Frank Froon


"Er is letterlijk de ruimte om je te ontwikkelen, als je deze maar pakt."

Frank Froon

Mijn vakgebied

staf-groot
Staf

Na het afronden van mijn studie wilde ik graag iets met gezondheid doen. Ik solliciteerde in 2012 op de functie van Beleidsadviseur Vitaliteit, maar had nog te weinig werkervaring. Wel kon ik beginnen als inkoper, waar ik o.a. gezondheidsmanagement en vitaliteitszorg inkocht voor collectiviteiten. Net toen het bij mij begon te kriebelen om wat anders te gaan doen, stroomde de Beleidsadviseur Vitaliteit door naar een andere functie. Ik solliciteerde opnieuw naar deze baan en werd nu wel aangenomen!

Nu ben ik vanuit HR verantwoordelijk voor het beleid rondom vitaliteit, arbo, verzuim en een re-integratie. Daarnaast heb ik het medewerkeronderzoek in mijn portefeuille. Kortom, een ontzettend gevarieerde functie waarin ik met veel verschillende onderwerpen bezig ben. Het ene moment organiseer ik inspirerende vitaliteitsworkshops, het volgende moment schrijf ik beleid voor een taaier onderwerp zoals eigen risicodragerschap. En weer een ander moment hou ik me bezig met onze arbodienstverlening.

Het leukste aan mijn functie? Toen ik begon mocht ik de trekker zijn van een nieuw vitaliteitsprogramma Gezond Bezig. Inmiddels wordt hier ieder jaar budget voor vrijgemaakt en is vitaliteit echt in de organisatie ingebed. Van in-house mindfulnesstrainingen tot hardloopgroepen, van gezonde horeca tot desk bikes en staand vergaderen. Het is gaaf om bij te kunnen dragen aan vitale collega’s die met veel plezier bij VGZ werken. En het is mooi om te zien dat VGZ niet alleen gelooft in vitaliteit, maar dit ook echt uitdraagt en er in investeert.

De VGZ-cultuur draagt mijns inziens ook bij aan de vitaliteit en inzetbaarheid van collega's. Je krijgt hier eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid om zelf de regie te pakken. VGZ investeert in slimmer werken, waardoor de werk-privé-balans goed is. Het is hier prettig samenwerken met leuke collega’s. En er is letterlijk de ruimte om je te ontwikkelen, als je deze maar pakt. Dat maakt VGZ een fijne organisatie om bij te werken!