Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Assistent Zorginkoper Medisch Specialistische Zorg

 • 34 uur per week
 • Tussen € 2509,- en € 3689,-
 • Arnhem

Uit grote hoeveelheden data destilleer jij de juiste informatie om het inkoopproces te ondersteunen. Dankzij jou komt het team Zorginkoop Medisch Specialistische Zorg dan ook uitermate goed beslagen ten ijs.

Jouw werk

Als Assistent Zorginkoper zorg jij er voor dat het team Zorginkoop een stevige positie aan de onderhandelingstafel bij ziekenhuizen heeft. Het is jouw werk om hen te voorzien van de juiste financieel economische, juridische en procesmatige informatie. Zo kunnen zij goed onderbouwde keuzes maken. Hiervoor voer jij onder andere marktanalyses uit en stel je rapportages op over prestatie-indicatoren, de vraag naar zorg en het aanbod ervan. Je onderbouwt trends, ideeën en consequenties met harde cijfers en data verkregen uit Business Intelligence.

De informatie die jij gevraagd, of op eigen initiatief aanlevert, vormt de basis voor actieplannen en als input voor bezoeken bij zorgaanbieders. Begrotingen van ziekenhuizen, financieringen en offertes onderwerp je aan een kritische blik en je koppelt je bevindingen terug binnen Zorginkoop. Als lid van landelijke projectgroepen binnen VGZ help je mee om de kwaliteit en inhoud van de onderhandelingen te optimaliseren.

Je maakt hierbij onderdeel uit van de afdeling Medisch Specialistische Zorg, binnen het bedrijfsonderdeel Zorginkoop. Het inkoopteam is onderling sterk afhankelijk van elkaar om tot een goed resultaat te komen. Jouw inzet en opstelling hierin is van groot belang en er is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen leveren jullie een bijdrage aan een betere organisatie van zorg.
 

Jouw ervaring

Om deze positie goed uit te voeren is het van belang dat jij:
 • een hbo of wo opleiding hebt voltooid in een richting zoals Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg, of Bestuurlijke Informatiekunde;
 • relevante werkervaring hebt; bij voorkeur een financieel-economische positie bij een ziekenhuis of  een grote (financieel/zakelijke) dienstverlener;
 • sterk financieel-economisch en analytisch onderlegd bent met ervaring in of affiniteit met  analyse- en rapportagetools;
 • gedegen kennis hebt van het zorgbekostigingssysteem;
 • beschikt over goede analytische vaardigheden;
 • makkelijk en professioneel kan communiceren met zorgaanbieders en collega’s binnen VGZ;
 • een hands-on mentaliteit hebt en graag initiatief neemt, resultaatgericht werkt en opereert als een teamspeler;
 • beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen en zelfreflectie.
Geef jou grote hoeveelheden data en ingewikkelde overzichten en je bent in je element. Door middel van rapportage en analyse weet je deze om te toveren tot inzichtelijke modellen. Dankzij jouw sterke communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen ben je bovendien in staat om complexe conclusies begrijpelijk te maken voor anderen. Plannen, organiseren en prioriteiten bepalen gaan je gemakkelijk af en je hebt daarnaast het doorzettingsvermogen om je doelen te bereiken. Je weet je eigen koers te bepalen, neem graag initiatief en durft beslissingen te nemen. Vanzelfsprekend ken jij het zorgveld goed en ben je altijd op de hoogte van relevante  trends en ontwikkelingen. Je bent je daarin bewust van de maatschappelijke rol die Coöperatie VGZ als zorgverzekeraar heeft en neemt dit mee in alles wat je doet.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Assistent Zorginkoper MSZ bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Deze vacature staat zowel in- als extern uit.
 

Jouw sollicitatie

Is het ondersteunen van het team Zorginkoop, zowel cijfermatig als procesmatig, echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl