Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Missieleider Team C2

 • 38 uur per week
 • Arnhem

Deze rol is geschikt voor een Expert II of III vanuit Expert doelgroep- en propositieontwikkeling, expert content en communicatie of expert digital.

Jouw missie is 'Verrassende, relevante en persoonlijke informatie voor verzekerden' te realiseren. Hoe zorg jij ervoor dat verzekerden goed op de hoogte blijven van relevant nieuws over hun zorgverzekering, en zelf hun zorgzaken kunnen regelen?
Klantmissies vormen de basis voor de organisatie-inrichting van Klant en Merkpartners. Klantmissies zijn de belangrijkste strategische opdrachten die VGZ wil en moet realiseren om de visie op Superieure Klantbeleving waar te maken.

Jouw werk

 • Als missieleider van team C2 heb je met jouw team maar één missie: 'Verrassende, relevante en persoonlijke informatie voor verzekerden' realiseren. Jij en je team werken aan het persoonlijk informeren van miljoenen verzekerden over relevante zaken rondom hun zorgverzekering en gezondheid. Hiermee zorgen jullie jaarrond dat klanten blij zijn met hun keuze voor hun zorgverzekeraar. Ook zorgen jullie ervoor dat verzekerden vanaf de meest bezochte pagina’s op de website, zoals de homepage, inlog- en servicepagina’s, snel en gemakkelijk zelf hun verzekeringszaken kunnen regelen. Hiermee dragen jullie bij aan het stimuleren van selfservice en digitalisering, het verminderen van telefonische klantvragen en het verhogen van de NPS. Ook optimaliseren jullie enkele specifieke klantprocessen, zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens. Het team bestaat naast jou uit content & communicatie experts, een expert op het gebied van klantenservice en operations, en een digital expert.
 • Binnen dit team neem je de rol van missieleider op je en ben je tegelijkertijd actief als inhoudelijk expert op het gebied van doelgroep- en propositieontwikkeling, content en communicatie of digital. Tijdens een werkweek houd jij je dan ook bezig met het:
 • signaleren van overall klantbewegingen, trends en ontwikkelingen en vertalen daarvan naar de organisatie- en teamdoelstellingen.
 • beheren en prioriteren van de backlog met user stories en het zorgen voor een stabiel en juist geprioriteerd werkaanbod.
 • coördineren van de werkzaamheden en het infomeren van jouw teamleden m.b.t. requirements.
 • het afstemmen met andere missieleiders, clusterleiders en diverse organisatie onderdelen en het rapporteren over de voortgang en geboekte resultaten;
 • ondersteunen, motiveren en coachen van jouw teamleden;
 • bijdragen aan (online) marketing initiatieven, campagnes en middelen;
 • uitwerken van customer journeys. Aan de hand hiervan initieer je verbeteringen en zorg je er voor dat deze gerealiseerd worden;
 • inzetten van het juiste kanaal voor het beantwoorden van klantvragen.

Jouw ervaring

We zijn op zoek naar een ondernemende collega met een duidelijke visie op doelgroep- en propositieontwikkeling, communicatie of digital. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:
 • een hbo- of wo- opleiding in de richting van marketing, bedrijfskunde, commerciële economie, communicatie of digital
 • leidinggevende ervaring, bij voorkeur ook als missieleider of teamleider
 • minimaal 5 jaar werkervaring als marketeer in een vergelijkbare functie. Bij voorkeur bij een grote complexere organisatie zoals een verzekeraar, bank of energieleverancier.
 • ervaring met omnichannel klantreisoptimalisaties, customer journeys en eventueel propositieontwikkeling.
 • affiniteit met IT is wenselijk, voor de afstemming met stakeholders.
 • het liefst heb je daarnaast ook ervaring met het werken in een content management systeem en email marketing systemen zoals Mailplus, maar dit is geen must.
 • Daarnaast heb jij het talent om mensen te enthousiasmeren en in beweging te krijgen. Je werkt verbindend en opbouwend, managet stakeholders en wekt vertrouwen.
 • Je begrijpt de behoefte van de klant en kan daarnaast uitstekend prioriteren en realiseren wat bedacht is.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als missieleider bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Zet jij jouw kennis van doelgroep- en propositieontwikkeling graag in om verzekerden persoonlijk en relevant te informeren, en op weg te helpen om hun zorgverzekeringszaken te regelen? En vervul jij graag de rol van product owner in een agile team? Solliciteer dan voor 24 mei via onderstaande knop.

Missieleider is een tijdelijke rol voor de duur van een bepaalde opdracht/klantmissie.

Mascha van Houten

Mascha van Houten