Generieke & Integrale Zorg

Geboortezorg, Hulpmiddelen, Mondzorg, Paramedie, Zorgspecials en Ziekenvervoer, plus de eerstelijns zorg die in de wijk plaatsvindt. Al deze zorgvormen worden ingekocht bij Generieke en Integrale Zorg. Door in hoge volumes in te kopen, houden we de zorgkosten laag. Onze verzekerden willen echter ook wat te kiezen hebben, dus onderhandelen we met een breed scala aan partijen. En voor iedere zorgvorm geldt een andere manier van inkopen, die jaarlijks weer kan veranderen. Dat zorgt voor een flinke hoeveelheid verschillende contracten. Ingewikkeld? Soms wel. Maar alles wat wij verbeteren levert direct voordeel op voor onze verzekerden. Dat maakt ons werk absoluut de moeite waard!

Wie zijn wij en wat doen wij
Bij Generieke en Integrale Zorg kopen we alle landelijk en regionaal in te kopen zorg in, voor zowel de basis-, als de aanvullende pakketten. Contracten kunnen weliswaar maar één keer per jaar gewijzigd worden, met de voorbereiding daarvan zijn we het hele jaar bezig. Op basis van de gegevens die wij terugkrijgen van andere afdelingen en collega’s, zoals Business Information, Medisch Adviseurs en Beleidscoördinatoren, onderhandelen we stevig over tarieven. Tegelijkertijd willen we een hoge kwaliteit van zorg voor onze verzekerden én moeten we de volgende dag wel met elkaar verder. Wij zoeken dus continu de juiste verhouding tussen kwaliteit, relatiebeheer en commercieel belang.

Inkopen doe je niet van achter je bureau
Onze inkopers zoeken continu de verbinding op. Met verschillende afdelingen binnen de organisatie, maar ook met verschillende zorgsoorten en de markt. Good practices ophalen, zaken afstemmen, inspringen op nieuwe zaken, we doen het doorlopend om het juiste resultaat te behalen. Voor de inkoop van diabetes teststrips zijn we bijvoorbeeld een halfjaar bezig geweest met het uitschrijven van een aanbesteding. We hebben met diabetesverpleegkundigen en belangenverenigingen gesproken over de essentie van de strips en waar het voor patiënten nu echt om draait. Het uiteindelijke resultaat? Een hoger inkoopvolume en een teststrip voor minder dan de helft van de prijs. Dat zijn resultaten die bijdragen aan zinnige zorg, waarbij verspilling vermeden wordt!

Vernieuwen en verbeteren
Wat de gemene deler van de mensen in ons team? Wij willen iets bijdragen aan de maatschappij, zaken veranderen en vernieuwen. Iets neerzetten wat er toe doet. Wij halen de beste ideeën op uit het veld, om deze verder te implementeren en zo te werken aan zinnige, betaalbare zorg voor iedereen. Daar moet je resultaatgericht voor zijn en goed voor kunnen onderhandelen. En steeds weer met een creatieve, frisse blik kijken naar wat er beter kan, maar dit tegelijkertijd ook kunnen onderbouwen. Als je dat in je hebt, dan kun je direct verschil maken. Niet alleen voor onze verzekerden, maar voor de hele zorg in Nederland!

Zorg vacatures

Jouw recruiter

pasfoto recruiter Bart.jpg

Bart Groeliken
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin

Een kijkje in de keuken van onze trotse collega's

Hoe krijgen we de kosten van zorg omlaag, als het eigenlijk alleen maar duurder wordt? Hoe wordt de financiering van zorg begrijpelijk en transparant voor klanten als het ook gewoon complex is?Hoe wordt het systeem van de zorg weer 'menselijk'? Hoe halen we de 'verspilling' uit de zorg als verschillende dingen voor verschillende mensen belangrijk en juist 'zinnig' zijn? Kortom werken bij Coöperatie VGZ betekent werken aan complexe en interessante vraagstukken. Wij hebben onze collega's gevraagd naar projecten waar ze met veel plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn. Hieronder kun je hun voorbeelden vinden.

VGZ-Werken-bij-overleg-BHo-6028-310x148 - kopie.jpg

Differentiatie inkoopwaarden

Er liggen veel uitdagingen en je kunt echt verbeteringen realiseren.

Erwin Hol, Paramedische Zorg

Zorgverzekeren is niet eenvoudig. Zo zijn er ruim 40.000 codes voor behandelingen, ruim 180.000  zorgaanbieders en werken we met ruim 60 typen polissen voor alleen al de basisverzekering. Het is onze taak om dit bij elkaar te brengen en uit te leggen aan klanten.

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-bespreking-BHo-2802-310x148 - kopie.jpg

Klantwensen vertalen naar zinnige zorg

Jouw bijdragen kan voor klanten het verschil maken!

Joyce Leijen, Procescoördinator Klantadviseurs

Klantadvies is het eerste aanspreekpunt voor mensen met vragen over Zorg in Natura (ZIN). Wij hebben nog echt contact met de cliënten en horen direct waar behoefte aan is. Het mooiste is dat we daar vervolgens op in kunnen spelen. 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

VGZ-Werken-bij-lopen-BHo-2989-310x148 - kopie.jpg

Zelfonderzoek GGZ-instellingen

Coöperatie VGZ is een plek waar veel gebeurt en dat maakt mijn werk enorm leuk!

Jan van Dam, Specialist Controles

Als zorgverzekeraar controleren wij GGZ-instellingen op de rechtmatigheid van zorgverlening en declaraties. In het verleden benaderden we iedere instelling los, stelden we bij iedere instelling vragen van achter ons bureau en werkten we met losse lijstjes en Excel-bestanden. 

Lees verdervbImgVacanciesSocialLinkedinvbImgVacanciesSocialTwitter

Laatste blogberichten

 • Van Passie naar Droombaan

  Ik dacht dat ik de leukste baan had bij VGZ. Niets is minder waar.
  Auteur Mascha van Houten Gepubliceerd: 27-03-2018
  Lees verder
 • 24 uur in een ziekenhuisbed …

  Het is 02.30 uur. Voor de tweede keer deze nacht word ik gewekt. De verpleegkundige komt kijken of alles goed gaat met mij. Nog geen uur later wordt ...
  Auteur Carmen Caspers Gepubliceerd: 06-03-2018
  Lees verder
 • Doelmatig mensenwerk…

  Een dagelijks bakkie koffie; waste of toch niet? Als contractmanager bij Concern Inkoop probeer ik actief te werken aan het effectief onderhouden van relaties binnen...
  Auteur Robert Jansen Gepubliceerd: 02-03-2018
  Lees verder
 • Een dag uit mijn leven als Agile Coach

  In 2016 zijn hebben we een belangrijke stap genomen in het Agile werken. DataCare werd getransformeerd naar MDT’s (Multi Disciplinaire Teams). Om deze...
  Auteur Marc Eelen Gepubliceerd: 08-02-2018
  Lees verder

Blogs filteren