Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

Nog 4 nachtjes slapen en dan is het zo ver…

Tegen de tijd dat jullie deze blog lezen heb ik als het goed is, na zo’n 24 uur op het zadel van mijn stalen ros te hebben gezeten, de Coolsingel bijna in zicht. Zaterdag 7 juni gaat de Roparun weer van start. Sponsoring door VGZ en mijn collega’s maakt het dit jaar weer mogelijk voor Team 119 om te starten in Parijs. Zelf ga ik als navigerend fietser met dit team mee met deze estafetteloop van 520 kilometer.

Enkele maanden geleden werd ik benaderd door Roparun Team 119: men zocht nog fietsers. Voor wie het fenomeen Roparun nog niet kent: de Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Nu fiets ik niet voor het eerst mee met de Roparun, maar de laatste keer gingen was inmiddels 18 jaar geleden. Er was dus enige reden voor twijfel, maar persoonlijke omstandigheden maken dat een bijdrage aan dit goede doel wel voor de hand ligt. Eind maart heb ik dan ook de beslissing genomen om dit jaar weer mee te gaan.

Er zit al weer heel wat voorbereiding in: Cooperatie VGZ met succes benaderd voor sponsoring (ondanks dat Alpe d’Huzes reeds gesponsord werd), loten verkopen, campers regelen, oefenlopen, teamvergaderingen, GPS workshop, routes nalopen en wisselpunten bepalen, etc. De weersvoorspelling ziet er goed uit (misschien wel te goed), mijn fiets is naar de fietsenmaker geweest voor een laatste onderhoudsbeurt. Deze week komt nog de laatste fietskleding binnen (warme broek voor ’s nachts) en dan kan voor mij de Roparun 2014 van start.

Graag neem ik jullie in mijn volgende blog mee in mijn belevenissen tijdens deze tocht. Het is nu 8 uur en tijd om naar VGZ te gaan. Op de fiets, want dat is alvast een mooie oefening!

Wie meer informatie wil over de Roparun kan terecht op www.roparun.nl.

Groet, Robert