Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Medewerker klachtenmanagement (tijdelijke opdracht)

  • 38 uur per week
  • Eindhoven

Jouw werk

Wil jij écht het verschil maken voor de klant, helpen onze processen te verbeteren en elke dag iets leren? Dan is klachtenmanagement een geschikte plek voor jou om bij te ontwikkelen.
Klachtenmanagement zorgt voor de afhandeling van alle binnenkomende klachten en klachten die niet direct bij de klantenservice kunnen worden opgelost. Bij multidisciplinaire en meer complexe problemen vraag je advies aan andere afdelingen en probeer je samen tot een oplossing te komen voor deze klant en soms pak je het groter aan door een probleem voor een grotere groep klanten op te lossen. Jouw meerwaarde ligt in het écht kunnen oplossen van problemen voor de klant en invloed uitoefenen op de processen binnen en buiten de afdeling, zodat cVGZ een nog betere zorgverzekeraar word.

Wat kan je komen leren?
In een periode van 6 maanden leer je de kneepjes van het vak als medewerker klachten en geschillen. Je leert:

- Hoe wij binnen cVGZ klachten afhandelen
- Hoe je het verschil (nog meer) kan maken voor de klant
- Je gesprekstechnieken te verbeteren o.a. d.m.v. de 7-up methode en coaching
- Hoe je zelfstandig klachten kan afhandelen
- Wat SKGZ is en hoe wij deze klachten afhandelen
- Hoe je een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van processen om de klantbeleving te verhogen.
- Je durft besluiten te nemen en kan dit adequaat communiceren met de klant (veelal telefonisch) en je zoekt, eventueel in overleg met  de klant, naar alternatieven.
- Jouw persoonlijke leerdoelen nemen wij ook graag hierin mee en wij stemmen bij aanvang van de periode af hoe jij je hierin kan
  ontwikkelen.

Vanaf dag 1 dat je werkzaam bent bij klachtenmanagement gaan we aan de slag om jou alles bij te brengen. Zo starten wij de eerste 5 weken met een intensieve opleiding om de basisvaardigheden te leren. Vervolgens ga je werken in 1 van de 3 teams en krijg je een buddy die jou helpt jouw vaardigheden te verdiepen. Vervolgens mag jij het zelfstandig proberen. Natuurlijk krijg je tijdens de hele periode begeleiding van je teammanager. Met wie je regelmatig een gesprek hebt
 
 

Jouw ervaring

Wij zoeken iemand met passie om de klant te helpen. Jij geeft de klant het gevoel écht gehoord te worden. Ook wil jij invloed uitoefenen op hoe wij onze processen hebben geregeld en wil dit altijd verbeteren. Je kan een balans vinden tussen de wet- en regelgeving, kwaliteitseisen en de klantbehoeften. Daarnaast heb jij een werk- en denkniveau van minimaal MBO+, heb je kennis en ervaring met klantcontactprocessen en heb je je WFT ZORG (pre).
 
 
Instapeisen: WFT Zorg (of willen behalen) 
  • Opleidingsniveau: MBO+ 
  • Werkervaring: Je hebt kennis en ervaring met klantcontactprocessen. 
 
 

Jouw toekomst

Wij bieden jou een uitdagende en leerzame stage aan voor de duur van 6 maanden. Ook wij hebben te maken met de overgang van de huidige werkwijze naar de cirkels, zoals voor de gehele organisatie geldt. Hierdoor kunnen wij niet aangeven hoe je toekomst er over 6 maanden uitziet, maar wij verwachten wel dat er ook klachten worden afgehandeld in de cirkels.
 

Jouw sollicitatie

Neem voor meer informatie contact op met Aloys Doomernik, Teammanager Klantcontact, 06-18656779 of stuur een mailtje naar aloys.doomernik@vgz.nl. Bij interesse, solliciteer voor woensdag 19 december via onderstaande sollicitatieknop.
 

Jeanien van Es