Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Senior expert Content en Communicatie – Basisverzekering

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3379,- en € 5374,-
 • Arnhem

De basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Hoe zorg jij er met jouw content voor dat klanten én zorgaanbieders met overtuiging voor ons kiezen?

Jouw werk

Als Expert Content en Communicatie weet jij als geen ander dat goede content meer is dan alleen maar ‘stukjes schrijven’. Jij weet hoe je mensen raakt en bereikt. Het is dan ook jouw werk om vragen van klanten, zorgaanbieders, partners, concurrentiebewegingen, trends en ontwikkelingen te vertalen naar onderscheidende content voor onze basisverzekeringen. Informatie in begrijpelijke taal, die onze klanten en partners overtuigt van de toegevoegde waarde van VGZ.

De ene keer schrijf je teksten voor een website, de andere keer ontwikkel je video’s voor social media en weer later houd jij je bezig met modelovereenkomsten van zorgaanbieders of communicatie over de premie. Daarbij ga jij voor eenvoud en efficiëntie; jij doet alleen de juiste dingen.

Bij VGZ werken we agile en in multidisciplinaire Klantmissieteams. Met jouw team heb je maar één missie: de basisverzekeringen van Coöperatie VGZ (door)ontwikkelen in de lijn met de behoefte van klanten, partners en wet & regelgeving. Ook weten jullie als team klanten te verleiden naar de naturapolis. Jouw focus ligt daarbij op content, maar dankzij jouw brede interesse en vaardigheden kun jij ook prima een rol vervullen op het gebied van positionering, campagne en relatiemarketing.

In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het:
 
 • ontwikkelen van relevante en op interactie gerichte content voor alle mogelijke kanalen, die voldoet aan eisen voor social media, SEO, SEA en brand-keys;
 • bepalen van de tone of voice en de in te zetten kanalen;
 • waarborgen van de look & feel van alle content, van social tot offline copy.
 • vertellen wat Zinnige Zorg betekent voor onze basisverzekeringen en wat dit onze zorgpartners en klanten oplevert;
 • inspelen op de actualiteit en daar passende communicatiemiddelen voor (laten) ontwikkelen;
 • beheren en inzichtelijk maken van communicatiemiddelen.
Meer weten over Agile werken bij VGZ? Check dan het volgende filmpje https://www.youtube.com/watch?v=JIspgREyLeU&t=7s.

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een creatieve collega die het volgende met zich meebrengt:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring in het bedenken, schrijven en produceren van creatieve en onweerstaanbare content;
 • het talent om in de huid van de klant te kruipen. Doelgroepdenken en -schrijven is jouw tweede natuur;
 • kennis van agile werken;
 • een vlekkeloze beheersing van de Nederlandse taal.

Flexibel en creatief, maar ook planmatig en gestructureerd, dat is wat jou kenmerkt. Als de situatie er om vraagt schakel je snel en stress komt niet snel in jouw woordenboek voor. Toch werk je graag efficiënt en volgens een vooropgezet plan.
Je realiseert je echter heel goed dat de markt waarin wij als zorgverzekeraar opereren aan politieke en publieke invloeden onderhevig is. En dat onze koers daardoor plots kan wijzigen. Voor jou is dat geen probleem, jij bent gewend om steeds opnieuw te zoeken naar het beste resultaat. Als je daarbij ook nog nauw samen met anderen kunt werken, wordt het werk voor jou nog leuker.

Het volledige sollicitatieproces voor deze vacature bestaat uit een 2 tal gesprekken. Aanvullend op de gesprekken worden assessments ingezet om vaardigheden en competenties te toetsen.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Expert Content en Communicatie bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het ontwikkelen van aansprekende, onderscheidende en heldere content rondom onze basisverzekeringen echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk

Recruiter
06 - 47 09 02 17
a.vandijk@vgz.nl