Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

Het rommelt

Rommelt? Laten we zeggen dat de wereld van de zorg continue aan beweging onderhevig is. Beweging van “de markt” maar ook onze eigen beweging als zorgverzekeraar. We doen er alles aan om gezondheidszorg in Nederland betaalbaar te houden in een tijd waarin wij allen weten dat de kosten de pan uit rijzen.

Binnen Innovatie wordt hard gewerkt aan de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg. Innovaties welke op plek X een groot succes zijn willen we op plek Y inzetten om daar dezelfde successen te boeken. Dit levert, jawel, voor de zorgverzekeraar financiële voordelen op maar zorgt er tevens voor dat de klant de beste zorg krijgt tegen de beste prijs.

Om welke innovaties op welke plekken gaat het dan? Leertuinen. Veilige omgevingen creëren binnen ziekenhuizen en gemeente om daar in alle transparantie samen te werken aan een gezonder Nederland. Transparantie is nodig, omdat iedere samenwerkende partij andere belangen heeft. Wanneer deze belangen vooraf bij elkaar bekend zijn, kan je vooruit!

Afgelopen wéken heb ik weer een mooie nieuwe editie van Magazine Beter! gemaakt. Een magazine vanuit het bedrijfsonderdeel ‘Kwaliteit& Innovatie’, waarin we onder andere laten zien wat we doen binnen zo’n leertuin en geven de lezer inzicht in veel van onze andere werkzaamheden. Om ze te motiveren en voorál te inspireren om mooie dingen samen te gaan doen. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ is een van de spreuken die ik de laatste tijd steeds voorbij hoor komen. En zo is het ook. De kracht zit in de samenwerking om verder te komen!

Vanaf 6 oktober ligt de nieuwste editie van magazine Beter! bij veel zorgaanbieders op de deurmat. Wil je ook een exemplaar? Lees deze digitaal of vraag een hardcopy aan bij mij.

Het Rommelt. Ik wil er toch mee afsluiten, omdat dit ook hoort ‘bij werken bij VGZ’. Divisie Zorg stevent af op een herinrichting. Een beweging binnen deze zeer betrokken club mensen is nodig om de beheerskosten betaalbaar te houden. Eén ding hebben deze collega’s allemaal gemeen; de passie om continue te verbeteren. Om nét dat stapje harder te zetten om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden voor íedereen. Er bonst een heel groot VGZ-hart in al deze collega’s en voor een heel groot deel van mijn directe collega’s, inclusief mijzelf, wordt het een spannende tijd.