Human Resources

Talent laten groeien, vitaliteit stimuleren, authentiek leiderschap stimuleren, een eigen bedrijfs cao opstellen, duurzame inzetbaarheid handen en voeten geven… Zomaar een greep uit de initiatieven waarmee wij vanuit Human Resources helpen om Coöperatie VGZ vorm te geven. Een brede scope zeg je? Zeker. Onze grootste uitdaging is dan ook het bewaren van focus. Er zijn zoveel mooie dingen te doen en het kan altijd beter, dus we moeten keuzes maken. Datgene doen wat het meest bijdraagt aan de vitaliteit en inzetbaarheid van onze collega’s en daarmee aan de wendbaarheid van onze organisatie. Binnen die inzetbaarheid valt ontwikkeling, maar ook bijvoorbeeld zo veel mogelijk zorgen voor werkbehoud. Zodat iedereen binnen onze organisatie op de beste manier kan bijdragen aan de ontwikkeling van zinnige, betaalbare zorg in Nederland.

Het nieuwe cluster People & Experience
Coöperatie VGZ gaat voor de ‘Gezondste Werkgever van Nederland’ door onze HR- en FM-expertises met elkaar te verbinden. Dit jaar richten we daarom de compleet nieuwe organisatie ‘People & Experience’ in. Met snelle en eenvoudige services, een energieke werkomgeving en het faciliteren van persoonlijk leiderschap, groei en vitaliteit willen we de beste Employee Experience bieden. Om daarmee onze collega’s zo goed mogelijk uit te rusten voor de transformatie naar digitale zorgverzekeraar.

Hoe doen we dit?
Het Cluster People en Experience ziet er als volgt uit. Onder de afbeelding lees je meer informatie over de organisatie onderdelen en teams.

Cluster People & Experience

Business Connect
Business Connect haalt met 4 Business Connectoren de vraag naar HR- en FM-dienstverlening op bij de verschillende divisies binnen VGZ.

EX missies
De EX missieteams zijn speciale multidisciplinaire, agile teams die innovaties ontwikkelen waarmee we ons als werkgever positief onderscheiden. Hier zitten collega’s van Business Connect en People Services in. Aan het roer van elk team staat een Change & Innovatie Expert, een rol die te vergelijken is met de rol van Product Owner. Elke missie kent een duidelijk einddoel en looptijd. Is de innovatie gerealiseerd, dan stopt de missie en richten we ons op een nieuwe innovatie.

People Services
People Services is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en vertaalt de vraag die door Business Connect is opgehaald naar nieuwe dienstverlening. Dit doen ze met 3, nieuw vorm te geven, zelforganiserende teams met daarin zo’n 9 experts op het gebied van HR en FM, Digital, Marketing, UX, data en Regie/Finance.

A.    Team Facility & Real Estate richt zich op voor supply & regie van onze FM-huisvesting, -dienstverlening en -producten. Jullie uitdaging? De volgende stap zetten naar het WFM-model, waarbij wij en onze strategische partners zo goed mogelijk samenwerken in de facilitaire keten. Zodat we een aantoonbare bijdrage leveren aan een gezonder Nederland, elke dag weer.


B.    Team Talent houdt zich bezig met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent en leiderschap binnen VGZ. Jullie uitdaging? Het vertalen van de talentmanagementstrategie naar de praktijk en het VGZ van de toekomst. Hoe kunnen we onze medewerkers hier zo goed mogelijk in faciliteren? Welke gerichte ontwikkelmogelijkheden moeten we bieden?


C.    Team Arbeidsvoorwaarden maakt zich hard voor de arbeidsvoorwaarden en het sociaal plan, HR-regelingen, verzuim en alle andere regelingen en diensten in de relatie werkgever-werknemer. Jullie uitdaging? Samen met de VGZ-medewerkers de behoeften en wensen in kaart brengen en vertalen naar een vernieuwend arbeidsvoorwaardenpakket.

Aan het roer van elk team staat een Product Owner, die tevens zijn inhoudelijke expertise inzet in de dagelijkse werkzaamheden van het team.

 

Staf vacatures

Jouw recruiter

Mascha van Houten 65x65.jpg

Mascha van Houten
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl 

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-5907-310x148 - kopie.jpg

Pre-mobiliteit en duurzame inzetbaarbaarheid

Iedere collega heeft zijn eigen inbreng en expertise en door co-creatie bereiken we het beste resultaat. 

Heleen Doorn- Vanmaris, Beleidsadviseur Mobiliteit

We zijn overgestapt op een eigen bedrijfscao, waarin de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van onze collega's belangrijke pijlers zijn. Met als resultaat dat onze collega's wendbaar zijn en daarmee onze organisatie ook. Vanuit die nieuwe cao worden nu projecten opgestart.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo7106-310x148 - kopie.jpg

'Gezond Bezig'


Collega's ondersteunen op het gebied van vitaliteit.

Frank Froon, Beleidsadviseur Vitaliteit & Verzuim

Vitaliteit is breder dan alleen gezond eten en bewegen, daar hoort ook geluk, sociaal welbevinden en ontwikkeling bij. Een van de initiatieven waar ik dan ook trots op ben is het programma “Gezond bezig”.  We bieden een online vitaliteitsplatform met een breed palet aan workshops. 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-bellen-BHo-2144-310x148 - kopie.jpg

Self Service Facility Management

Aan het roer staan van je eigen ontwikkeling.

Melanie Schipper, Klantmanager Facility Management

Het project had tot doel dat onze collega’s meer facilitaire zaken zelf konden regelen. Een deel van de werkzaamheden van onze service desk werd gedigitaliseerd, waardoor Klachten, Wensen, Informatieverzoeken en Storingen (KWIS) niet meer telefonisch doorgegeven hoeven te worden.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

 • Van Passie naar Droombaan

  Ik dacht dat ik de leukste baan had bij VGZ. Niets is minder waar.
  Auteur Mascha van Houten Gepubliceerd: 27-03-2018
  Lees verder
 • 24 uur in een ziekenhuisbed …

  Het is 02.30 uur. Voor de tweede keer deze nacht word ik gewekt. De verpleegkundige komt kijken of alles goed gaat met mij. Nog geen uur later wordt ...
  Auteur Carmen Caspers Gepubliceerd: 06-03-2018
  Lees verder
 • Doelmatig mensenwerk…

  Een dagelijks bakkie koffie; waste of toch niet? Als contractmanager bij Concern Inkoop probeer ik actief te werken aan het effectief onderhouden van relaties binnen...
  Auteur Robert Jansen Gepubliceerd: 02-03-2018
  Lees verder
 • Een dag uit mijn leven als Agile Coach

  In 2016 zijn hebben we een belangrijke stap genomen in het Agile werken. DataCare werd getransformeerd naar MDT’s (Multi Disciplinaire Teams). Om deze...
  Auteur Marc Eelen Gepubliceerd: 08-02-2018
  Lees verder

Blogs filteren