Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

De nieuwe zonnen van Coöperatie VGZ

Een zonnige donderdagmiddag in juni. Waar andere twintigers wellicht een terrasje pakken, schoven een aantal  jonge collega's aan tafel bij een klinisch chemicus, een aantal jonge apothekers en een orthopedisch chirurg in opleiding. Er volgde een fascinerend zorgdebat ‘Coach, cure & care in 2025’, vol gedrevenheid, uitgesproken visies en onomwonden suggesties richting ‘ons VGZ’. Precies wat ik nodig had!

Sinds acht maanden werk ik bij VGZ, op de afdeling Propositie- en productontwikkeling. Naar mijn mening de meest eigenzinnige afdeling binnen VGZ.  Een afdeling waar het belangrijk is om -naast de dagelijkse deadlines- (ver) vooruit te kijken. Wat doet ‘de markt’? Wat willen onze verzekerden nou eigenlijk? Wat bieden wij een mogelijke nieuwe klant, wat de concurrent niet biedt? Hoe zorgen we voor betaalbare premies? Hoe borgen we dat wat we bedenken en willen doorvoeren, ook daadwerkelijk past in onze administratie en systemen? Welke wettelijke wijzigingen beïnvloeden onze polissen? Gave vragen waar ik me samen met mijn collega's mee bezig mag houden. 

Mijn collega’s zijn allemaal toppers: een mix van jong en oud, extreem ervaren specialisten en young professionals zoals ik, perfectionisten en creatieve breinen. Allemaal grote brandende zonnen van gedrevenheid, enorme dosissen kennis en professionaliteit. Maar tegenover al hun ervaring en zonlicht verdampten mijn verbeterideeën, vernieuwende visies en mooie bedoelingen wel enigszins. Op zich hielp de VGZ Werkwijze –een op Lean gebaseerde aanpak om bij alle teams continu verbeteren in te bedden als onderdeel van het dagelijkse werk – mijn team en mij flink bij het concreet maken van mijn verbeterideeën, maar toch miste er  nog een sprankje licht. Net dat beetje extra vuur, weer even de visie op de toekomst scherpstellen.

Op zulke momenten - wanneer het lastig is de 'power' vast te houden, ben ik enorm blij met NetWerk!, ons platform voor jong talent. Netwerk! helpt bij het delen van kennis en passie.  Door dit zorgdebat werd het vuur in mij en andere Young Professionals weer even flink opgestookt. En tijdens de pauze werden er goede lijntjes uitgeworpen tussen collega's van verschillende bedrijfsonderdelen, om elkaar op te zoeken en te versterken. En dat is goed, want we kunnen van elkaar leren. Samen hebben we nog een lange weg te gaan, maar wel met hetzelfde einddoel: de nieuwe zonnen worden van 2025!

Groet, Tracy