Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

Continue passie om te verbeteren!

Daar staan we voor als Coöperatie. Een gezond kritische blik op je eigen werk, om het zo telkens een beetje beter te doen. Gelukkig krijg ik hiervoor de ruimte. Sterker nog, het wordt zelfs gestimuleerd.

Sinds een aantal jaren werken we aan de implementatie van het Lean-gedachtegoed binnen VGZ. We noemen het de VGZ Werkwijze. De VGZ Werkwijze is een op Lean gebaseerde aanpak om bij alle teams van Coöperatie VGZ continu verbeteren in te bedden als onderdeel van het dagelijkse werk van iedereen.  Vandaag willen we het beter doen dan gisteren, iedere dag weer. Voor wie doen we dit? Voor onze klanten, zij staan centraal.

Dit klinkt natuurlijk heel mooi, we doen het voor onze klant, maar wat betekent dit precies? Als trainee voer ik gedurende 2 jaar ieder half jaar een opdracht uit voor een ander bedrijfsonderdeel . Ik heb hierdoor kunnen zien dat ieder bedrijfsonderdeel op zijn eigen manier waarde toevoegt voor de klant. Of het nu gaat om het inkopen van goede zorg (voor onze klanten), een passende polis (voor onze klanten) of het verwerken van declaraties (voor onze klanten). 

De wereld van de gezondheidszorg is continu in beweging. Dit maakt dat continu verbeteren nodig is. De gedrevenheid om dit te willen voel ik binnen dit bedrijf. Zoveel bevlogen mensen die hun best doet om bij te dragen aan het uiteindelijke  doel van dit bedrijf dat ik niet vaak genoeg kan noemen: waarde toevoegen voor onze klanten!

Wist je trouwens dat de basis van de Lean filosofie ligt bij Toyota?

Groet, Karien