Declaratieservice

Bij ons komt het proces van zorgverzekeren tot de kern. Wij betalen immers uit naam van ruim 4 miljoen verzekerden, zorgaanbieders voor de zorg die zij geleverd hebben. Op jaarbasis komt dat neer op ruim 10 miljard aan zorgkosten, een enorm bedrag. Fouten zijn in ons geval altijd kostbaar, hetzij in tijd, hetzij in geld, dus alles wat wij doen moet in één keer kloppen. Alle processen waar we mee te maken hebben moeten goed lopen, ondanks een enorme diversiteit aan afspraken en steeds veranderende wet- en regelgeving. Steeds weer stemmen we, in samenwerking met allerlei andere partijen, de radertjes perfect op elkaar af. Zodat alles helder en efficiënt geregeld is, voor onszelf, maar vooral ook voor zorgaanbieders en verzekerden.

Wie zijn wij en wat doen wij
Declaratieservices verwerkt alle declaraties die verzekerden en zorgaanbieders bij Coöperatie VGZ indienen. Van ziekenhuisdeclaraties voor een operatie, tot orthodontiedeclaraties voor beugels. Zorginkoop maakt hiervoor contractuele afspraken met zorgaanbieders. Wij zorgen ervoor dat deze worden nageleefd en dat zorgaanbieders zo snel mogelijk betaald worden. En uiteraard moeten al deze declaraties op de juiste manier geadministreerd worden. Wij werken dus niet alleen, maar in nauwe samenwerking met andere afdelingen, zoals Zorginkoop, Financiën, Datacare, Polisadministratie, Creditmanagement, Enterprise Document Management en IT.

Altijd de klant in het achterhoofd
Onze experts zijn verspreid over meerdere teams, die ieder zowel declaraties als zorgvoornemens verwerken. Daar omheen opereert het team DS Support met processupport collega's dat helpt om alle processen goed ingericht te houden. Ja, we draaien productie, maar bij alles wat we doen hebben we de klant in het achterhoofd. Helpen we de zorgaanbieder en verzekerde echt met wat we doen, of kan het slimmer, klantvriendelijker en met minder kosten?

Stiekem maken we een groot verschil
Met de veranderlijke wereld waarin wij ons als zorgverzekeraar bevinden, is alles kloppend houden dagelijks weer aanpoten. Ondanks dat we niet heel zichtbaar zijn voor de verzekerde, hebben we wel een grote invloed op de klantbeleving. Doen wij ons werk goed, dan stellen we de zorgaanbieder is staat zijn werk te blijven doen en krijgt onze verzekerde de zorg die nodig is. Die wetenschap maakt het harde werken zeker de moeite waard!

Klantenservice & Operatie vacatures

Jouw recruiter

Mascha van Houten 65x65.jpg

Mascha van Houten
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl 

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-bellen-BHo-2144-310x148 - kopie.jpg

Reorganisatie Declaratieservice

Samen met mijn team kan ik slagen maken

Mark van Rooij, Teammanager Declaratieservice

In ons team behandelen we de declaraties en machtigingen van zorgaanbieders van vijf zorgsoorten. Daarvoor hebben we de processen opnieuw neergezet. Nu is onze uitdaging om de banden aan te halen met een aantal collega-afdelingen, zodat we nog meer verbeteringen kunnen realiseren.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-werkt-BHo-7021-310x148 - kopie.jpg

Eindejaarsproject en project Volk

Mijn werk is ontzettend afwisselend en dat maakt het leuk

Vera Vonkers, Regisseur Document Management en Commercieel Projectleider

Dit jaar willen we de klant nog sneller kunnen informeren over de nieuwe premie. Om dit voor elkaar te krijgen is project VOLK opgestart en wij  hebben daar een mooie bijdrage mogen leveren.

 
Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-5664-310x148 - kopie.jpg

Social Care

Wat ik doe, daar wordt de klant blij van

Tosca Starreveld, Consultant Klant & Kwaliteit

De werkvoorraad aan klachten was steeds vrij hoog. Door deze hoge voorraad werden klachten pas na 10 dagen in behandeling genomen. De klant werd hier niet blij van, maar degene die de klacht behandelde ook niet. We hebben ons daarom gestort op de vraag hoe we de afhandelsnelheid van klachten omlaag konden brengen.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

 • Van Passie naar Droombaan

  Ik dacht dat ik de leukste baan had bij VGZ. Niets is minder waar.
  Auteur Mascha van Houten Gepubliceerd: 27-03-2018
  Lees verder
 • 24 uur in een ziekenhuisbed …

  Het is 02.30 uur. Voor de tweede keer deze nacht word ik gewekt. De verpleegkundige komt kijken of alles goed gaat met mij. Nog geen uur later wordt ...
  Auteur Carmen Caspers Gepubliceerd: 06-03-2018
  Lees verder
 • Doelmatig mensenwerk…

  Een dagelijks bakkie koffie; waste of toch niet? Als contractmanager bij Concern Inkoop probeer ik actief te werken aan het effectief onderhouden van relaties binnen...
  Auteur Robert Jansen Gepubliceerd: 02-03-2018
  Lees verder
 • Een dag uit mijn leven als Agile Coach

  In 2016 zijn hebben we een belangrijke stap genomen in het Agile werken. DataCare werd getransformeerd naar MDT’s (Multi Disciplinaire Teams). Om deze...
  Auteur Marc Eelen Gepubliceerd: 08-02-2018
  Lees verder

Blogs filteren