Gezond Bezig

Qua werkplezier haal ik voldoening uit het feit dat ik collega's zoveel mogelijk ondersteun op het gebied van vitaliteit. Dat is breder dan alleen maar gezond eten en bewegen, daar hoort ook geluk, sociaal welbevinden en ontwikkeling bij. Een van de initiatieven waar ik dan ook trots op ben is het programma “Gezond bezig”. Een doorlopend aanbod van activiteiten op het gebied van vitaliteit in de breedste zin van het woord.

Momenteel bieden we een online vitaliteitsplatform en breed palet aan workshops. In de online omgeving kunnen collega's op allerlei domeinen, in hun eigen tempo en naar hun eigen interesse aan de slag met vitaliteit. Fundament onder alle content en activiteiten zijn de thema’s lichamelijke en geestelijke gezondheid, contact met anderen, plezier en genieten en zinvol leven. Per thema kun je doorklikken en bijvoorbeeld e-learnings doen, filmpjes met informatie bekijken, opdrachten maken en tests doen. Sowieso begin je met een grote vitaliteitstest, zodat je weet waar je staat en waar jouw eventuele verbeterpunten liggen. Vervolgens kun je zelf en zelfstandig aan de slag, maar er zijn ook virtual coaches en een online community waar je je ervaringen mee kunt delen.

Daarnaast kunnen collega's zich via dit platform inschrijven voor een heel breed assortiment aan workshops. Denk aan energiemanagement, geluksmanagement, positief netwerken, het ontdekken van je eigen sterktes, persoonlijke ontwikkeling, mindful communiceren, gezonde voeding, et cetera.

Zelf vind ik de thema’s heel mooi, maar we krijgen gelukkig ook van mensen terug dat ze bijvoorbeeld de workshops erg goed vinden en echt wat uithalen! De eerste ronde hebben ruim 350 mensen deelgenomen aan de workshops en in de eerste anderhalve maand was zo’n 35% van al onze collega's actief op het online platform.

En we zien dat het onderwerp vitaliteit steeds meer begint te leven, in de online community, maar bijvoorbeeld ook als onderwerp in de voortgangsgesprekken tussen collega's en leidinggevenden. “Gezond bezig” is een kapstok waar we heel veel kanten mee op kunnen, ook in de toekomst en het programma wordt dan ook doorlopend aangevuld en uitgebreid. Zo brengen we niet alleen het thema onder de aandacht, maar bieden we ook echt iets goeds voor wie er mee aan de slag wil!

 Frank Froon, Beleidsadviseur Vitaliteit & Verzuim 

Staf vacatures

Jouw recruiter

Mascha van Houten 65x65.jpg

Mascha van Houten
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl 

 vbImgVacanciesSocialTwittervbImgVacanciesSocialLinkedin