Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Afdelingsmanager Performance Management Team & Consultantsteam Zinnige Zorg

 • 38 uur per week
 • Tussen € 4904,- en € 7566,-
 • Arnhem

Samen met jouw teams richt jij de zorginkoopprocessen zo goed mogelijk in en implementeer je onze Zinnige Zorgstrategie bij onze alliantiezorgpartners. Hiermee draag je bij aan vernieuwing en verbetering van de zorg, zodat zorg van goede kwaliteit voor iedereen toegankelijk blijft. 

Jouw werk

Als afdelingsmanager stuur je enerzijds het Performance Management Team (PMT) aan en anderzijds het Consultantsteam Zinnige Zorg. Het PMT ondersteunt het management van Zorginkoop bij het inrichten van bedrijfskritische processen in het inkoopproces. Deze teamleden houden zich bezig met o.a. Programmatisch management, Financieel-/informatiemanagement, Risicomanagement en Inhoudelijke advisering.
 
Het Consultantsteam Zinnige Zorg maakt zich hard voor de implementatie van Zinnige Zorg bij de ziekenhuizen en GGZ-instellingen waar we alliantie-afspraken mee hebben. Het doel? Organisatievernieuwing, met als resultaat hogere kwaliteit en betere toegankelijkheid van zorg en lagere bedrijfs- en zorgkosten.

Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je dan ook bezig met het:
 
 • operationeel aansturen van beide teams en het coördineren van alle activiteiten.
 • opleiden van professionals en het borgen van kennis.
 • beheren van de dossiers die bij het PMT team zijn ondergebracht.
 • voorbereiden van het inkoopseizoen, het bewaken van een centrale vastlegging van het lopende inkoopseizoen, het borgen van gemaakte afspraken met zorgaanbieders en het afrekenen van voorgaande jaren.
 • vergaren, controleren en bundelen van informatie met betrekking tot zorginkoop en het rapporteren hierover richting verschillende afdelingen en regio’s.
 • sturen op implementatie van de Zinnige Zorgstrategie op de thema’s volumeafbouw en kostenafbouw.
 • besturen van de contractafspraken met PWC Strategy& en zorgen voor expertise opbouw binnen VGZ op het consultants vlak door professionals op te leiden, borgen van kennis en  data-verzameling ten behoeve van (financiële) benchmarking
 • participeren in het MT van het bedrijfsonderdeel Beheer.
Als Afdelingsmanager stuur je jouw teams aan vanuit jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie ervoor dat de zorginkoop steeds een stukje Zinniger wordt.
 

Jouw ervaring

Voor deze nieuwe functie zoeken we iemand die het volgende met zich meebrengt:
 
 • Een afgeronde academische opleiding.
 • 10-15 relevante werkervaring, bij voorkeur als strategisch consultant.
 • Minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende van professionals.
 • Een sterke financiële en analytische basis. 
 • Ruime ervaring inkoopprocessen, programmamanagement, data-analyse en benchmarking.
 • Bekend is met de ontwikkelingen en het bekostigingssysteem in de zorg, het zorgaanbod en de spelers binnen het zorgveld.
 • Kennis heeft van relevante wet- en regelgeving, richtlijnen en procedures.
 • Thuis is in bedrijfsprocessen, relevante applicaties en automatiseringspakketten
Een ruime handelingsverantwoordelijkheid is voor jou geen enkel probleem. Als gesprekspartner ben je sensitief, maar ook slagvaardig en daadkrachtig. Als jij ergens voor gaat, zet jij je voor 200% in en weet je ook anderen tot beweging te motiveren. 
Je hebt een visie op jouw vakgebied en zet graag een gedegen strategie uit. Tegelijkertijd ben je flexibel en op je plek in het veranderende speelveld van de zorg. Jij wilt blijven verbeteren en neemt de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als zorgverzekeraar hebben, net zo serieus als wij.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Afdelingsmanager PMT & Consultantsteam Zinnige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het zo goed mogelijk inrichten van de zorginkoopprocessen en het implementeren van onze Zinnige Zorgstrategie bij alliantiepartners echt jouw werk? En breng jij jouw teams graag naar een hoog niveau? Solliciteer dan voor 25 april via onderstaande knop. 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl