Beheer

Als zorgverzekeraar is onze primaire taak om rechtmatig gedeclareerde zorg uit te betalen. Beheer controleert achteraf of declaraties rechtmatig of doelmatig zijn. Is er teveel betaald? Dan moet dat terug betaald worden. Dat klinkt simpel, maar is het niet. Want wat te doen als een instelling failliet gaat op het moment dat wij ons geld terughalen? Zeker op het moment dat we in een regio geen alternatieve aanbieder hebben, levert dat een conflict op met de zorgplicht die wij als zorgverzekeraar hebben. Wij werken dan ook niet vanuit een ivoren toren, maar in samenwerking met veel verschillende afdelingen. We benoemen waar het fout gaat, zodat bijvoorbeeld Zorginkoop het gesprek kan aangaan. Dat is werken aan zinnige, betaalbare zorg in Nederland!

Wie zijn wij en wat doen wij
Beheer speelt een belangrijke rol in het betaalbaar houden van de verzekeringspremies. Wij controleren of declaraties die worden gedaan door zorgaanbieders wel correct en rechtmatig zijn. Natuurlijk is dit een eis is vanuit onze toezichthouder, maar we doen dit vooral omdat wij ons hard maken voor de juiste zorg in Nederland. En dan moeten we wel de juiste declaraties uitbetalen. Is dit niet het geval, dan trekken we aan de bel en kijken we in samenwerking met andere afdelingen wat de te nemen stappen zijn. Het kan zijn dat er geld terug gehaald wordt, maar het kan ook zijn dat er gesproken wordt met een instelling over hoe zij hun zorgverlening doelmatiger kunnen inrichten. Complexe vraagstukken waarbij veel partijen betrokken zijn, soms tot en met de overheid aan toe.

Flexibel werken aan samenwerking
In ons werk hebben we veel te maken met veranderingen. Soms wijzigt er iets omdat Den Haag iets besloten heeft, maar ook interne ontwikkelingen maken dat ons werk continu verandert. Een controleplan maken? Doen we! Maar het kan zomaar zijn dat we ingehaald worden door de realiteit, nog voordat de inkt droog is. Onze mensen beschikken dan ook over een brede kijk op zaken en over een flinke dosis verandervermogen. Samen hebben we één doel: de zorg in Nederland beter inrichten. Daarvoor hebben we veel  andere partijen binnen en buiten onze organisatie nodig. Enerzijds maakt dat ons werk complex – probeer alle neuzen maar eens dezelfde kant op te krijgen, anderzijds daagt het ons iedere dag weer uit en houdt het ons scherp!

Waarde toevoegen in plaats van vingerwijzen
Als zorgverzekeraar hebben we bovendien een enorme, maatschappelijke functie. We bedienen meer dan 4 miljoen mensen en geven 11 miljard per jaar uit aan zorg. Nogal een verantwoordelijkheid! Coöperatie VGZ stapt daarin met regelmaat naar voren om innovaties toe te passen. Zo hebben we een aantal zelfonderzoeken ontwikkeld, die nu landelijk ingevoerd zijn. Daarmee helpen we de zorginstellingen met hun declaraties en realiseren we een enorme besparing. Een win-win situatie die één op één bijdraagt aan het betaalbaar houden van de premie. Wij willen waarde toevoegen en gaan niet met een wijzend vingertje in gesprek. We kijken liever naar de toekomst: hoe gaan we dit samen aanpakken en verbeteren? Complex en politiek? Ja! Maar de voldoening bij succes is alle moeite waard!

Zorg vacatures

Jouw recruiter

pasfoto recruiter Bart.jpg

Bart Groeliken
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-lopen-BHo-2989-310x148 - kopie.jpg

Zelfonderzoek GGZ-instellingen

Coöperatie VGZ is een plek waar veel gebeurt en dat maakt mijn werk enorm leuk!

Jan van Dam, Specialist Controles

Als zorgverzekeraar controleren wij GGZ-instellingen op de rechtmatigheid van zorgverlening en declaraties. In het verleden benaderden we iedere instelling los, stelden we bij iedere instelling vragen van achter ons bureau en werkten we met losse lijstjes en Excel-bestanden. 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-2220-310x148 - kopie.jpg

Echt verschil maken 

Echt het verschil maken is iets wat mijn werk 100% de moeite waard maakt!

Mariëlle Steinhage, Klantadviseur

Mantelzorgers staan bij Langdurige Zorg hoog in het vaandel. Deze mensen verrichten ontzettend veel werk en eigenlijk spreken wij hen meer dan de cliënten zelf. Doordat mantelzorgers zoveel zelf doen, is het risico op overbelasting groot. De zorg die wij leveren, is dan ook vaak ter ondersteuning van de mantelzorger.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-bellen-BHo-6219-310x148 - kopie.jpg

Good Practice

De wijze waarop VGZ bezig is met zorginnovatie is uniek en veelbelovend.

Jurgen Hersen, Medisch adviseur Zorginkoop

Wij moeten er met zijn allen voor zorgen dat de zorg betaalbaar blijft, nu en in de toekomst. Verbeterinitiatieven waren bij Coöperatie VGZ vooral gericht op kostenbesparing. Daar zit echter een grens aan. Met Good Practices kiest VGZ een andere invalshoek.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

 • Ook Coöperatie VGZ doet aan topsport!

  Naast haar werk bij Coöperatie VGZ en haar studie ook topsporter. Ilhame is afgelopen augustus Wereldkampioene Taekwon-do geworden. Lees haar verhaal!
  Geschreven door op 15 september 2017
 • Gamen onder werktijd

  Bij veel bedrijven is het ongepast om onder werktijd spelletjes te spelen. Het is immers serious business. Bedrijfsresultaten, risico’s, de strategie, klanttevredenheid, allemaal hele serieuze dingen. Daar speel je geen spelletjes mee! Maar wat nou als je met een serious game veel betere resultaten haalt? En wat als je met veel meer plezier die vervelende klus kunt doen?
  Geschreven door Hugo Kaat op 07 september 2017
 • Compliance als enabler voor innovatie en marketing

  Ik ben ervan overtuigd dat wij als zorgverzekeraar diezelfde combinatie van innovatie en marketing moeten maken. Willen we de zorg in Nederland betaalbaar houden, dan moeten we innovatief zijn. Zorg moet zinnig zijn én blijven, ook in de toekomst.
  Geschreven door op 14 juli 2017
 • Het Social Media team en VGZ – een halfjaar later

  Superieure klantbeleving begint met er zijn voor de klant op het moment en op de manier waarop zij dat wilt, en soms is dat op zondagavond via een Twitter- of Facebookbericht.
  Geschreven door Johan van den Brink op 26 juni 2017
 • Vliegende sprints in de klantmissie

  Bij VGZ zijn we steeds op zoek naar hoe we dingen beter kunnen doen voor onze klanten, en hoe we onze klanten veel meer kunnen betrekken bij de dingen die we doen.
  Geschreven door Marjolijn van der Wielen op 25 mei 2017