Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Kwaliteitsexpert Langdurige Zorg

 • 36 uur per week
 • Tussen € 2926,- en € 4571,-
 • Eindhoven

Door middel van gesprekken met klanten en mantelzorgers zoek jij voortdurend het antwoord op de vraag: ‘hoe kunnen wij de langdurige zorg beter maken?’. Vervolgens zoek je – samen met zorgaanbieders – oplossingen waar klanten écht tevreden over zijn.

Jouw werk

Coöperatie VGZ staat voor zinnige en betaalbare zorg. Als Kwaliteitsexpert Langdurige Zorg ben jij het gezicht van het zorgkantoor naar klanten en medewerkers van zorgaanbieders. Jij laat zien dat het zorgkantoor er is en dat het verschil wil maken en kán maken.

Het is dan ook jouw werk om de welzijns- en zorgervaringen van klanten en mantelzorgers op te halen en deze een prominente plek te geven in de inkoopgesprekken met zorgaanbieders. Zodat we de kwaliteit van zorg voortdurend blijven verbeteren.

Bovendien prikkel je aanbieders om nog niet vervulde klantwensen alsnog te regelen. Je vraagt door en stelt het waarom van zaken ter discussie. Daarnaast deel je best-practices en stimuleer je zorgaanbieders om van elkaar te leren. Zo hoeven zij het wiel niet opnieuw uit te vinden en wordt de zorg versneld beter.

Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je dan ook bezig met het:
 
 • bezoeken van locaties van zorgaanbieders om te horen, proeven en zien hoe de Wlz-zorg ervaren wordt door onze klanten. 
 • goed luisteren naar de klant en medewerkers van de betreffende zorglocatie. 
 • vastleggen van de locatiebezoeken en het monitoren van de voortgang van de afspraken. 
 • samen met de zorginkoper bespreken van de resultaten met het management van de zorgaanbieder. 
 • voeren van gesprekken met zorgaanbieders  hoe tegemoet kan worden gekomen aan onbeantwoorde klantwensen. 
 • informeren en adviseren van de collega’s van klantadvies over de mogelijkheden en de kwaliteit van zorg bij de diverse aanbieders. Zodat zij klanten goed kunnen helpen en tot mooie maatwerkoplossingen kunnen komen bij specifieke zorgvragen.
Uiteraard doe je dit alles niet alleen, maar in samenwerking met partijen als klantadvies, inkoop, medisch advies, klanten, cliëntenraden en zorgaanbieders. Jij maakt hen beter. Zij maken jou beter. Samen maken jullie de zorg voor de Wlz-klant beter.
 

Jouw ervaring

Voor deze nieuwe functie zijn we op zoek naar een pragmatische collega, die het volgende met zich mee brengt:
 
 • Hbo werk- en -denkniveau en zorginhoudelijke kennis (bijvoorbeeld Hbo-V, SPH, etc.). 
 • Minimaal 3 jaar ervaring binnen de gezondheidszorg, bij voorkeur in de Verpleging & Verzorging of GZ-sector zelf.
 • Kennis van de Wlz, en redelijke kennis van de Zvw, Wmo en Jeugdwet.
 • Ervaring met adviseren en besluitvormingsprocessen met tegengestelde deelbelangen op operationeel en tactisch niveau.
 • Ervaring met het optreden als aanspreekpunt op zorginhoudelijk gebied voor belanghebbenden binnen en buiten de eigen organisatie.
 • Thuis in het vinden en toepassen van relevante informatie (wetenschappelijke informatie, wet en regelgeving, jurisprudentie)
Jij hebt van nature interesse in anderen en vindt het leuk om met Wlz klanten te praten. Je bent oprecht benieuwd hoe de zorg van de aanbieder aansluit bij de vraag van de klant. En je weet zorgaanbieders in beweging te krijgen als de kwaliteit te wensen overlaat. 
Je beschikt dan ook over goede communicatieve vaardigheden, aangevuld met een aardige dosis doorzettingsvermogen. En je bent gericht op win-win-situaties en effectieve samenwerking. In het belang van de klant durf je buiten de gebaande paden te treden en naar creatieve oplossingen te zoeken. Daarbij ben je je uiteraard wel altijd bewust van de maatschappelijke en publieke rol die we als zorgkantoor hebben. 
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Kwaliteitsexpert Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het verbeteren van de kwaliteit van de langdurige zorg echt jouw werk? En doe jij dat het liefst op basis van ervaringen die je zelf bij de klanten ophaalt? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk


06 - 38 68 69 95
a.vandijk@vgz.nl