Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Medewerker Accounting

 • 38 uur per week
 • Tussen € 2155,- en € 3000,-
 • Arnhem

De business wil graag ondernemen en zich zo min mogelijk bezig houden met financiële administratieve zaken. Jij begrijpt dit en gaat de uitdaging aan om te zorgen dat de financiële administratie correct is.

Jouw werk

Als zorgverzekeraar is een gezond financieel beleid noodzakelijk en daarom moeten we onze boeken strikt op orde hebben. Als Medewerker Accounting is het jouw werk om een deel van de grootboekadministratie te beheren en te controleren. Daarnaast lever je ieder kwartaal de juiste cijfers aan. Dat doe je niet zomaar, maar met de juiste onderbouwing.
De analyse wordt weliswaar door de afdeling Control gedaan, jij zorgt voor de juiste toelichting, je legt verbanden en ziet de ontwikkelingen in de cijfers. Bij de Financiele Administratie zit jij immers aan het eind van de keten en ziet alle financiële stromen samenkomen. Wat jouw plek overigens ook dé plek maakt waar je je verder kunt ontwikkelen op financieel gebied!

Met jouw scherpe analytische blik, beoordeel jij de tussenrekeningen en aansluiten met de administraties. Daarnaast kijk je kritisch naar de aanleveringen voor de financiële verantwoording. Klopt er iets niet, bijvoorbeeld in de aanlevering van een openstaande debiteurenlijst, dan zie jij dat direct. En leg jij collega’s vervolgens uit waarom deze correcties nodig zijn en waarom het zo belangrijk is dat de cijfers vanaf het begin kloppen. Zo stimuleer je anderen om dezelfde fouten niet nogmaals te maken en zorg je ervoor dat er minder correcties nodig zijn.

In een gemiddelde werkweek houd jij je daarnaast bezig met het:
 • analyseren en beoordelen van de juistheid en volledigheid van de grootboekadministratie;
 • verwerken en controleren van financiële mutaties;
 • zorgen voor periodieke aansluiting met subadministraties voor saldospecificaties;
 • zorgdragen voor optimale werkprocessen en procedures

Bij Coöperatie VGZ doe je gelukkig niets alleen. Jij maakt onderdeel uit van een gedreven accountingteam van tien collega’s. Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie voor een solide financiële administratie.

Jouw ervaring

Voor deze zelfstandige functie zijn we op zoek naar iemand met: 
 • hbo-werk- en -denkniveau;
 • een bedrijfseconomisch opleiding (richting accountancy, (bedrijfs)economisch of administratief gebied);
 • 1 tot 3 jaar relevante werkervaring;
 • inhoudelijke kennis van administraties en administratieve processen;
 • specialistische kennis van MS Office (Excel kent voor jou geen geheimen);
 • ervaring met financiële pakketten (CODA is een pré);
 • gezien de ontwikkelingen op gebied van automatisering heb je het liefst ook affiniteit met ICT.


Jij kijkt met een open blik de wereld in en houdt de ontwikkelingen op het gebied van automatisering op jouw vakgebied goed in de gaten. Je wilt processen graag verbeteren, efficiënter maken en weet wanner een aanpassing zinvol is. Stilzitten en afwachten is niets voor jou, eigen initiatieven ontwikkelen en actief aan de slag zijn daarentegen wel. Hoewel je zeer secuur werkt en gericht bent op details, kun je tegelijkertijd een helicopterview bewaren.

Daardoor zie je problemen vaak al in een vroeg stadium aankomen en weet je deze over het algemeen tijdig op te lossen. Nieuwe informatie en ideeën neem je snel in je op en weet je ook in je werk snel toe te passen. Tot slot ben jij je ervan bewust dat wij als zorgverzekeraar een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Die rol neem jij net zo serieus als wij.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Medewerker Accounting bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het beheren grootboekrekeningen en het onderbouwen van cijfers echt jouw werk? En wil jij je graag verder ontwikkelen op financieel gebied binnen VGZ? Solliciteer dan voor 25 juli via onderstaande knop.

Mascha van Houten

Mascha van Houten

Recruiter
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl