Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Beleidscoördinator Finance / Controller Langdurige Zorg

 • 36 uur per week
 • Tussen € 2965,- en € 4716,-
 • Eindhoven

Als ons financieel geweten lever jij een grote bijdrage aan het optimale rendement tussen kosten en opbrengsten in de langdurige zorg. Maar hoe zorg je ervoor dat je het financiële aspect koppelt aan inzicht in de kwaliteit en doelmatigheid van die zorg? En hoe houdt je grip op onze eigen uitvoeringskosten?

Jouw werk

Als Beleidscoördinator Finance / Controller (LZ) is het jouw werk om inzichtelijk te rapporteren over de beheerskosten en zorgkosten met analyses en advies die ons management in staat stelt om zinnige beslissingen te nemen. Met jouw kennis, ervaring en visie op financiering in de langdurige zorg, maak jij financieel heldere analyses voor een toonaangevende toekomstvisie van onze Zorgkantoren. Daarmee biedt jij onze cliënten meerwaarde doordat we goede zorg bieden tegen acceptabele zorgkosten. Je houdt je dan ook nadrukkelijk bezig met:
 
 • het beoordelen van de financiële impact op de uitvoering van nieuw landelijk beleid voor de langdurige zorg;
 • het door ontwikkelen van financiële stuurinformatie, om zo de zorgkosten goed te kunnen monitoren;
 • het leveren van de financiële input voor het zorginkoopbeleid en bij externe overleggen en partners zoals Zorgverzekeraars Nederland, Ministerie VWS en de Nederlands Zorgautoriteit;
 • het analyseren en beheren van doelmatigheid in onze eigen bedrijfsvoering en het management hierin adviseren;
 • het uitvoeren van planning & control werkzaamheden voor de beheerskosten, het alloceren van middelen voor budgetten – ook wat betreft formatie;
 • het uitdagen van het management om scherp te zijn op de uitvoeringskosten.
Jij kijkt naar het verhaal achter de cijfers en vervult de spilfunctie om de inhoudelijke ontwikkelingen en financiering van langdurige zorg aan elkaar te verbinden. Wat  betekent dit voor onze bedrijfsvoering? hoe kunnen we hier vanuit financieel perspectief op anticiperen bij onze zorginkooptrajecten? En hoe zet je jouw verworven inzichten in om een voortrekkersrol in te nemen voor strategische vraagstukken bij landelijke externe overleggen. Zo ben je bepalende factor die helpt de langdurige zorg betaalbaar te houden en zinniger te maken.    
 
Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, maar je werkt in een team, waarin veel ruimte is voor jouw vakkundigheid, visie en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie voor een betere Langdurige Zorg voor onze klanten!

Voor deze functie werk je ca. 70% in Eindhoven, het resterende deel ben je buiten kantoor bij externe stakeholders.
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een bruggenbouwer die kan communiceren op alle lagen binnen en buiten de organisatie. Ben jij toe aan een vervolgstap en wil je verder groeien? En herken jij jezelf daarnaast in onderstaand profiel, dan gaan we graag met je in gesprek!

Jij hebt:
 
 • een opleiding op hbo+ / wo-niveau, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie, Hofam, HEAD, MER, Accountancy, of een andere opleiding tot Controller;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring; 
 • ervaring in het adviseren op strategisch financieel niveau bij beleidsvorming en besluitvormingsprocessen binnen een strategisch en politiek krachtenveld;
 • kennis van en ervaring met de Wet langdurige zorg en de financiering ervan;
 • sterke analytische skills en kennis van diverse rapportagetools;
 • ervaring met projectbewaking, begeleiding en rapportage;
 • de vaardigheid om complexe informatie te analyseren en presenteren, voor zowel beleidsmatige als kwantitatieve doelen;
 • het talent om snel een sterk adviserende expertol op te bouwen en te onderhouden.
Of het nu gaat om beleidsvorming, de ontwikkeling van jouw team, of de ontwikkeling van jezelf, het is bij jou nooit af, het kan altijd beter. Dit idee motiveert jou om steeds weer een stapje verder te zetten. Wanneer zich problemen voordoen in jouw werkveld, weet jij dankzij jouw analytische vermogen snel tot de kern door te dringen. En met het gewenste resultaat scherp voor ogen, bedenk je ook een effectieve oplossing. Je hebt een scherp ontwikkelde organisatiesensitiviteit en voelt feilloos aan wat er in de verschillende lagen van de organisatie speelt. Jij weet wie je waarbij moet betrekken en op welke manier. Dat jij jouw boodschap op een heldere manier over het voetlicht weet te brengen en goed afstemt op jouw toehoorder draagt zeker aan je resultaten bij! Tot slot kun je snel schakelen en weet je hoe je om moet gaan met tegengestelde belangen. Het feit dat Coöperatie VGZ opereert in een markt die aan politieke en publieke invloeden onderhevig is, brengt jou dan ook zeker niet van je stuk.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Beleidscoördinator Finance Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het beoordelen en beïnvloeden van de financiële aspecten in de Langdurige Zorg echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl