Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Expert Content en Communicatie - Specialisatie Product Communicatie

 • 38 uur per week
 • Tussen € 2932,- en € 4579,-
 • Arnhem

Als een echte specialist met hart voor content weet jij als geen ander dat goede content meer is dan alleen maar ‘stukjes schrijven’. Hoe zorg jij voor interactie met onze klanten en weet jij ingewikkelde materie begrijpelijk te maken voor de klant?

Jouw werk

Als Expert Content en Communicatie staat jouw werkweek helemaal in het teken van content van generieke product communicatie zowel on- als offline. Je weet als geen ander hoe je onze klanten het beste kunt bereiken. De ene keer ontwikkel je teksten voor onze website, de andere keer is dit de ontwikkeling van eindejaarswerk of een pakkende tekst in een brief of voorwaarden Proactief bedenk en ontwikkel je impactvolle content voor alle kanalen. Alle content voldoet aan de regels. Want jij weet hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn! Dat is de toekomst die jij mede wilt bepalen.

Jij zet de lijnen uit. Je bepaalt de tone of voice en welk kanaal moet worden ingezet om de doelen te behalen. Jij waarborgt de look & feel van alle content, van social tot offline copy. Je werkt, namens de expertgroep Content en Communicatie, mee in een klantmissieteam. Voor elke Klantmissie is een multidisciplinair team samengesteld dat verantwoordelijk is voor de realisatie van de missie. Binnen deze multidisciplinaire teams werken specialisten op een wendbare en kort-cyclische en resultaatgerichte (Agile) manier aan initiatieven om hun missie tot een succes te maken. Het team vormt de ‘thuisbasis’ voor de specialisten; de experts.

Waarom jij je voor meer dan 100% inzet? Om van onze zorgverzekering de meest begrijpelijke zorgverzekering te maken. Jij bent een ster in het creëren van begrijpelijke content. Maar jij hebt hiervoor input nodig van jouw collega’s. Waar komen de meeste vragen over van onze klanten? Zijn onze voorwaarden helder omschreven? Om deze vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden werk jij binnen een multidisciplinair team. Jij bent een kei met content in alle soorten en maten maar dankzij jouw brede interesse en vaardigheden kun jij ook prima een rol vervullen op het gebied van positionering, campagne en relatiemarketing. Maar op welk gebied jij jouw kennis ook toepast, altijd houd je voor ogen dat bij alle activiteiten de klant centraal staat.

In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het:
 • Vorm geven aan de digitalisering van klantcontacten
 • Opleveren van voor de klant begrijpelijke voorwaarden
 • Verzorgen van het eindejaarswerk
 • Het realiseren van backlog items in een Agile team
 • Ontwikkeling van het eindejaarswerk
 • Inspelen op de actualiteit en daar passende communicatiemiddelen voor (laten) ontwikkelen;
 • Beheren en inzicht maken van communicatiemiddelen;
 • Produceren van relevante, authentieke content zowel on- als offline.

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een creatieve collega die het volgende met zich meebrengt:
 • afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld in de richting van marketing en/of communicatie;
 • held in het bedenken, schrijven en produceren van creatieve en onweerstaanbare content;
 • CMS, Social Media, SEO, jij weet er alles van;
 • jij bijt je vast in het realiseren van online klant impact;
 • doelgroep-denken en -schrijven behoort tot jouw tweede natuur;
 • foutloos de Nederlandse taal beheren, maar dat is natuurlijk voor jou vanzelfsprekend.

Proactief en creatief, zonder deze eigenschappen kun jij niet! Continu borrelen er nieuwe ideeën in je op. Nieuwe ideeën waarmee jij nog beter in gesprek kan gaan met onze klanten. Jij kent alle kanalen en weet de waarde van de verschillende kanalen goed in te schatten. Jij bent in staat je in te leven in de klant. Werkdruk en deadlines, jij ziet ze als uitdagingen. Jij realiseert je dat de markt waarin wij als zorgverzekeraar opereren aan politieke en publieke invloed onderhevig is. Dat onze koers daardoor plots kan wijzigen is voor jou geen probleem. Jij bent gewend om Agile te werken en zoekt steeds opnieuw naar het beste resultaat. Daarbij hou je altijd in je achterhoofd dat Coöperatie VGZ een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Die neem jij net zo serieus als wij.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Expert Content en Communicatie bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Ga jij op een eigentijdse manier het gesprek aan met onze klanten?  Solliciteer dan voor 21 augustus via onderstaande knop. Na deze datum ontvang je een reactie op je sollicitatie.

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk

Recruiter
06 - 47 09 02 17
a.vandijk@vgz.nl