Jouw nieuwe baan bij VGZ?

UX Designer

 • 38 uur per week
 • Tussen € 2969,- en € 4637,-
 • Arnhem

Coöperatie VGZ heeft ruim 4 miljoen verzekerden met uiteenlopend gebruikersgedrag. Hoe zorg jij ervoor dat iedereen snel de informatie vindt die hij zoekt en zijn verzekeringszaken eenvoudig online regelt?

Jouw werk

Als User Experience Designer binnen het Digital & Mobile team sta jij voor het belang van UX-design in klantinteractie. Met jouw kennis heb je maar één missie: iedere klant een uitstekende ervaring laten beleven in contact met VGZ. Nu bestaat deze ervaring uit talloze stappen en verandert deze doorlopend. Daarom ben jij voortdurend bezig om een deel van de klantreis te verbeteren. Bijvoorbeeld het afsluiten van een zorgverzekering of het zoeken van een geschikte zorgaanbieder.

Jouw primaire verantwoordelijkheid is om onze websites, apps en de ‘Mijn’-omgeving zo intuïtief mogelijk in te richten. Of je nu voor meerdere merken tegelijk of voor een specifiek merk werkt, jij kruipt in de huid van iedere doelgroep. Je brainstormt met stakeholders, collega’s en/of klanten om te kijken wat er beter kan. Vervolgens ontwikkel je klantvriendelijke oplossingen die perfect aansluiten op de customer journey.

In een gemiddelde werkweek hou jij je bezig met het:
 • opstellen van scenario’s en het vertalen daarvan naar een spot-on interactieontwerp op hoofdlijnen. Vervolgens werk je dit tot in de kleinste details uit. Het resultaat? Ieder navigatie-element, ieder tekstvlak, iedere button en ieder formulier blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid; 
 • ontwikkelen van werkende prototypes en mock-ups in co-creatie met de klant. Jij laat jouw ontwerpen testen, het ene moment door een klantpanel, het andere moment door toevallige voorbijgangers op Centraal Station;
 • zorgen voor een consistente look-and-feel van marketinguitingen over alle kanalen heen;
 • (kanaal overstijgend) op elkaar laten aansluiten van verschillende klantinteractiemomenten;
 • ontwikkelen van nieuwe digitale kanalen en nieuwe vormen van klantinteractie.
Heb je ook ervaring als (web)designer? Dan werk je jouw schetsen uit in een grafisch design, zodat IT-collega’s snel kunnen starten met de bouw. En dankzij jouw brede interesse en vaardigheden kun jij prima een rol vervullen op het gebied van digitale strategie of traffic- & conversieoptimalisatie.

Het Digital & Mobile team is de plek waar jij jouw vakkennis verder ontwikkelt en uitbouwt. In jouw multidisciplinaire Klantmissieteam breng je deze kennis in de praktijk. In beide teams is er veel ruimte voor jouw vakkennis, flexibiliteit en ondernemendheid. De sfeer is positief kritisch, betrokken en gefocust op resultaat. Jij maakt de teams beter, de teams maken jou beter. Samen bouwen jullie – agile, in korte sprints en héél dicht op de klant – aan de beste klantreis die verzekerden zich kunnen wensen.
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een nieuwsgierige, doortastende en resultaatgerichte collega met een scherpe analytische blik. Herken jij jezelf hierin en in onderstaand profiel, dan horen we graag van je!
 • Hbo-werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van Communicatie en Multimediadesign;
 • 3 tot 5 jaar UX- en webdesignervaring;
 • Gedegen kennis van webtechnologieën en tools voor ontwerp (zoals Adobe CS en Axure), testen en documentatie;
 • Ervaring met Agile werken (bijvoorbeeld met Scrum of Kanban);
 • Kennis van klantinteractie.
Jouw ogen gaan twinkelen als je het hebt over klantgedrag en je doet er alles aan om jouw ontwerpen daarop af te stemmen. Jij hebt een visie op jouw vakgebied en houdt van de doorlopende ontwikkeling die het doormaakt. En je weet anderen te overtuigen van het belang van UX-design. Enerzijds omdat jouw adviezen zijn gestoeld op inhoudelijke kennis, met een flinke dosis creativiteit en innovatiekracht. Anderzijds omdat je overtuigend bent en zaken voor elkaar weet te krijgen in een complexe omgeving. Jij zet je tanden in de dingen die je doet en gaat aan de slag zodra je ziet dat er iets moet gebeuren.

Je levert graag snel resultaat en bent uitstekend op je plek in een agile omgeving. De veranderlijke wereld waarin Coöperatie VGZ zich bevindt, houdt jou dan ook nieuwsgierig, creatief en geboeid. Tegelijkertijd weet je dat sommige zaken wat meer tijd nodig hebben. Het voelbare feit dat iedereen bij Coöperatie VGZ de klant graag écht wil helpen, maakt dat voor jou goed!
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als User Experience Designer in het team Digital & Mobile bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het ontwerpen van de ideale online klantreis echt jouw werk? En weet jij ook de weg op het gebied van digitale strategie, campagnemanagement en traffic- en conversieoptimalisatie? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk

Recruiter
06 - 47 09 02 17
a.vandijk@vgz.nl