Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Senior Zorginkoper Medisch Specialistische Zorg - Amsterdam e.o.

  • 38 uur per week
  • Tussen € 4033,- en € 6256,-
  • Arnhem

Hoe zorg jij met jouw inkoopkwaliteiten ervoor dat je de strategie van VGZ succesvol uitdraagt in de relatie met zorgaanbieders medisch specialistische zorg?
 

Jouw werk

Als Senior Zorginkoper Medisch Specialistische Zorg werk je in een complex werkveld met de regio Amsterdam en omstreken als primair aandachtsgebied. Het is jouw ambitie  om specialistische zorg in ziekenhuizen in te kopen tegen de achtergrond die VGZ voorstaat: zinnige en passende zorg. Hiermee maken wij de zorg voor patiënten beter en nemen we de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de zorg betaalbaar te houden.
 
Jij hebt een actieve inbreng in de beleidscyclus ter voorbereiding op het nieuwe inkoopjaar. Ter voorbereiding op dat zorginkoopseizoen, verdiep jij je in je account. Zo ben je op de hoogte van vraag en aanbod, trends, ontwikkelingen en behoeften in de zorgmarkt. Bovendien netwerk en communiceer je met veel partijen en zorg je dat je de belangrijke spelers op de radar hebt. Tegelijkertijd geef jij Coöperatie VGZ een gezicht en profileer en positioneer je onze organisatie in de ziekenhuiswereld. Als Senior draag je ook actief bij aan de ontwikkeling en het optimaal functioneren van (Assistent) Zorginkopers. Waar nodig ga je mee naar inkoopgesprekken en weet je onderhandelingen vlot te trekken. Daarnaast fungeer je als sparringpartner naar collega inkopers en zoek je actief de verbinding met andere zorginkoopafdelingen. 

Intussen stel je voor je account een zorginkoopplan op, zorg je voor inkoopspecificaties, analyses en bepaal je de inkoopstrategie. Vervolgens leg je zorgaanbieders langs de meetlat en bepaal je bij welke zorgaanbieders de zorg (bij voorkeur) wordt ingekocht. Als volwaardig gesprekspartner onderhandel je stevig met zorgaanbieders over prijs, kwaliteit en voorwaarden. Tot slot contracteer je partijen en zorg je voor een goede en professionele samenwerkingsrelatie met de zorgaanbieders waarmee jij zaken doet.

Uiteraard doe je dit alles niet alleen, maar met zo'n 15 collega's binnen het team Medisch Specialistische Zorg Noord. Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken. Op basis van jouw specifieke kennis of ervaring vervul je een expertrol voor een specifiek thema binnen MSZ.
 

Jouw ervaring

Voor deze stevige functie kom je in aanmerking als jij:
 
  • een HBO- of WO-opleiding hebt zoals Bedrijfseconomie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Beleid & Management Gezondheidszorg of Gezondheidswetenschappen;
  • in het bezit bent van een NEVI I/Professional en bij voorkeur ook NEVI II/Expert diploma;
  • circa 6 tot 8 jaar gerichte werkervaring hebt;
  • een bewezen succesvol trackrecord hebt als Zorginkoper Medisch Specialistische Zorg, òf ervaring hebt met zorginkoop vanuit een ziekenhuis dan wel ZBC;
  • uitgebreide aantoonbare kennis hebt van het bekostigingssysteem, het zorgaanbod en spelers in het zorgveld. 
Van nature ben jij cijfermatig en analytisch sterk en beschik je over een flinke dosis commercieel inzicht. Bovendien heb je een flinke drive om te presteren, ben je ondernemend en neem je graag het initiatief om dingen te realiseren. Met jouw communicatie- en presentatievaardigheden is jezelf extern profileren geen enkel probleem. Bovendien besef jij je dat Coöperatie VGZ een maatschappelijke rol vervult, in een steeds veranderend werkveld en ben je ook in staat om onze organisatie extern te positioneren op het gebied van Medisch Specialistische Zorg. De onderhandelaar in jou is altijd op zoek naar het beste resultaat en de netwerker in je zorgt voor een goede relatie met alle partijen.

Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Senior Zorginkoper Medisch Specialistische Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het succesvol uitdragen van de strategie van VGZ in de samenwerking én te maken inkoopafspraken met zorgaanbieders medisch specialistische zorg echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl