Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

De zorgzomer....

De nieuwspagina’s berichtten afgelopen week dat 2014 maar zo eens het warmste jaar ooit zou kunnen zijn. Dat moet goed nieuws zijn geweest voor de makers en verkopers van ijs. Ook met Coöperatie VGZ gaan we hopelijk een warm ‘jaar’ tegemoet, nu het laatste kwartaal van het jaar begonnen is. Iedereen binnen Coöperatie VGZ kent natuurlijk zijn eigen wijze van beleven van deze periode. Voor sommigen is de druk er eigenlijk net weer af, omdat haar of zijn werk voornamelijk in de voorbereiding op onze ‘zorgzomer’ betrekking heeft.

Voor mij als manager in de ICT en met mijn team verantwoordelijk voor alles wat aan de voorkant door of voor klanten gebruikt wordt, zijn we ook druk met voorbereidingen en hopen met de benen omhoog te kunnen zitten in de laatste weken van het jaar. De forecast aangaande de bezoekersaantallen op de websites is weer hoger dan vorig jaar, die met een vermenigvuldigingsfactor van vier ten opzichte van 2012 al enorm was. Een aantal belangrijke projecten hebben verbeteringen opgeleverd die ons moeten helpen alle klanten hun weg te laten vinden tussen de verschillende basis- en aanvullende verzekeringen, bijbehorende voorwaarden, premieberekeningen en informatie over gecontracteerde zorgverleners.

Honderden call center agents helpen de enorme toestroom van bellende klanten, met hun diversiteit aan vragen. Natuurlijk liggen de scripts klaar, maar onze ICT systemen moeten informatie snel en effectief ophoesten en verwerken, zodat de wachtrijen niet onacceptabel toenemen. Persoonlijk heb ik me in de voorbereiding in kunnen zetten door allerlei extra maatregelen te nemen, voor het geval onze systemen onverhoopt toch mankementen gaan vertonen, waardoor bijvoorbeeld snelheid of beschikbaarheid van de systemen wegvalt. Een heel team aan adequate collega's hebben we opgesteld en in paraatheid gebracht om direct in te kunnen springen in dit soort situaties, dag en nacht. Vorige ‘zorgzomer’ hebben deze mannen en vrouwen vreselijk goed werk geleverd en ik hoop dat de getroffen maatregelen hen helpen de systemen in de lucht te houden of bij calamiteiten, de samenwerking vruchtbaar en effectief te houden.

Het is mooi om zo intensief naar zo’n periode toe te werken en de spanning te voelen toenemen in het bedrijf. Iedereen is alert, proactief en scherp en daardoor optimaal in staat om een topprestatie te mogen en kunnen leveren in deze korte periode. Na die periode gaan we snel weer richting de warmere weersomstandigheden toe en mogen de echte ijscofabrieken hun werk weer gaan doen. Wij zullen er graag en welverdiend van genieten!

Groet, Tristan