Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Expert Content en Communicatie – Basisverzekering

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3337,- en € 5307,-
 • Arnhem

Als een echt diehard specialist met hart voor content weet jij als geen ander dat goede content meer is dan alleen maar ‘stukjes schrijven’. Hoe zorg jij voor interactie met onze klanten en weet jij ingewikkelde materie begrijpelijk te maken voor de klant?

Jouw werk

Als expert, namens de expertgroep Content en Communicatie, werk je mee in een klantmissieteam. Voor elke Klantmissie is een multidisciplinair team samengesteld dat verantwoordelijk is voor de realisatie van de missie. Binnen deze multidisciplinaire teams werken specialisten op een wendbare en kort-cyclische en resultaatgerichte (Agile) manier aan initiatieven om hun missie tot een succes te maken. Het team vormt de ‘thuisbasis’ voor de specialisten; de experts. Jullie missie? Basisverzekeringen van Coöperatie VGZ (door)ontwikkelen en invullen, in de lijn met de behoefte van de klant, partners en wet & regelgeving. Ook weten jullie als team klanten te verleiden naar de naturapolis. Zo houdt jij je onder andere bezig met het op tijd opleveren van modelovereenkomsten en de communicatie over premie.

Jouw werkweek helemaal in het teken van content voor de basis verzekeringen zowel on- als offline. Je weet als geen ander hoe je onze klanten het beste kunt bereiken. De ene keer ontwikkel je teksten voor onze website, de andere keer is dit een filmpje voor op onze facebookpagina of een pakkende tekst in een brief of voorwaarden. Het snelle Social Media vraagt een evenzo snelle reactie, dat is voor jou geen probleem! Proactief bedenk en ontwikkel je impactvolle content voor alle kanalen. Alle content voldoet aan de regels. Want jij weet hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn! Thuis, onderweg of op kantoor, 24 uur per dag! Dat is de toekomst die jij mede wilt bepalen. Jij zet de lijnen uit. Je bepaalt de tone of voice en welk kanaal moet worden ingezet om de doelen te behalen. Jij waarborgt de look & feel van alle content, van social tot offline copy.

Waarom jij je voor meer dan 100% inzet? Om ervoor te zorgen dat onze basisverzekeringen als passend en betaalbaar worden ervaren. Wat jouw rol hierin is? Jij bent een kei in het boven tafel krijgen van de behoeften van de klant. Jij luistert goed naar de klantvragen, kijkt naar concurrentiebewegingen, volgt trends en ontwikkelingen en vertaalt deze naar de verschillende merken van de Coöperatie. Jij schudt goede, impactvolle, duidelijke en voor de klant begrijpbare content in alle soorten en maten zo uit jouw mouw maar dankzij jouw brede interesse en vaardigheden kun jij ook prima een rol vervullen op het gebied van positionering, campagne en relatiemarketing. Samen bouwen jullie – Agile, autonoom en héél dicht op de klant – aan de allerbeste content. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Maar op welk gebied jij jouw kennis ook toepast, altijd houd je voor ogen dat bij alle activiteiten de klant centraal staat.

In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het:
 • het realiseren van backlog items in een Agile team;
 • inspelen op de actualiteit (als contracteringsvraagstukken) en daar passende communicatiemiddelen voor (laten) ontwikkelen;
 • beheren en inzicht maken van communicatiemiddelen;
 • produceren van relevante, authentieke content zowel on- als offline.

 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een creatieve collega die het volgende met zich meebrengt:

 • afgeronde HBO studie op het gebied van marketing of communicatie;
 • held in het bedenken, schrijven en produceren van creatieve en onweerstaanbare content;
 • doelgroep-denken en -schrijven behoort tot jouw tweede natuur;
 • foutloos de Nederlandse taal beheren, maar dat is natuurlijk voor jou vanzelfsprekend.

Proactief en creatief, zonder deze eigenschappen kun jij niet! Continu borrelen er nieuwe ideeën in je op. Nieuwe ideeën waarmee jij nog beter in gesprek kan gaan met onze klanten. Jij kent alle kanalen en weet de waarde van de verschillende kanalen goed in te schatten. Jij bent in staat je in te leven in de klant. Werkdruk en deadlines, jij ziet ze als uitdagingen. Jij realiseert je dat de markt waarin wij als zorgverzekeraar opereren aan politieke en publieke invloed onderhevig is. Dat onze koers daardoor plots kan wijzigen is voor jou geen probleem. Jij bent gewend om Agile te werken en zoekt steeds opnieuw naar het beste resultaat. Daarbij hou je altijd in je achterhoofd dat Coöperatie VGZ een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Die neem jij net zo serieus als wij.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Expert Content en Communicatie bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Ga jij op een eigentijdse manier het gesprek aan met onze klanten? Solliciteer dan voor 21 augustus via onderstaande knop. Na deze datum ontvang je een reactie op je sollicitatie.

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk