Sollicitatieproces

Sollicitatieproces

Op het moment dat je bij ons solliciteert, word je opgenomen in ons sollicitatieproces. Hier lees je alles over hoe dat in zijn werk gaat. Van de gemiddelde doorlooptijd, tot en met de uiteindelijke berichtgeving van onze kant. Van alles wat we eventueel verder nog van je kunnen vragen en alles wat je van ons kunt verwachten.

Sollicitatieproces

We streven ernaar om een sollicitatieprocedure binnen vier tot zes weken af te ronden. De procedure start op het moment dat jij jouw sollicitatie doet door je cv en motivatie op te sturen. Wanneer we hier voldoende aanknopingspunten met de vacature in zien, nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Zijn we na de kennismakingen allebei enthousiast, dan volgt er een tweede gesprek met jouw eventuele toekomstige direct leidinggevende en toekomstige collega’s. Op die manier heb je meteen alvast kennismakingsgemaakt.

Inschatting en assessment

In beide gesprekken vragen we je naar ervaringen die je eerder hebt opgedaan in werksituaties. En hoe je daarmee om bent gegaan natuurlijk. Zo kunnen we beter inschatten of je op je plek bent binnen onze organisatie. Daarnaast kan een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor leidinggevende posities is een assessment altijd onderdeel van de selectieprocedure. Verlopen de gesprekken en het eventuele assessment positief, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Mocht het zo zijn dat we een andere kandidaat geschikter vinden, dan laten we je dat zo snel mogelijk weten.

Screening

Omdat we op alle vlakken een veilige, integere organisatie willen en ook moeten zijn, screenen we iedereen die bij Coöperatie VGZ wil komen werken.

We kijken verder dan één vacature

Zien we niet genoeg aanknopingspunten voor de vacature waar je op dat moment op solliciteert? Dan laten we dat zo spoedig mogelijk weten, waarbij we ook uitleggen waarom. Toch wil dat nog niet zeggen dat we helemaal geen toekomst voor je zien bij Coöperatie VGZ. Als we je CV interessant vinden voor onze organisatie, vragen we jouw toestemming om deze te mogen bewaren. En zodra we een geschikte vacature voor je denken te hebben, nemen we alsnog graag contact met je op.