Vermogensbeheer & Treasury

Als coöperatieve zorgverzekeraar hebben we geen winstoogmerk, maar moeten we wel een grote financiële buffer hebben. We moeten immers voldoende geld hebben om niet alleen nu, maar ook in de toekomst aan al onze verplichtingen te kunnen voldoen. De vraag die wij ons iedere dag weer stellen is of we het vermogen van Coöperatie VGZ in stand houden, of dat we het rendement gaan verhogen, met een bijbehorend hoger risico. Een verantwoordelijkheid die in de miljarden loopt en waarbij 1% hoger rendement zomaar kan leiden tot een 30 miljoen hogere opbrengst en vice versa. We zijn afhankelijk van de bewegingen in de markt, maar als wij het goed doen, helpt dat om de premies laag te houden. En dat is van invloed op de portemonnee van ruim 4,2 miljoen verzekerden.

Wie zijn wij en wat doen wij
Bij Vermogensbeheer beleggen we het vermogen van VGZ om de financiële buffer te optimaliseren. Ons doel is een zo hoog mogelijk rendement tegen een aanvaardbaar risico, met als doel een zo laag mogelijke zorgverzekeringspremie nu en in de toekomst. Zodat kwalitatief goede zorg betaalbaar is en blijft voor onze verzekerden. Treasury beheert de liquide middelen van de hele organisatie en zet deze zo efficiënt mogelijk in. Zo zorgen we ook hier voor een zo goed mogelijk rendement. Dit alles kunnen we natuurlijk niet alleen, want alle afdelingen hebben hier invloed op. Hoe beter de interne samenwerking, hoe meer wij met Vermogensbeheer & Treasury bijdragen aan het totale resultaat.

Een waardevolle verantwoordelijkheid
Zouden wij ons werk niet doen, dan zouden we interen op ons vermogen, wat ons zwakker maakt in geval van onverwachte gebeurtenissen maar ook ten opzichte van de concurrentie. Een grote verantwoordelijkheid, voor een relatief klein en divers team. Iedere schakel heeft echter zijn waarde en krijgt het vertrouwen en de ruimte om zijn werk te doen en zich te ontwikkelen. Ons vakgebied is continu in beweging en we hebben te maken met een enorme diversiteit aan onderwerpen. Van juridische kwesties, tot procesmatige thema’s en beleggingstechnische vraagstukken. We opereren als zorgverzekeraar bovendien in een markt die snel verandert. Dagelijks zien we het economische en zorgnieuws terug in wat wij doen. En tegelijkertijd maken wij het nieuws. Dat maakt ons werk letterlijk en figuurlijk waardevol.

Staf vacatures

Jouw recruiter

Mascha van Houten 65x65.jpg

Mascha van Houten
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl 

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-bespreking-BHo-2802-310x148 - kopie.jpg

PRA vermogen beheren

Ik ben er trots op dat ik met de input van mijn collega's dit resultaat heb bereikt

Miriam van Herpen, Assistent Cashmanager

In een Proces Risico Analyse wordt vastgelegd hoe de risico's van proces beheerst worden. De oude PRA vermogen beheren was heel erg operationeel, uitgebreid en op werkprocesniveau ingericht. Het iedere kwartaal testen van de beheersmaatregelen was omslachtig en tijdrovend.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-2874-310x148 - kopie.jpg

Vergunningsaanvraag AIFM

Onze externe klanten waren tevreden en de samenwerking met collega's liep soepel. 

Dennis Arts, Bellegingsinformatie Analist

Als financiële instelling beleggen we ons vermogen. Dit gaat om enorme bedragen, waardoor het belangrijk is om op goede voet met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te staan. Bovendien belegden we ook voor klanten en daarom hadden we volgens de Alternative Investment Fund Managers Directive een vergunning nodig van de AFM. 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-werkt-BHo-2403-310x148 - kopie.jpg

De audit premieproces


We hebben een aanjagend effect op veranderingen om de organisatie te verbeteren. 

Dennis Buitendijk, Senior Auditor

Als zorgverzekeraar heeft VGZ de taak om op een bepaald moment een premie aan onze verzekerden te communiceren. Hier gaat een complex traject aan vooraf, waarbij de zorgkosten en –inkoop, het bedrijfsresultaat en regels rondom solvabiliteit een grote rol spelen in de bepaling van de premie.  

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

 • Van Passie naar Droombaan

  Ik dacht dat ik de leukste baan had bij VGZ. Niets is minder waar.
  Auteur Mascha van Houten Gepubliceerd: 27-03-2018
  Lees verder
 • 24 uur in een ziekenhuisbed …

  Het is 02.30 uur. Voor de tweede keer deze nacht word ik gewekt. De verpleegkundige komt kijken of alles goed gaat met mij. Nog geen uur later wordt ...
  Auteur Carmen Caspers Gepubliceerd: 06-03-2018
  Lees verder
 • Doelmatig mensenwerk…

  Een dagelijks bakkie koffie; waste of toch niet? Als contractmanager bij Concern Inkoop probeer ik actief te werken aan het effectief onderhouden van relaties binnen...
  Auteur Robert Jansen Gepubliceerd: 02-03-2018
  Lees verder
 • Een dag uit mijn leven als Agile Coach

  In 2016 zijn hebben we een belangrijke stap genomen in het Agile werken. DataCare werd getransformeerd naar MDT’s (Multi Disciplinaire Teams). Om deze...
  Auteur Marc Eelen Gepubliceerd: 08-02-2018
  Lees verder

Blogs filteren