Zorginkoop

Zorg wordt duurder, enerzijds door grotere aantallen patiënten, anderzijds door duurdere medicatie en ingrepen. Toch willen wij dat al onze verzekerden de zorg krijgen die ze nodig hebben. Zorginkoop maakt daarom zo goed mogelijke inkoopafspraken met ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en andere zorgaanbieders. Maar we doen meer: samen met het zorgveld gaan we in gesprek om te kijken hoe we vernieuwingen kunnen doorvoeren die leiden tot zowel een verbetering van de kwaliteit, als tot een reductie van de kosten. Zodat zorg betaalbaar blijft voor iedereen, nu en in de toekomst.

Wie zijn wij en wat doen wij
Zorginkoop bestaat uit twee poten: Generieke & Integrale Zorg (GIZ) en Medisch Specialistische Zorg (MSZ). GIZ koopt alle geboortezorg, hulpmiddelen, mondzorg,  paramedie, zorgspecials en ziekenvervoer in, plus de eerstelijns zorg, zoals huisartenzorg, fysiotherapie, diagnostiek en apothekerszorg die in de wijk plaatsvindt. MSZ doet ditzelfde voor farmacie, plus alle ziekenhuiszorg en zorg bij zelfstandige behandelcentra: acute zorg, electieve zorg en chronische zorg en dan ook nog complexe en niet-complexe zorg. Wij willen doordachte tarieven voor zorg, waarbij alleen behandeld wordt wat nodig is, op een zo effectief mogelijke manier. We onderhandelen uiteraard stevig, maar werken ook samen met het zorgveld aan vernieuwingen waarmee de zorg beter wordt, tegen lagere kosten.  

Centraal in de organisatie en de markt
Zorginkoop staat niet op zichzelf, maar in sterke verbinding met de rest van onze organisatie. En met een groot aantal externe stakeholders, zoals zorgaanbieders, patiëntenverenigingen, artsen, de politiek en consumenten. Wij onderbouwen onze onderhandelingen met data vanuit Business Intelligence en zoeken samen met zorgaanbieders naar good practices.  We hebben continu onze antennes uitstaan in de markt om nieuwe kansen op te pikken. De dialoog aangaan, afstemming zoeken en inspringen op ontwikkelingen, we doen het doorlopend om het juiste resultaat te behalen. Van tevoren is niet te voorspellen hoe onze dag loopt, wat ervoor zorgt dat ons werk nooit saai is.

Samen iets neerzetten wat ertoe doet
Bij zorginkoop zijn we samen verantwoordelijk voor het resultaat van de afdeling. We zijn dan ook pas klaar als iedereen klaar is. Dat kost geen moeite, omdat iedereen voelt dat het werk dat wij doen ertoe doet. Wij willen en kunnen iets bijdragen aan de maatschappij, zaken veranderen en vernieuwen. Wij halen de beste ideeën op uit het veld, om deze verder te implementeren en zo te werken aan betaalbare zorg van goede kwaliteit voor iedereen. Daar moet je resultaatgericht voor zijn, kunnen onderhandelen en verbinden. En steeds weer met een creatieve, frisse blik kijken naar wat er beter kan, maar dit tegelijkertijd ook kunnen onderbouwen. Als je dat in je hebt, dan kun je direct verschil maken. Niet alleen voor onze organisatie of onze verzekerden, maar voor iedereen in Nederland!

 

Zorg vacatures

Jouw recruiter

pasfoto recruiter Bart.jpg

Bart Groeliken
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

Werkgebieden binnen Zorginkoop

Ontdek op welke manier wij vanuit Generieke & Integrale Zorg en Medisch Specialistische Zorg, dagelijks samen werken aan zinnige zorg. Hieronder kun je meer te weten komen over deze verschillende werkgebieden. 

Generieke & Integrale Zorg

Bij Generieke en Integrale Zorg kopen we alle landelijk en regionaal in te kopen zorg in, voor zowel de basis-, als de aanvullende pakketten. Contracten kunnen weliswaar maar één keer per jaar gewijzigd worden, met de voorbereiding daarvan zijn we het hele jaar bezig.

 
Lees meer

Medisch Specialistische Zorg

Bij Medisch Specialistische zorg kopen we alle ziekenhuiszorg en zorg bij zelfstandige behandelcentra in. Denk hierbij aan acute zorg - spoedeisende hulp na bijvoorbeeld een auto-ongeluk, electieve zorg - geplande zorg, zoals een heupoperatie, en chronische zorg - controles, medicatie bijstellen, opvang van complicaties, etc. 

Lees meer

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-6028-310x148 - kopie.jpg

Differentiatie inkoopwaarden

Er liggen veel uitdagingen en je kunt echt verbeteringen realiseren.

Erwin Hol, Paramedische Zorg

Zorgverzekeren is niet eenvoudig. Zo zijn er ruim 40.000 codes voor behandelingen, ruim 180.000  zorgaanbieders en werken we met ruim 60 typen polissen voor alleen al de basisverzekering. Het is onze taak om dit bij elkaar te brengen en uit te leggen aan klanten.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-2220-310x148 - kopie.jpg

Echt verschil maken 

Echt het verschil maken is iets wat mijn werk 100% de moeite waard maakt!

Mariëlle Steinhage, Klantadviseur

Mantelzorgers staan bij Langdurige Zorg hoog in het vaandel. Deze mensen verrichten ontzettend veel werk en eigenlijk spreken wij hen meer dan de cliënten zelf. Doordat mantelzorgers zoveel zelf doen, is het risico op overbelasting groot. De zorg die wij leveren, is dan ook vaak ter ondersteuning van de mantelzorger.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-bespreking-BHo-2802-310x148 - kopie.jpg

Klantwensen vertalen naar zinnige zorg

Jouw bijdragen kan voor klanten het verschil maken!

Joyce Leijen, Procescoördinator Klantadviseurs

Klantadvies is het eerste aanspreekpunt voor mensen met vragen over Zorg in Natura (ZIN). Wij hebben nog echt contact met de cliënten en horen direct waar behoefte aan is. Het mooiste is dat we daar vervolgens op in kunnen spelen. 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

Blogs filteren