Marketing

De afdeling Marketing zorgt ervoor dat onze merken met de juiste producten en diensten en het juiste verhaal in de markt worden gezet. Wij verdiepen ons in alle doelgroepen, van grootzakelijk tot de individuele klant. We hebben heel veel verschillende klanten met ieder hun eigen behoefte. We onderzoeken hoe we ieder van hen het beste van dienst kunnen zijn. Dat vraagt lef, creativiteit, van buiten naar binnen denken en andersom. En tegelijkertijd dat we doordacht te werk gaan en afstand kunnen nemen. Steeds weer zoeken we de balans klantwens en mogelijkheid tot realisatie. VGZ wil graag dat zorg zinnig is. Met onze producten en diensten streven we naar goede zorg die betaalbaar is.

Wie zijn wij en wat doen wij
Wij hebben continu onze voelsprieten uitstaan in de markt en vertalen wensen van potentiële en bestaande klanten proposities, premies en diensten als de Mijn-omgeving en de VGZ-app. We bepalen daarnaast per doelgroep wat de belangrijkste boodschap is voor ieder merk, wat we willen vertellen, via welke kanalen en welke campagnes daarbij horen. Vervolgens brengen we dit van papier tot uitvoering. Dat klinkt misschien niet ingewikkeld, maar wat wij doen heeft impact op de hele interne keten binnen Coöperatie VGZ, van Zorginkoop tot en met Klantenservice & Operatie. We werken dan ook samen met alle expertises die we intern hebben en hebben daarnaast ook regelmatig overleg met externe partijen zoals gemeenten, belangengroepen, zorginstellingen en onze strategische partners als Univé, UMC, IZA en stichting IZZ.

Snel en creatief schakelen
Als zorgverzekeraar opereren we in een omgeving die veranderd. Politieke en wettelijke ontwikkelingen leiden tot verandering van onze proposities. Standaard werkweken met standaard werkzaamheden? Dat kunnen en willen we je dan ook niet beloven. Vraagstukken die iedere dag weer veel van jouw kennis, creativiteit, ondernemerschap en overtuigingskracht vragen wel. Het ene moment brainstorm je met de afdelingen Zorginnovatie en Verkoop over nieuwe manieren van zorgverlening en -vergoeding, het andere moment spar je met een externe partij over wat een nieuw aan te boren doelgroep van ons verlangt of ga je met onze eindklant in gesprek in de vorm van co-creatie.

Elkaar en onze merken beter maken
Wat je rol ook is en aan welk merk of project je ook werkt, je maakt bij ons onderdeel uit van een of meerdere multidisciplinair teams. We hebben een mix aan kwaliteiten die elkaar aanvullen en delen een flinke dosis gedrevenheid en klantgerichtheid. Dat maakt dat we hard kunnen zijn op de inhoud en flinke discussies kunnen voeren om van dromen tot realiteit te komen. We leren van elkaar en maken elkaar beter. Zo werken we samen aan zinnige zorg en verbeteren we onze mooie merken, iedere dag weer!

Marketing & Verkoop vacatures

Jouw recruiter

Mascha van Houten 65x65.jpg

Mascha van Houten
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl 

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-werkt-BHo-2403-310x148 - kopie.jpg

Bruggen bouwen loont

Vroeger bedachten we als zorgverzekeraar wat goed was voor onze klanten, of hoe zorgaanbieders het moesten doen. Die tijd is voorbij.

Michiel Schotman, Key Accountmanager Privaat

Je hebt elkaar nodig om datgene te doen wat de klant nodig heeft. Ik maak me dan ook hard om een brug te slaan tussen mijn klanten, de interne organisatie en directe collega’s.  

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-bespreking-BHo-2802-310x148 - kopie.jpg

Bewuzt en nieuwe propositie UMC

Wensen uit de markt vertalen naar nieuwe producten en diensten. Dat is de uitdaging bij propositiemarketing.

Joos van den Eerenbeemt, Senior Propositie Marketeer

Door goed te luisteren naar klanten kom je soms tot dingen waar je anders nooit aan gedacht had. En daar komen mooi dingen uit zoals de ontwikkeling van Bewuzt en een nieuwe propositie voor UMC.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-5805-310x148 - kopie.jpg

Vernieuwen in en met de grootzakelijke markt

We willen voet aan de grond krijgen bij bedrijven met meer dan 500 werknemers, maar wel op een zinnige manier.

Claus Patz, Key Accountmanager Privaat Grootzakelijke markt

Koude acquisitie is niet meer van deze tijd, daarom focussen we ons op organisaties waar we al een relatie mee hebben. Het mooie is dat steeds meer organisaties deel willen uitmaken van zorgvernieuwing.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

 • Iedereen leest mee

  Het blijft een rare gewaarwording, ik sta bij de lift en zie mijn eigen tweet voorbijkomen op het televisiescherm: Graag gedaan! ^Jossie. Dat dakje is...
  Auteur Jossie Puijenbroek Gepubliceerd: 12-04-2017
  Lees verder
 • Stilte voor de storm

  Begin april start de zorginkoop voor 2018. In deze stilte voor de storm ben ik even wat minder onderweg en meer op kantoor en...
  Auteur Marloes van der Waarde Gepubliceerd: 31-03-2017
  Lees verder
 • Werken bij het leukste team binnen VGZ

  Laat ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Melvin en ik werk sinds 2010 bij Coöperatie VGZ. Ik ben begonnen bij de afdeling Klachtenmanagement als medewerker Klachten en Geschillen. In 2011...
  Auteur Melvin Gepubliceerd: 21-03-2017
  Lees verder
 • Innovatie en zorg verzekeren gaat dat samen?

  Innoveren in de zorg. Dat lijkt best een uitdaging. En ik kan me voorstellen dat je innovatie, technologie en zorgverzekeren al helemaal niet in een zin verwacht. Toch is dat wat ik voor VGZ mag...
  Auteur Hugo Kaat Gepubliceerd: 11-03-2017
  Lees verder

Blogs filteren