Maartje Duifhuizen


"Coöperatie VGZ biedt mij de mogelijk om in de praktijk te ervaren wat voor mij een goede, volgende stap zou zijn"

Maartje Duifhuizen

Mijn vakgebied

ict-groot
IT

Ik werk sinds juni 2009 met veel plezier bij Coöperatie VGZ. De eerste acht jaar in verschillende rollen op de HR-afdeling, waarbij ik de laatste anderhalf jaar betrokken was bij de implementatie van AFAS, ons nieuwe personeels,- en informatie systeem. Voor dit project werkte ik nauw samen met de afdeling Data Care en gaandeweg werd ik steeds enthousiaster over het Data Care-vakgebied. Ik merkte dat ik toe was aan verbreding in een andere richting dan alleen HR. Best spannend om aan te kaarten, maar het bleek dat ik dit in alle openheid met mijn leidinggevende kon bespreken. Zij stimuleerde me juist om alle mogelijkheden te onderzoeken en hielp me de voors en tegens af te wegen.

Uiteindelijk heb ik gesolliciteerd op de functie van Functioneel Beheerder AFAS en dat ben ik geworden! Ik houd me nu bezig met het beheer van alles wat al is ingericht in AFAS, maar ook met het implementeren van nieuwe functionaliteiten. Het leuke is dat je continu je creativiteit aanspreekt om tot de juiste oplossingen te komen voor gebruikers. Er is wekelijks overleg met de HR key-users van AFAS over wat de wensen zijn. We werken in tweewekelijkse scrumsprints aan resultaat en zijn continu bezig met de vraag hoe dingen logischer, eenvoudiger en beter kunnen. En daarnaast helpen we gebruikers ook direct bij vragen of problemen. Het feit dat je dagelijks meehelpt en meedenkt aan oplossingen waar collega’s echt wat aan hebben geeft veel voldoening.

Op technisch gebied moet ik nog het nodige leren, ik heb natuurlijk geen IT-achtergrond, maar VGZ biedt heel veel trainings- en ontwikkelmogelijkheden. In overleg met mijn leidinggevende en mijn team kijk ik wat ik nodig heb en op basis daarvan ga ik aan de slag. Tegelijkertijd breng ik veel kennis mee van het HR-vak, het HR-beleid en wat daar nu precies mee beoogd wordt. En ik heb nog steeds veel contact met mijn ‘oude’ HR-collega’s. Daarmee ben ik een waardevolle aanvulling op het team en een goede schakel tussen HR en Data Care, wat leuk is om te merken.

Dat is denk ik ook wel één van de mooie dingen van VGZ. Ook als jouw ambities in een nieuw of ander vakgebied blijken te liggen, wordt er vooral gekeken naar de mogelijkheden. En krijg je de ruimte die te onderzoeken. Zo kun je binnen VGZ verrassende en uitdagende stappen maken!