Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

Kortsluiten of kortsluiting? Zinvol vergaderen

Kortsluiten, afstemmen, aanhaken en draagvlak creëren.

Een aantal maanden geleden liet iemand mij een filmpje van TEDX zien, waar ik sindsdien nog wel een aantal keren aan heb gedacht.

In dit filmpje vergelijkt David Grady tijd die men (soms achteloos) besteedt aan vergaderingen met een stoel. Hij start zijn Tedtalk met de vraag: ‘Hoe zou jij reageren als iemand op maandagochtend je stoel uit je kantoor haalt en daar een paar uur op gaat zitten?’ David bootst het verschil in reactie tussen de verontwaardiging als iemand zijn stoel weghaalt en het gemak waarmee men op de ‘accepteren-knop’ drukt als iemand een vergaderverzoek krijgt. Hij benadrukt dat je tijd te kostbaar is om achteloos mee om te gaan en dat ook kan lonen om een vergadering te weigeren of voorlopig te accepteren.

Een collega ‘grapte’ tijdens een teamoverleg dat december maar twee weken heeft. Grapte staat tussen aanhalingstekens omdat het is bedoeld als grapje, maar hier zit wel een kern van waarheid in. Iedereen is aan het einde van het jaar drukbezet met eigen werkzaamheden en daarnaast hebben de meeste collega’s ook een aantal dagen vrij aan het einde van het jaar. Ook werken wij in een branche waarin de piek op een groot deel van onze afdelingen aan het einde van het jaar ligt. De combinatie van deze factoren kan ervoor zorgen dat de werkdruk aan het eind van het jaar hoog komt te liggen. Hoger dan ik eigenlijk zou willen..

Als ik kijk naar mijn eigen agenda dan zie ik dat daar een groot aantal afspraken, vergaderingen en bila’s in staat. Als trainee vind ik het lastig om daar een goede afweging in te maken. Ik wil naast mijn opdracht zo veel mogelijk leren en andere dingen oppakken. Bij collega’s zie ik soms ook volle agenda’s met veel verplichtingen en andere afspraken. Vooral dinsdag en donderdag zijn dagen waarop veel afspraken en vergaderingen worden gepland omdat de kans op aanwezigheid van collega’s het grootst is (zeker nu december maar twee weken kent). We moeten dingen kortsluiten, zaken afstemmen, draagvlak creëren, elkaar op de hoogte stellen en ergens aanhaken et cetera.

Ik merkte de afgelopen maanden dat ik nog wel regelmatig de druk voelde om ergens bij aanwezig te moeten zijn, terwijl dit achteraf niet altijd van toegevoegde waarde bleek te zijn. De komende tijd stel ik mezelf vaker de vraag wat er van mij wordt verwacht tijdens een vergadering en of dit echt noodzakelijk is. Hierdoor hoop ik meer tijd te hebben om me goed te kunnen focussen op mijn kerntaken en minder het gevoel te hebben dat ik mijn stoel kwijt ben. Een goed voornemen voor 2017. 


PS: Misschien ken je de Tedtalk van David Grady al, maar als je nieuwsgierig bent, vind je hier de link. Tijdens dit filmpje wordt het voorbeeld natuurlijk enorm gechargeerd en bij VGZ hebben we geen vaste werkplekken (wat de vergelijking niet helemaal ten goede komt), maar  desalniettemin vond ik het een inspirerende Tedtalk.