de ins en outs van het juridisch kader, maar ook de doelen van de business. Met die combinatie van kennis denken wij dan ook mee over onder meer commerciële contracten, juridische structuren en juridische aspecten bij producten, beleid en processen. Daarbij zoeken we naar de grenzen  van de regelgeving en kijken vooral naar wat er wél mogelijk is! Uiteraard zonder het belang van de klant uit het oog te verliezen. Zo zorgen we ervoor dat VGZ kan ondernemen, veranderen en vernieuwen.

Elkaar versterken en van elkaar leren
Wat een zorgverzekeraar doet, raakt ieder huishouden in Nederland. Dat maakt alles wat wij doen de moeite waard. Het maakt tegelijkertijd dat we een grote, complexe verantwoordelijkheid hebben en overal bovenop moeten zitten. En dat we de letter van de wet moeten kennen in een breed scala van rechtsgebieden. In ons team heeft iedereen een stevige juridische basis en een eigen aandachtsgebied. We halen plezier uit de inhoud, versterken elkaar aan en leren van elkaar. Zodat we het juridische verhaal binnen de organisatie met overtuigingskracht kunnen vertellen.

Staf vacatures

Jouw recruiter

Mascha van Houten 65x65.jpg

Mascha van Houten
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl 

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

 

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-werkt-BHo-7021-310x148 - kopie.jpg

Inkoop van diabetes testmateriaal 2015

De impact die dit project heeft gehad, maakt het extra interessant. 

Marlies van Berlo & Paul Schoenmakers, Bedrijfsjuristen

In 2015 heeft VGZ besloten de inkoop van diabetes testmateriaal op een andere manier te organiseren. Als Juridische Zaken waren we van het begin tot het eind van dit project betrokken bij alle ontwikkelingen. 

 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-6041-310x148 - kopie.jpg

Leertuinen

De verscheidenheid van onze projecten maakt het leuk!

Marlies van Berlo & Paul Schoenmakers, Bedrijfsjuristen

VGZ werkt binnen een aantal leertuinen aan verbetering van de kwaliteit en organisatie van de zorg. Het doel is om de zorg ook in de toekomst betaalbaar te houden. Het gaat hier om samenwerking met o.a. zorgaanbieders en patiëntenorganisaties.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-5664-310x148 - kopie.jpg

Fusie Zorgkantoren

Wij waren betrokken bij het hele traject. 

Marlies van Berlo & Paul Schoenmakers, Bedrijfsjuristen

Per 1 januari 2016 zijn de zorgkantoren van VGZ gefuseerd. Juridische Zaken had hierbij een belangrijke rol, vanwege de sterk juridische inslag van het traject. Het geheel moest zo worden georganiseerd dat de dienstverlening aan de verzekerden en cliënten niet werd gehinderd. 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

 • Ook Coöperatie VGZ doet aan topsport!

  Naast haar werk bij Coöperatie VGZ en haar studie ook topsporter. Ilhame is afgelopen augustus Wereldkampioene Taekwon-do geworden. Lees haar verhaal!
  Geschreven door op 15 september 2017
 • Gamen onder werktijd

  Bij veel bedrijven is het ongepast om onder werktijd spelletjes te spelen. Het is immers serious business. Bedrijfsresultaten, risico’s, de strategie, klanttevredenheid, allemaal hele serieuze dingen. Daar speel je geen spelletjes mee! Maar wat nou als je met een serious game veel betere resultaten haalt? En wat als je met veel meer plezier die vervelende klus kunt doen?
  Geschreven door Hugo Kaat op 07 september 2017
 • Compliance als enabler voor innovatie en marketing

  Ik ben ervan overtuigd dat wij als zorgverzekeraar diezelfde combinatie van innovatie en marketing moeten maken. Willen we de zorg in Nederland betaalbaar houden, dan moeten we innovatief zijn. Zorg moet zinnig zijn én blijven, ook in de toekomst.
  Geschreven door op 14 juli 2017
 • Het Social Media team en VGZ – een halfjaar later

  Superieure klantbeleving begint met er zijn voor de klant op het moment en op de manier waarop zij dat wilt, en soms is dat op zondagavond via een Twitter- of Facebookbericht.
  Geschreven door Johan van den Brink op 26 juni 2017
 • Vliegende sprints in de klantmissie

  Bij VGZ zijn we steeds op zoek naar hoe we dingen beter kunnen doen voor onze klanten, en hoe we onze klanten veel meer kunnen betrekken bij de dingen die we doen.
  Geschreven door Marjolijn van der Wielen op 25 mei 2017