Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Procesmanager Langdurige Zorg

 • 36 uur per week
 • Tussen € 2778,- en € 4338,-
 • Eindhoven

Veel interne en externe invloeden die verandering vragen of zelfs eisen. Veel gebruikerswensen. Tegelijkertijd heb je een beperkte capaciteit en een beperkt budget. Hoe zorg jij ervoor dat de juiste wensen uitgevoerd worden, op een zo efficiënt mogelijke manier?

Jouw werk

Als Procesmanager Langdurige Zorg is het jouw werk om processen en systemen van het Zorgkantoor zo goed mogelijk in te richten. Dit doe je samen met een multidisciplinair team (MDT) vanuit Data Care. 

Naast de andere systemen binnen langdurige Zorg, focus jij je binnen jouw werk op het PGB-proces en PGB.NET, een eigen applicatie van VGZ. Jij bent product-owner en je behartigt de belangen van de business in het MDT. Zeker met de schaarse middelen waarover je beschikt, wil jij zeker stellen dat de verdeling daarvan zinnig is. Jij zorgt er – met de eindgebruiker centraal  voorop gesteld – voor dat de verdeling evenwichtig is en dat de juiste prioriteiten gesteld worden.  

In een gemiddelde werkweek hou jij je bezig met het:
 
 • doorlopend speuren naar verbetermogelijkheden in de administratieve processen en systemen binnen het Zorgkantoor om de klant optimaal te bedienen;
 • vaststellen en beheersen van applicatierisico’s;
 • inventariseren en vertalen van interne en externe veranderingen en gebruikerswensen naar de juiste proces- en systeemaanpassingen;
 • bereiken van consensus over prioritering. Jij zorgt dat stakeholders begrijpen waarom bepaalde wensen wel en andere niet uitgevoerd worden. 
 • leveren van een stabiel en geprioriteerd werkaanbod aan het MDT; 
 • transparant verantwoorden van gespendeerd budget en t.o.v. gerealiseerde business waarde; 
 • delen van kennis en informatie, zodat alle medewerkers weten hoe het Langdurige Zorgproces in elkaar zit;
 • leveren van een bijdrage aan de beleidsvorming rondom procesmanagement.
Binnen jouw team van zo’n 15 collega’s is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, visie en drive om resultaten te behalen. Daarin stuur jij een aantal Medewerkers Support functioneel aan. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Samen zorgen jullie voor een goede klantervaring, zodat het Zorgkantoor haar goede reputatie behoudt!
 

Jouw ervaring

We zijn op zoek naar een ambitieuze collega bij wie het verbeteren van processen en systemen in het bloed zit. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:
 
 • academisch werk- en -denkniveau;
 • minimaal 5 jaar reguliere werkervaring, of minimaal 3 jaar relevante werkervaring (Langdurige Zorg, applicatie-inrichting, Scrum/Agile);
 • ervaring met changeprocessen op het gebied van applicaties en applicatiebeheer;
 • affiniteit met automatisering; 
 • kennis van en ervaring met administratieve processen; 
 • ervaring met vertalen van gebruikerswensen naar business requirements;
 • kennis van en ervaring met softwareontwikkeling en methodes voor applicatieontwikkeling zoals Scrum Product Owner (CSPO).
Jij beschikt over analytisch vermogen, maar hebt ook goede communicatieve vaardigheden. Hierdoor ben je niet alleen goed in probleemidentificatie en prioritering, maar kun jij anderen ook overtuigen van de keuzes die maakt. Je werkt systematisch en doelgericht en bent niet bang om knopen door te hakken. 

Bij alles wat je doet, zet je de gebruikerswensen centraal. En je hebt een duidelijke visie op hoe je de klantbeleving beter kunt maken en processen zinnig in kunt richten. Tot slot kun je snel schakelen en weet je hoe je om moet gaan met tegengestelde belangen. Het feit dat Coöperatie VGZ opereert in een markt die aan politieke en publieke invloeden onderhevig is, brengt jou zeker niet van je stuk.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Procesmanager Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren. 

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen. 

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het doorlopend verbeteren van de processen en systemen binnen ons Zorgkantoor echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl