Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Afdelingsmanager Beleid Zorg

 • 38 uur per week
 • Tussen € 4655,- en € 7183,-
 • Arnhem

Jouw afdeling koopt niet de zorg voor onze verzekerden in. Hoe zorg jij er dan toch voor dat Zinnige Zorg goed wordt verankerd in het inkoopbeleid en de uitvoering daarvan?

Jouw werk

Coöperatie VGZ investeert veel in Zinnige Zorg: kwalitatief betere zorg tegen lagere kosten. Wij doen dit door samen met zorgaanbieders verspilling en overbehandeling tegen te gaan. Als Afdelingsmanager Beleid Zorg is het jouw werk om Zinnige Zorg succesvol te verankeren in het zorginkoopbeleid. Niet zomaar een opdracht, want de financiële omvang van jouw beleid bedraagt ongeveer 10 miljard euro.

Jouw afdeling voert de regie voor het overkoepelende beleid van een aantal aandachtsgebieden, zoals eerstelijnszorg of medisch specialistische zorg. Samen met jouw mensen bepaal jij wat er gebeurt met nieuwe financieringsvormen, ketensamenwerking, zorgpaden, politieke keuzes en hoe er op een verantwoorde manier bespaard kan worden. En samen met Zorginkoop definieer jij de ingrediënten voor de verschillende inkoopplannen, waarmee zij succesvol zorgaanbieders kunnen contracteren.

Je hebt zowel intern als extern heel veel stakeholders, zoals zorgaanbieders, brancheorganisaties, de politiek, patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, ZN, NZa, Ministerie VWS, koepelorganisaties, Zorginkoop, Medisch Advies, Controles, Finance, Marketing, Klantadvies en de Raad van Bestuur. Jij bent de verbindende factor en hebt een luisterend oor. Tegelijkertijd zorg jij er altijd voor dat je jouw doel bereikt. Jij weet dan ook precies wanneer je moet samenwerken en wanneer je de strijd moet aangaan. En wanneer je heilige huisjes om kunt schoppen en wanneer je ze beter kunt laten staan.

Jij houdt je bezig met het:
 • vertalen van de strategie van Coöperatie VGZ naar het tactisch en operationeel zorginkoopbeleid voor drie tot vijf jaar. Hier houdt jouw werk niet op. Ook de implementatie, het monitoren en bijstellen van het beleid ligt op jouw bord.
 • onderbouwen van jouw keuzes met heldere analyses en cijfermatige bewijsvoering.
 • waarborgen van samenhang en consistentie van het beleid op de inhoud, over alle zorgsoorten heen.
 • verzamelen, in kaart brengen, meten en analyseren van de (ontwikkeling van de) klant bij zorgconsumptie (CQi/Proms/Rating en Review).
 • voorbereiden van activiteiten waarmee wij onze maatschappelijke rol en visie extern kunnen uitdragen.
 • adviseren over polisontwikkeling, zodat het zorg(inkoop)beleid ook bij commercie goed landt en de wensen van commercie goed landen bij de zorgdivisie. En ook met andere relevante afdelingen zoek je optimaal afstemming en samenwerking op.
 • adviseren van de Raad van Bestuur en de directie over het zorgbeleid van Coöperatie VGZ en het leveren van input voor de zorgstrategie.
Binnen jouw team van circa 15 professionals is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaat te behalen. Bij alles wat jullie doen houden jullie de klantwens, verantwoorde zorg en onderscheidende zorgproducten in gedachten. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Samen zorgen jullie ervoor dat onze verzekerden krijgen waar ze recht op hebben: goede én betaalbare zorg!
 

Jouw ervaring

Voor deze rol zijn we op zoek naar een stevige strijdlustige persoonlijkheid, die het Zinnige Zorgpotentieel herkent in verschillende zorgdossiers. Op jouw cv staat het volgende:
 • een wo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Gezondheidsmanagement, Bedrijfseconomie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde, of Gezondheidswetenschappen.
 • vanaf 5 tot 10 jaar werkervaring, waarvan tenminste 5 jaar in een werkveld rondom zorg.
 • circa 5 jaar leidinggevende ervaring aan professionals.
 • brede kennis van het zorgveld, zowel op beleidsgebied als op kwaliteitsaspecten van de zorg.
 • een scherpe analytische blik en ervaring met het opstellen van cijfermatige analyses.
Daarnaast ben jij een strateeg met een getting things done mentaliteit. Jij bent gericht op het doen van de goede dingen, in plaats van het goed doen van de dingen. Je hebt een sterk ontwikkeld empathisch en samenbindend vermogen, in combinatie met stevige inhoudelijke kennis. Jij weet hoe je stevig op de inhoud, maar zacht op de relatie moet zijn. Daarmee bouw je zowel inhoudelijke als relationele bruggen en realiseer je tastbare resultaten. Tot slot snap jij als geen ander dat Coöperatie VGZ een maatschappelijke rol vervult. Deze rol neem jij net zo serieus als wij. Je hebt dan ook aandacht voor de ontwikkeling van jouw mensen en zorgt dat zij over de juiste kennis beschikken om het einddoel te halen.

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Afdelingsmanager Beleid Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het ontwikkelen en implementeren van zorginkoopbeleid echt jouw werk? En snap jij als geen ander wat wij bedoelen met Zinnige Zorg? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl