Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

Compliance als enabler voor innovatie en marketing

De meest succesvolle organisaties combineren innovatie en marketing uitmuntend. Denk aan organisaties als Apple, Facebook en Google. Zij leveren producten die vernieuwend zijn en voorzien in een behoefte die we eerder niet hadden. Bovendien slagen deze bedrijven er in om een totale marktbeleving te creëren en maatwerkmarketing te bieden. Denk bijvoorbeeld aan advertenties of aanbevelingen die Bol.com toont, die passen bij jouw specifieke aankoophistorie.

Ik ben ervan overtuigd dat wij als zorgverzekeraar diezelfde combinatie van innovatie en marketing moeten maken. Willen we de zorg in Nederland betaalbaar houden, dan moeten we innovatief zijn. Zorg moet zinnig zijn én blijven, ook in de toekomst. Daarnaast moeten we onze boodschap goed communiceren. Als zorgverzekeraar hebben we te maken met ontzettend veel regelgeving zoals privacywetgeving die juist verzekerden beschermt, ook op de gebieden innovatie en marketing. Het gaat hier over een fundamenteel mensenrecht, waarvoor best wat inspanning mag worden gevraagd. Of ik dat als belemmerend ervaar? Nee, zeker niet! Je moet wel slim en creatief zijn, maar dan is er veel mogelijk!

Gelukkig is dat iets wat wij - de afdeling Risk, Compliance, Juridische en Veiligheidszaken (RCJV) – ons allemaal beseffen. Binnen VGZ heeft onze afdeling dan ook de rol in van trusted advisor en wij willen juist een enabler zijn voor innovatie en marketing. Wij zijn betrokken bij innovatieve projecten, marketingactiviteiten en productontwikkelingen. Niet om de regels uit te leggen, integendeel. Wij denken mee, zoeken naar oplossingen, en kijken hoe we de organisatie binnen de juiste kaders vooruit kunnen helpen!

Wij staan voor een beleving waar klanten op kunnen vertrouwen. Werk je bij RCJV, dan werk je actief samen met de divisies Klantcontact, Commercie en Datacare. Ik ontmoet dagelijks een veelvoud aan disciplines, wat mijn werk fantastisch veel uitdaging geeft! Succes moeten we samen creëren en daarvoor hebben we de beste mensen nodig. Ik daag jou dan ook uit om bij VGZ te komen werken en jouw bijdrage te leveren aan ons succes!