Internal Audit

Internal Audit toetst de verschillende afdelingen binnen Coöperatie VGZ aan hun eigen normen. Wie onze opdrachtgever ook is, van ons wordt verwacht dat we altijd onafhankelijk opereren en objectief oordelen. Van tevoren over de inrichting en uitvoering van bedrijfsprocessen meedenken lijkt misschien een goed idee, maar is niet zo simpel als het lijkt: als we van tevoren zeggen hoe iets moet, hoe kunnen we het achteraf dan nog objectief controleren? De manier waarop afdelingen hun werk uitvoeren is tenslotte de verantwoordelijkheid van henzelf. Wij toetsen dit vervolgens, en maken daarna inzichtelijk waar het ‘goed’ gaat en waar verbetermogelijkheden liggen. Zo jagen we direct verbetering aan!

Wie zijn wij en wat doen wij
Operational audits, financial audits en IT-audits zijn de soorten opdrachten waarmee Internal Audit toetst of wij als organisatie nog het juiste doen. In feite fungeren wij als thermometer voor de directie, divisievoorzitters, Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen. Dankzij ons weten zij waar verbetering mogelijk en nodig is, en waar alles soepel functioneert.Een belangrijk deel van ons werk doen we voor externe toezichthouders, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en De Nederlandsche Bank (DNB).  Doen wij ons werk goed, dan groeit het vertrouwen dat externe partijen in ons hebben. Waarmee de externe controledruk vermindert en er meer tijd over blijft voor andere belangrijke audits.

Onafhankelijk verbetering aanjagen
Onze onafhankelijkheid is key en deze is dan ook op verschillende manier geborgd. Door een audit charter, door onze plek in de organisatie, doordat we elkaar controleren binnen ons team en daarmee aantoonbaar de kwaliteit van ons werk borgen en doordat we zelf jaarlijks worden geaudit. Daarmee kunnen we zijn wat we willen zijn: een gewaardeerde gesprekspartner die opdrachtgevers kritische vragen stelt ter onderbouwing van plannen, de uitvoering en sturing daarvan. Een partij die een spiegel voorhoudt en vraagt of zaken echt een bijdrage leveren aan de doelen van de business. Met ons werk triggeren we onze collega’s voortdurend om te kijken naar wat er beter kan. En hoe er effectiever en efficiënter gewerkt kan worden aan zinnige zorg in Nederland.

Midden in de organisatie
Auditen kan niet vanuit een ivoren toren, of stilletjes vanachter een bureau. Onze mensen staan dan ook midden in de organisatie en praten met iedereen. Van de schoonmaker tot leden van de Raad van Bestuur. Met alleen kennis van de inhoud kom je er dan ook niet, communicatieve vaardigheden zijn net zo belangrijk. Plus een flinke dosis nieuwsgierigheid, in combinatie met integriteit. Vertrouwelijke informatie boven tafel krijgen en bewaken, dat is dagelijks onderdeel van jouw werk. Er komt veel op je af, van jaarlijks terugkerende audits, tot en met meekijken met reorganisatieprogramma’s en koersbepalende zaken zoals onze volmachtstrategie. Dat voelt soms alsof je in het oog van de storm staat. Maar het is vooral ontzettend interessant, gevarieerd en leerzaam!

Staf vacatures

Jouw recruiter

Mascha van Houten 65x65.jpg

Mascha van Houten
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl 

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-werkt-BHo-2403-310x148 - kopie.jpg

De audit premieproces


We hebben een aanjagend effect op veranderingen om de organisatie te verbeteren. 

Dennis Buitendijk, Senior Auditor

Als zorgverzekeraar heeft VGZ de taak om op een bepaald moment een premie aan onze verzekerden te communiceren. Hier gaat een complex traject aan vooraf, waarbij de zorgkosten en –inkoop, het bedrijfsresultaat en regels rondom solvabiliteit een grote rol spelen in de bepaling van de premie.  

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-bespreking-BHo-2802-310x148 - kopie.jpg

PRA vermogen beheren

Ik ben er trots op dat ik met de input van mijn collega's dit resultaat heb bereikt

Miriam van Herpen, Assistent Cashmanager

In een Proces Risico Analyse wordt vastgelegd hoe de risico's van proces beheerst worden. De oude PRA vermogen beheren was heel erg operationeel, uitgebreid en op werkprocesniveau ingericht. Het iedere kwartaal testen van de beheersmaatregelen was omslachtig en tijdrovend.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-2874-310x148 - kopie.jpg

Vergunningsaanvraag AIFM

Onze externe klanten waren tevreden en de samenwerking met collega's liep soepel. 

Dennis Arts, Bellegingsinformatie Analist

Als financiële instelling beleggen we ons vermogen. Dit gaat om enorme bedragen, waardoor het belangrijk is om op goede voet met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te staan. Bovendien belegden we ook voor klanten en daarom hadden we volgens de Alternative Investment Fund Managers Directive een vergunning nodig van de AFM. 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

 • Van Passie naar Droombaan

  Ik dacht dat ik de leukste baan had bij VGZ. Niets is minder waar.
  Auteur Mascha van Houten Gepubliceerd: 27-03-2018
  Lees verder
 • 24 uur in een ziekenhuisbed …

  Het is 02.30 uur. Voor de tweede keer deze nacht word ik gewekt. De verpleegkundige komt kijken of alles goed gaat met mij. Nog geen uur later wordt ...
  Auteur Carmen Caspers Gepubliceerd: 06-03-2018
  Lees verder
 • Doelmatig mensenwerk…

  Een dagelijks bakkie koffie; waste of toch niet? Als contractmanager bij Concern Inkoop probeer ik actief te werken aan het effectief onderhouden van relaties binnen...
  Auteur Robert Jansen Gepubliceerd: 02-03-2018
  Lees verder
 • Een dag uit mijn leven als Agile Coach

  In 2016 zijn hebben we een belangrijke stap genomen in het Agile werken. DataCare werd getransformeerd naar MDT’s (Multi Disciplinaire Teams). Om deze...
  Auteur Marc Eelen Gepubliceerd: 08-02-2018
  Lees verder

Blogs filteren