Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Senior Corporate Communicatieadviseur Langdurige Zorg

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3516,- en € 5591,-
 • Eindhoven

De individuele klant versus de maatschappij. Twee stakeholders van het Zorgkantoor met uiteenlopende verwachtingen. Hoe zorg jij toch voor een logische verbinding in communicatie?
 

Jouw werk

Het Zorgkantoor heeft twee belangrijke stakeholders: de individuele klant en de maatschappij. De klant wenst  persoonlijke warme aandacht, een aanspreekpuntgids in het zorglandschap en goede informatievoorziening. De maatschappij verwacht dat we de beschikbare middelen fatsoenlijk inzetten, verantwoording afleggen en de toekomst veilig stellen voor mensen die de zorg het hardst nodig hebben. 

Als Senior Corporate Communicatie Adviseur zorg jij voor een logische verbinding tussen deze 2 rollen. Je vervult een nieuwe functie, waarin je het Zorgkantoor en haar steeds belangrijkere rol in het zorgstelsel voor het voetlicht brengt. 

In een gemiddelde werkweek houd jij je dan ook bezig met het:
 
 • vertalen van de vernieuwde visie en strategie naar in- en externe communicatiemiddelen en - kanalen. 
 • bepalen en inzetten van de juiste kanalen, op het juiste moment. Zodat Langdurige Zorg steeds beter in beeld komt binnen het zorgstelsel. 
 • ophalen van feedback van onze klanten en deze in te zetten om onze dienstverlening te verbeteren. 
 • versterken van de verbinding met Corporate Communicatie van Coöperatie VGZ
 • ophalen en impactvol in beeld brengen van met klanten en zorgaanbieders behaalde resultaten én van klantverhalen in de Langdurige Zorg, zodat onze visie gaat leven en medewerkers nog meer inzien waar zij aan bijdragen.
 • het functioneel aansturen van communicatiemedewerkers.
Gelukkig doe je dit alles niet alleen, maar vorm je een team met medewerkers communicatie, beleid, innovatie, fraudebeheersing, planning & control en financiële rapportages. Daarnaast werk je nauw samen met het eigen MT van Langdurige Zorg, Corporate Communicatie en de RvB van Coöperatie VGZ, Zorgverzekeraars Nederland, Zorgaanbieders, etc..

Jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken zijn in iedere setting zeer welkom. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Samen zorgen jullie voor een samenhangend beleid en soepele, weloverwogen communicatie. Zowel intern, als extern. 
 

Jouw ervaring

Voor deze nieuw vorm te geven functie zoeken wij iemand met:
 
 • een afgeronde academische opleiding in de richting van Corporate Communicatie.
 • 7 tot 10 jaar ervaring op het gebied van Corporate Communicatie in een grote organisatie.
 • gedegen kennis van corporate communicatiebeleid, communicatie-instrumenten en de werking van in- én externe communicatie. 
 • ervaring met organisatieverandering, het aansturen van projectteams en het hanteren van managementinformatie.
 • kennis van de Langdurige Zorgmarkt en affiniteit met de VGZ-organisatie
 • sterke adviesvaardigheden, overtuigingskracht en het talent om te beïnvloeden.
 • zeer goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het leggen van contacten, advisering en ondersteuning. 
 • de bereidheid om te reizen voor het onderhouden van contact met in- en externe stakeholders zoals ZN, de politiek, Coöperatie VGZ, zorgaanbieders, etc.
Jij bent een ervaren zelfstarter met focus, die uitstekend opereert op bestuurlijk niveau. Een communicatiestrategie opstellen is één ding. Deze op een verrassende manier uitwerken is twee. Jij kunt dit echter allebei en ook nog op een manier waardoor je jouw doelstellingen behaalt, maar niet op de troepen vooruit loopt. Jouw brede interesse maakt dat jij snel kunt inhaken op verschillende vraagstukken. Bovendien leg je makkelijk contacten en ben je een natuurlijke sparringpartner op alle niveaus. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt, doorzie je verbanden en begrijp je implicaties. 

Coöperatie VGZ heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid die jij net zo serieus neemt als wij. Wordt jou een idee voorgelegd waar jij met jouw vakkennis geen heil in ziet? Dan ben jij in staat dit tactvol en onderbouwd terug te geven. Hetzelfde geldt voor punten waarvan jij denkt dat ze beter kunnen. Jij kaart deze aan en komt met een verbetervoorstel.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Senior Corporate Communicatieadviseur bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het regelen van passende zorg én het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.
 
Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.
 
Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het voor het voetlicht brengen van de steeds belangrijkere rol van het Zorgkantoor echt jouw werk? En weet jij een logische verbinding te maken in communicatie met zowel de individuele klant als de maatschappij? Solliciteer dan voor 9 maart 2019 via onderstaande knop.
 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl