Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Data scientist Zorg (Health Intelligence)

  • 38 uur per week
  • Tussen € 3516,- en € 5591,-
  • Eindhoven

Als zorgverzekeraar beschikken we over enorme hoeveelheden data. Hoe vertaal jij die cijfers naar het juiste, helder verhaal, zodat jouw collega’s nieuwe kansen kunnen benutten?

Jouw werk

Vanuit jouw maatschappelijke drijfveer en kennis is het jouw werk als data scientist om zorgdata betekenis te geven, zodat jouw collega’s diepgaand inzicht krijgen in hun aandachtsgebied en relevante kansen en ontwikkelingen binnen het zorgdomein. Je analyseert, interpreteert data en vertelt het verhaal achter de cijfers. Daarmee geef je antwoord op complexe businessvraagstukken en lever je niet alleen een bijdrage aan onze reputatie, maar ook aan zinnige en betaalbare zorg in Nederland.
 
Hiertoe beperk je je niet tot het statisch rapporteren van cijfers en het bouwen van dashboards. In tegendeel, de ‘waarom-vraag’ brandt voortdurend op je lippen en je neemt niets klakkeloos aan. Data pas je slim en innovatief toe en je speelt continu in op veranderingen. Zo rapporteer je over resultaten van good practices, ons preferentiebeleid of je houdt je bezig met het voorspellen van de zorgvraag. Daarnaast zorg je ervoor dat de door jou ontwikkelde modellen adviseren en sturing geven aan de strategische en tactische beslissingen die er binnen jouw domein worden ondernomen. 
Jouw team bestaat uit een ‘Expert leider’, drie ‘Specialisten intelligence’ en tien collega’s ‘Data scientist’. Samen met hen, business en zorgaanbieders zoek je doorlopend naar nieuwe kansen om het verschil te maken, voor onze verzekerden en/of in het zorgveld. Hierbij wordt actief gebruikt gemaakt van inzichten uit datamodellen en analyses. Jij faciliteert en stuurt deze vernieuwing bij door de juiste hypothese te definiëren of de juiste inzichten uit analyses en modellen te halen. Wil je een hackathon organiseren om de wachttijden problematiek in de GGZ aan te adresseren? Zie jij zorgsoort overstijgende kansen in onze data? Ken jij tools of technieken die jouw collega data scientist verder kan helpen? Jouw bijdrage is een belangrijke schakel in het succes van het team en het verder brengen van de competentie data science!
 
Tot slot heb jij een belangrijke rol in het ‘Data savvy’ krijgen van jouw collega experts, bijvoorbeeld zorginkoop. Dat kan door dashboarding, door een workshop te organiseren, door samen een analyse te doen, of op een andere manier, dat mag jij zelf bepalen. Omgekeerd leer jij weer veel van collega’s met andere expertises, waardoor ook jij ook jouw kennis verbreedt.

Jouw ervaring

  • Een afgeronde opleiding wo-niveau, het liefst in een bètarichting.
  • Relevante werkervaring, bij voorkeur in een agile werkomgeving.
  • Ervaring met het maken van analyses (en predictive analytics), data modellen en tooling als Excel, SQL, PowerBi, OBIEE en R / Python.
  • Je weet hoe je kwantitatief en kwalitatief onderzoek initieert, vormgeeft, uitvoert en hoe je op basis van je conclusies (management)aanbevelingen doet.
  • Bij voorkeur heb je  eerder gewerkt in de zorg en/of het verzekeringswezen.

 
Jij begrijpt wat er (technisch) allemaal mogelijk is met data, kunt je inleven in de businessvraag en werkt graag samen met anderen. Daarnaast heb je affiniteit met gezondheidszorg. Daardoor snap je wat er nodig is om (zorgsoort overstijgende) kansen i te kunnen benutten.
 
Jij snapt dat we als zorgverzekeraar een maatschappelijke rol bekleden en dat we ons hard willen maken voor zinnige zorg. Vanuit die optiek ontrafel jij extra graag het verhaal achter de data: ‘Wat zien we nu en wat betekent dat nu écht? Wat kunnen we ermee doen en wat zegt dit over de toekomst?’ Jij ziet dit niet alleen, maar weet jouw conclusies ook over te brengen aan collega’s.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Data scientist zorg (health intelligence) bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het analyseren van data en het ontwikkelen van datamodellen echt jouw werk? En wil jij met jouw skills graag een bijdrage leveren aan zinnige, betaalbare zorg in Nederland? Solliciteer dan op dit allerlaatste plaatsje in dit team via onderstaande knop.

Mascha van Houten

Mascha van Houten