Traineeships bij VGZ
Over VGZ

Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Onze mensen vormen een enthousiaste, informele en jonge organisatie die samen werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer.

Gij zult bloggen

“Gij zult bloggen” (naar het boek van Ernst-Jan Pfauth voor iedereen die zich tot het blogevangelie bekeert). Halleluja.. VGZ goes blogging! Nou halleluja... Nadat ik behendig tijdelijk m’n snor had weten te drukken bij Corporate Communicatie om een week lang te twitteren over mijn werk, stond daar mijn lieve collega Anke, onze Arbeidsmarktcommunicatie koningin met “de Blog”…

Voor de duidelijkheid, het is niet dat ik niet wil twitteren over mijn werk, dat doe ik sowieso deels al wel en als het mag is het wat anders dan dat je een week mag moederen over een account waar meegekeken wordt. Voelt toch als een soort druk om dagelijks leuke en interessante zaken de ether in te slingeren en dat vind ik voor mijn eigen account al een uitdaging genoeg. Uiteindelijk is dit opgelost omdat ik nu @werkenbijvgz bij toerbeurt mag vullen, hierbij dan ook direct de oproep om dit account te volgen ;-)

Maar goed, als recruiter binnen Coöperatie VGZ ben ik automatisch een ambassadeur van ons werkgeversmerk en eigenlijk bevalt me dat wel. Want ik heb gewoon erg leuk werk en al komt een verzekeraar niet altijd even sexy uit de hoek, ik ben met VGZ als werkgever best erg blij.  Hoe tevreden of bij vlagen behoorlijk uitdagend? Daar heb ik dan nu een platform voor, want ik mag gewoon ongecensureerd aan de slag. Het gevoel dat je op een of andere manier toch onderdeel bent van het Slimmer organiseren van Zorg binnen Nederland voelt goed, ondanks dat de betrokkenheid van HR anders is dan bijvoorbeeld onze Divisie Zorg.


Bloggen dus.. dit noem ik dan maar even een pre blog, voor zover dit bestaat… al tikkend bedenken wat ik in mijn echte blog de komende maanden zal gaan schrijven. Mooie gesprekken met kandidaten, Management Development en het daarbij behorende Leiderschapsprogramma, de gesprekken bij de koffieautomaat, het vieren van verjaardagen op kantoor, nieuwtjes binnen recruitmentland, twitteren. Genoeg inspiratie zou je zeggen. Struinend over het internet op zoek naar Do’s and Don’ts van het bloggen baande ik me door een oerwoud van tips wetende dat zo’n eerste blog toch een vehikel wordt want alle begin is moeilijk. 

Met de workshop voor ambassadeurs werden we in een snelheid, die Social Media eigen is, door Social Media land geleid en werden we onder andere gevraagd mede bloggers op het net te beoordelen. Aangezien de beste stuurlui aan wal staan vonden we natuurlijk wel wat van de blogs die we lazen. Het was een variatie van komische epistels tot ernstig geredigeerde teksten waar de leuk er wel een beetje af was gepoetst met het redigeren. Het zet je wel aan het denken hoe je zelf je verhaal zou maken, hoe kom je aan content? Wat zijn nu de regels van een blog? Wat zeg je wel, wat zeg je niet en wat is mijn doel? 

Een van de zoekresultaten die ik tegenkwam van Ernst-Jan Pfauth, professioneel blogger, zijn de voordelen van bloggen. Dat is prettig om te lezen want verder kwam ik vooral Don’ts tegen die me de moed soms wel in de schoenen lieten zakken. ‘Door het opschrijven van ervaringen creëer je een waardevol archief’  zegt Ernst-Jan, 'structureer je gedachten en je krijgt een groep lezers die je slimmer maakt door kritiek en aanvullingen’. Dat zijn op zich toch al voordelen die het vooruitzicht op het schrijven van een blog wat beter maken.

Ik denk dat ik met bloggen voor ons bedrijf vooral tot doel heb een doorkijkje te geven in mijn werk als recruiter bij Coöperatie VGZ, mijn verwondering om dingen die ik tegenkom in mijn werk of een totaal ander onderwerp, maar uiteindelijk een blog waarmee ik dicht bij mezelf blijf en mensen kan meenemen in het mooie van mijn werk. En uiteindelijk vindt alles zijn weg wel.. ook een blog. En nu eerst heel snel de boeken van Ernst-Jan lezen want de deadline van mijn volgende schrijven dient zich alweer aan.. HELP!

Groet, Mascha