Jordi van Baardewijk

 

"Wij bouwen, bewaken en beschermen de reputatie van Coöperatie VGZ"

Jordi van Baardewijk

Mijn vakgebied

Communicatie

Als Corporate Communicatieadviseur werk ik samen met mijn collega’s aan het versterken van de gewenste positionering van Coöperatie VGZ bij medewerkers, zorgaanbieders, politiek en media.

Zo geven we advies over de gewenste reputatie en creëren we bouwstenen voor de ontwikkeling van onze corporate identiteit. Daarnaast werken we onder andere aan diverse projecten om het begrip en draagvlak voor onze strategie te vergroten. Oftewel uitleggen wat onze maatschappelijke rol is. Ik werk daarbij samen met onder andere de woordvoerders, reputatie- en issuemanager en andere communicatieadviseurs. Doordat we in een dynamisch speelveld opereren, is geen dag bij VGZ hetzelfde. Politieke besluitvorming kan van de één op de andere dag voor grote veranderingen zorgen, die zowel intern als extern van invloed zijn. En juist dat maakt mijn werk erg interessant.

In de afgelopen jaren heb ik me ontwikkeld van communicatiemedewerker naar communicatieadviseur. Ook ben ik overgestapt van Interne Communicatie naar Externe Communicatie, omdat ik me breed wilde ontwikkelen. Dat kwam goed uit, want tegenwoordig zijn deze disciplines samengevoegd. Het is mijn doel om me verder te ontwikkelen tot een senior adviseur, en op de lange termijn tot een professional die zich laat inhuren door organisaties. Bij Coöperatie VGZ krijg ik de ruimte voor die ontwikkeling, door scholing en coaching, maar ook doordat ik interessante en complexe projecten mag oppakken. Daarnaast werken er hier genoeg professionals met ruime ervaring, waarvan ik veel kan leren.

Een grote toegevoegde waarde binnen Coöperatie VGZ vind ik Netwerk!, ons platform voor ambitieuze young professionals. NetWerk! organiseert allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld intercompany events en scenarioplanning, maar ook informele borrels. Ik herinner me nog goed dat we een aantal jaar geleden een week lang geld hebben ingezameld bij onze collega's op alle vestigingen in het land voor Serious Request. Wat nog best een uitdaging was, want de normale werkzaamheden liepen gewoon door. Maar wat waren we trots op onze organisatie toen we uiteindelijk € 11.000,- mochten overhandigen bij het Glazen Huis, namens Coöperatie VGZ. Dat zijn leuke dingen en het creëert een goede band met collega's van andere afdelingen, waardoor je uiteindelijk nog beter samenwerkt.

- Jordi van Baardewijk