Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Fraude Specialist (functie voor 1 jaar)

  • 38 uur per week
  • Tussen € 2805,- en € 4124,-
  • Eindhoven

Verzekeringsfraude kan oplopen tot miljoenen. Dit zorgt voor onnodig hoge premies en een verlies van vertrouwen. Bij het vermoeden van grootscheepse fraude, zoek jij de zaak tot op de bodem uit.

Jouw werk

Als Fraude Specialist voer je onderzoek uit naar signalen van vermoedens van fraude. Zodra verdachte declaraties worden gesignaleerd speur jij naar de waarheid. Jij analyseert en onderzoekt, registreert en rapporteert over vermoedens van fraude en de afhandeling hiervan. Daarnaast ben jij in staat om zelfstandig screeningswerkzaamheden uit te voeren. Je analyseert integriteitsaspecten van personen en bedrijven en onderhoudt contact met de te screenen partijen.
Een veelzijdig takenpakket, waarbij jij ervoor zorgt dat wordt voldaan aan de relevante wet- en regelgeving, de eisen van toezichthouders en de afspraken met het Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland.

Hierbij werk je veel samen met andere collega's en help je de afdeling Risk, Compliance, Juridische en Veiligheidszaken beter op de kaart te zetten binnen Coöperatie VGZ. In jouw functie heb jij een voortrekkersrol en veel verantwoordelijkheid. Daarnaast heb je contact met stakeholders binnen en buiten onze organisatie, zoals gemeenten, de NZa, ZN en de iSZW. 

Binnen jouw team is veel ruimte voor jouw vakkennis, talent en drive om resultaten te behalen. Je kijkt altijd naar wat er beter kan. Is er winst te behalen in preventie, procedures of controles? Dan kom jij met (verbeter)voorstellen. Jij zet je kennis en ervaring in voor complexe fraude onderzoeken, maar helpt ook anderen bij het opstellen van rapportages wanneer dat nodig is. Je onderhoudt contact en zoekt verbinding met afdelingen als Controles en Medisch Advies, die vanuit hun expertise bijdragen aan de afhandeling van fraudeonderzoeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie ervoor dat onze verzekerden niet teveel betalen en dat de zorg betaalbaar blijft.

Jouw ervaring

Wij zijn op zoek naar een collega, voor de duur van een jaar, die uitgebreide ervaring heeft in het opzetten en uitvoeren van grote fraudeonderzoeken, met name binnen Verpleging & Verzorging . Daarnaast breng je het volgende met je mee:
  • een wo-diploma (financieel, economisch, verzekeringstechnisch, juridisch of sociaalwetenschappelijk) bij voorkeur aangevuld met cursussen op het gebied van fraude;
  • minimaal 3 jaar werkervaring met fraudeonderzoeken bij voorkeur binnen een (zorg)verzekeraar;
  • kennis van relevante jurisprudentie, brancherelevante richtlijnen en gedragscodes;
  • kennis van employment- en concern screening;
  • ervaring met datamining, data-analyse en de opzet van rapportages is een pré;

Daarnaast kun jij mensen meenemen in je ideeën en hen overtuigen van nut of noodzaak. Je hebt een scherp oog voor mogelijke belemmeringen, maar gaat vooral uit van kansen. Het ontbreekt je niet aan durf om initiatieven te ontwikkelen en risico's te nemen, mits deze passen bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Coöperatie VGZ heeft. Als het gestelde doel het waard is, ga je ervoor.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Fraude Specialist bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een groot team dat gericht werkt aan de verbetering van de zorg in Nederland. Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider bieden we je veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren we in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast reis je bijvoorbeeld gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen. Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door kansen proactief op te pakken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het voorkomen, beheersen en bestrijden van verzekeringsfraude echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Het betreft een functie voor 1 jaar.
 

Mascha van Houten

Mascha van Houten