Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Consultant Zinnige Zorg

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3516,- en € 5591,-
 • Arnhem

De zorg in Nederland is één van de beste van de wereld, maar goede zorg moet ook in de toekomst betaalbaar zijn. Hoe help jij – in een complex speelveld met veel verschillende stakeholders en belangen – met de implementatie van Zinnige Zorg bij onze alliantiepartners?
 

Jouw werk

Als Consultant heb je een unieke rol waarbij je echt verandering brengt in de zorg! Jij bent de olie in de Zinnige Zorgmotor bij alliantiepartners, zoals ziekenhuizen en ggz-instellingen. Het is jouw werk om veranderingen te bewerkstelligen die gericht zijn op kwaliteitsverbetering en kostenafbouw. Dit doe je door vragen scherp te definiëren, analyses te maken, problemen op te lossen, mensen te motiveren en te ondersteunen bij de uitvoering.

Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je dan ook bezig met het:
 
 • leiden van projecten gericht op kwaliteitsverbetering en/of kostenverlaging.
 • uitwerken en implementeren van business cases voor Zinnige Zorg initiatieven.
 • inrichten van monitoring en evaluatie, om aan te tonen waarom initiatieven wel of niet van de grond komen.
 • beschikbaar maken van analyses en inzichten vanuit VGZ-data over de zorginstelling. 
 • voorstellen van creatieve oplossingen om projecten die vastlopen vlot te trekken 
 • meenemen van betrokken stakeholders binnen de instellingen en VGZ.
Gelukkig doe je dit alles niet alleen, maar maak je deel uit van een nieuw, dynamisch team in opbouw. Jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken zijn zeer welkom. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Samen nemen jullie zorgprofessionals mee in het realiseren van betere zorg tegen echt lagere kosten. 
 

Jouw ervaring

Voor deze nieuw vorm te geven functie zoeken wij iemand met:
 
 • een sterke wo-achtergrond, liefst in een exacte richting.
 • 2-5 jaar relevante werkervaring.
 • aanvullende opleidingen of cursussen op het gebied van consultancy skills, Lean, finance, en/of projectmanagement.
 • oprechte nieuwsgierigheid en interesse in zorg en zorgvernieuwing.
 • de vaardigheid om ‘status quo’ te challengen. 
 • sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, zowel kwantitatief als kwalitatief.
 • uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, die je weet in te zetten om verandering te bewerkstelligen.
Jij bent een kei in stakeholdermanagement en weet – ook in een complexe omgeving met uiteenlopende belangen – de verschillende stakeholders aan boord te houden en mee te laten bewegen richting het einddoel van het project. Je hebt oog voor de gevoeligheden tussen verzekeraar en zorginstelling, en tussen management en zorgprofessional. Jij weet deze op constructieve manier om te zetten in actie. 

Daarbij laat jij je niet uit het veld slaan door tegenslag. Werkt plan A niet? Dan bedenk je plan B om alsnog bij het gezamenlijke einddoel uit te komen. Bij alles wat je doet hou je in je achterhoofd dat we als zorgverzekeraar een maatschappelijke rol bekleden. Die neem jij net zo serieus als wij.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Consultant Zinnige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het aanjagen van veranderingen die Zinnige Zorg opleveren echt jouw werk? En snap jij het spanningsveld tussen verzekeraars, ziekenhuizen en ggz-instellingen. Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl