Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Expertleider Technisch Productmanagement

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3876,- en € 6013,-
 • Arnhem

Als zorgverzekeraar met ruim 4 miljoen verzekerden hebben we te maken met een enorme hoeveelheid, soms ver uiteenlopende, belangen. Hoe zorg jij dan voor een zinnig verzekeringsaanbod?

Jouw werk

Als Expertleider Technisch Productmanagement is het jouw werk om de productstructuur van VGZ, waar meer dan 4 miljoen verzekerden gebruik van maken, te bewaken en door te ontwikkelen. Jij bent binnen VGZ een autoriteit als het gaat om de invulling van het zorginkoopbeleid in het verzekeringsaanbod. Daarnaast heb je ook stevige kennis van beleidsontwikkeling van de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en bedrijfszorg. Die combinatie zorgt ervoor dat je de wensen van de klant op een zinnige manier kunt vertalen naar het verzekeringsdeel van onze proposities. En dat je ook kunt bijdragen aan de premiecalculatie en de daarbij horende analyses.

Bij VGZ werken we agile en in multidisciplinaire teams aan een uitstekende klantbeleving. Om te zorgen dat de verschillende specialismes in onze teams van hoog niveau zijn en blijven, hebben we Expertgroepen waarin competenties, kennis en werkwijzen worden doorontwikkeld.

Met jouw kennis maak je zo’n 60% van je tijd als inhoudelijk expert deel uit van multidisciplinaire teams die werken aan uitstekende klantbeleving. De overige 40% maak jij je er hard voor om de expertise productmanagement binnen VGZ op hoog niveau te brengen en te houden. Je geeft daarbij hiërarchisch sturing aan circa 8 FTE experts productmanagement en zorgt dat zij zich doorontwikkelen. Daarnaast draag je bij aan de verdere vormgeving van onze agile organisatie.

In een gemiddelde werkweek houd jij je dan ook bezig met het:

 • afhandelen van circulaires (van ministerie, toezichthouders, etc.) op het terrein van productvoorwaarden en implementeren daarvan binnen de organisatie;
 • analyseren, evalueren en rapporteren over het gebruik van de zorgverzekering;
 • vertalen van het tactisch en operationeel zorgbeleid naar voorstellen voor aanpassing en ontwikkeling van producten;
 • initiëren, analyseren en realiseren van productwijzigingen per zorgsoort;
 • schrijven van besluitvormingsdocumenten bij productwijzigingen voor management & bestuur;
 • zo eenvoudig en eenduidig mogelijk implementeren van productwijzigingen;
 • ontwikkelen van de competenties binnen jouw Expertgroep en het bewaken van een consistente werkwijze;
 • aansturen en coaching van de experts en het afstemmen van de benodigde capaciteit met de Klantmissieteams;
 • bijdragen aan en het borgen van de strategie van de divisie.

Binnen jouw team van experts productmanagement is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, visie en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Samen met afdelingen als Legal, Zorg, Inkoop, en Datacare zorgen jullie voor een uitgebalanceerd productportfolio.

Meer weten over Agile werken bij VGZ? Check dan het volgende filmpje https://www.youtube.com/watch?v=JIspgREyLeU&t=7s.

Jouw ervaring

We zijn op zoek naar een ondernemende peoplemanager met een duidelijke visie op productmanagement, klantbeleving en zinnige zorg. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:

 • een wo-opleiding in de richting van Gezondheidswetenschappen, Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Rechten;
 • minimaal 5 jaar ervaring met productmanagement binnen zowel de zorgverzekeringswereld, als binnen andere branches;
 • diepgaande kennis van verzekeringstechnische voorwaarden en bij voorkeur ook kennis van premiecalculatie;
 • (agile) leidinggevende ervaring en een goed gevoel voor het opleiden, motiveren en inspireren van mensen.

Jij hebt passie voor je vak en blijft als vanzelf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Jij durft voorop te lopen en buiten de kaders te kleuren als het nodig is. Daarbij neem jij de maatschappelijke rol die wij als zorgverzekeraar hebben heel serieus. Jij wilt zinnige producten ontwikkelen die echt verschil maken voor onze klanten.

Prioriteiten stellen gaat je goed af, jij weet wat belangrijk is en wat niet. Knopen doorhakken is voor jou dan ook geen enkel probleem. Bovendien zorg je ervoor dat het voor iedereen in jouw team duidelijk is wat er is afgesproken en wat een ieders rol daarin is. Moeten er zaken veranderd worden om tot een beter resultaat te komen? Dan ga jij gevraagd en ongevraagd tot actie over. Het feit dat Coöperatie VGZ zich bevindt in een wereld die continu verandert, is voor jou dan ook geen enkel probleem.

Het volledige sollicitatieproces voor deze vacature bestaat uit een 2 tal gesprekken. Aanvullend op de gesprekken worden assessments ingezet om vaardigheden en competenties te toetsen.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Expertleider Technisch Productmanagement bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het ontwikkelen van een zinnig zorgverzekeringsaanbod echt jouw werk? En help jij de expertise productmanagement binnen VGZ naar een hoger niveau te tillen? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk

Recruiter
06 - 47 09 02 17
a.vandijk@vgz.nl