Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Expert Content en Communicatie– Aanvullende verzekering

 • 38 uur per week
 • Tussen € 2969,- en € 4637,-
 • Arnhem

Aanvullende verzekeringen zijn er genoeg in Nederland. Hoe zorg jij voor de juiste content waarmee we onze labels onderscheiden en de klant zó raken dat jij voor ons kiest?

Jouw werk

Als Expert Content en Communicatie weet jij als geen ander dat goede content meer is dan alleen maar ‘stukjes schrijven’. Het is dan ook jouw werk vragen van klanten, concurrentiebewegingen, trends en ontwikkelingen te vertalen naar content voor onze aanvullende verzekeringen. Content die niet alleen begrijpelijk is, maar die onze klanten ook echt raakt.

De ene keer schrijf je teksten voor een website, de andere keer ontwikkel je video’s voor social media en weer later pas je verzekeringsvoorwaarden aan naar begrijpelijke taal. Daarbij ga jij voor eenvoud en efficiëntie; jij doet alleen de juiste dingen.

Bij VGZ werken we agile en in multidisciplinaire Klantmissieteams. Met het team waar jij deel vanuit maakt heb je maar één missie: toonaangevende en betaalbare aanvullende verzekeringen neerzetten. Samen werken jullie dan ook aan nieuwe producten en besparingen. Jouw focus ligt daarbij op content, maar dankzij jouw brede interesse en vaardigheden kun jij ook prima een rol vervullen op het gebied van positionering, campagne en relatiemarketing.

In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het:
 
 • ontwikkelen van relevante en op interactie gerichte content voor alle mogelijke kanalen, die voldoet aan eisen voor social media, SEO, SEA en brand-keys;
 • vertellen wat Zinnige Zorg betekent voor onze aanvullende verzekeringen en onze klanten;
 • inspelen op de actualiteit en daar passende communicatiemiddelen voor (laten) ontwikkelen;
 • beheren en inzichtelijk maken van communicatiemiddelen.
Het Content en Communicatieteam is de plek waar jij jouw vakkennis verder ontwikkelt en uitbouwt. In jouw Klantmissieteam breng je deze in de praktijk. In beide teams kruip je in de huid van de klant en is er veel ruimte voor jouw kennis, talent en drive om resultaten te behalen. Jij maakt de teams beter, de teams maken jou beter. Samen bouwen jullie – agile, in korte sprints en héél dicht op de klant – aan het verbeteren de beste klantreis die verzekerden zich kunnen wensen.
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een creatieve collega die het volgende met zich meebrengt:

 • hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur in de richting van marketing of communicatie;
 • 3 tot 5 jaar ervaring in het bedenken, schrijven en produceren van creatieve en onweerstaanbare content;
 • het talent om in de huid van de klant te kruipen. Doelgroepdenken en -schrijven is jouw tweede natuur;
 • kennis van agile werken;
 • een vlekkeloze beheersing van de Nederlandse taal.

Flexibel en creatief, maar ook planmatig en gestructureerd, dat is wat jou kenmerkt. Als de situatie er om vraagt kun je snel schakelen en stress komt niet snel in jouw woordenboek voor. Toch werk je graag efficiënt en volgens een vooropgezet plan.
Tegelijkertijd realiseer jij je dat dat de markt waarin wij als zorgverzekeraar opereren aan politieke en publieke invloeden onderhevig is. En dat onze koers daardoor plots kan wijzigen. Voor jou is dat geen probleem, jij bent gewend om steeds opnieuw te zoeken naar het beste resultaat. Als je daarbij ook nog nauw samen met anderen kunt werken, wordt het werk voor jou nog leuker.

Het volledige sollicitatieproces voor deze vacature bestaat uit een 2 tal gesprekken. Aanvullend op de gesprekken worden assessments ingezet om vaardigheden en competenties te toetsen.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Expert Content en Communicatie bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het ontwikkelen van aansprekende, onderscheidende en heldere content voor onze aanvullende zorgverzekeringen echt jouw werk? Solliciteer dan voor 25 oktober via onderstaande knop.

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk

Recruiter
06 - 47 09 02 17
a.vandijk@vgz.nl