Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

Blue Monday

Samen met een aantal collega-scouts van fysiek volwassen leeftijd, geef ik diverse workshops in ‘bushcraft’ gerelateerde technieken.Wij zijn gevraagd om deze zomer voor drie dagen een programma te verzorgen tijdens de World Scout Moot in IJsland. Eind vorig jaar hebben we onze eerste ideeën richting de IJslandse organisatie gestuurd en daar is zeer positief op gereageerd.

Gisteren hebben we, de 6 mensen die meegaan om het Vikingdorp te bemannen, samen gezeten om een verdere verdieping te maken op het door ons voorgestelde programma. Ook hebben we een paar van onze technieken weer eens toegepast en waar nodig verbeterd. In de middag is er natuurlijk ook even gekeken naar vervoer en vluchten richting Reykjavik. Conclusie is dat vliegen op de woensdag (2 dagen eerder dan gepland) voordeliger is dan we oorspronkelijk gepland hadden.

Na even via Messenger contact  te hebben gehad met IJsland, hadden we er zo maar 2 dagen IJsland bij!

Op weg naar huis, nog nagenietend van de leuke dag, bedenk ik me dat het wel erg prettig is om te werken bij een werkgever waarbij ik me niet zo’n zorgen hoef te maken over die twee extra dagen. Lang leve het flexibele werken!

Maandagochtend 6:00u: de wekker! Het is nog donker en vooral koud buiten; dat wordt weer krabben! Opstaan, wassen en scheren, aankleden en snel naar beneden: daar staat de kachel aan J. De eerste koffie van de dag getapt , tablet er bij, agenda voor die dag bekijken en de eerste mail is al weer beantwoord. Mooi, eerste afspraak staat om 10u; ik kan wel wat later weg vandaag. Iedereen is inmiddels beneden en we beginnen samen aan het ontbijt. 
Even familie tijd: Drukke dag? Proefwerken? Wat zullen we eten vanavond? Klinkt vast bekend.

Onderweg naar ons kantoor in Arnhem neem ik de komende dag nog even door. Oh ja, ik moet nog een blog inleveren vandaag. Dat wordt nog een uitdaging. 
Op de radio is een berichtje over ‘Blue Monday’ oftewel ‘depri-maandag’ en ik vraag of het een media-dingetje is of dat we hier wellicht als zorgverzekeraar op zouden moeten inspringen.

Terug naar huis. Hoewel weer later als gepland, rijd ik tevreden weer naar huis. Wat een afwisselende dag was het weer. Wat restpunten van een inkooptraject een stapje verder gebracht; iets gedaan aan het inzichtelijk maken van de planning van onze afdeling; een security incident in goede banen geleid; gesprekken gevoerd over het mogelijk inkopen van werkplekken op een gebruiksbasis. Vervolgens  als kers op de taart, in de middag een sessie waarbij we samen met een leverancier ideeën hebben uitgewisseld over hoe we beiden aankijken tegen architectuur, de markt en de toepasbaarheid van technologieën zoals cloud orchestration, autonomics en cognitieve systemen. We zijn weer volop in beweging!

Op de radio hoor ik het bericht dat minister van volksgezondheid Edith Schippers het depressie gala zal openen. En ik word weer herinnerd aan het fenomeen ‘Blue Monday’.

‘Blue Monday’; “Niets van gemerkt :-)"