Jouw nieuwe baan bij VGZ?

BI Informatieanalist

  • 38 uur per week
  • Tussen € 2969,- en € 4637,-
  • Arnhem

Jij weet feilloos de vraag achter de vraag te achterhalen en zorgt daardoor steeds weer voor het juiste, nieuwe datawarehouse product. Zo beschikken jouw collega’s over de juiste feiten om verder te kunnen.
 

Jouw werk

Als BI Informatieanalist ben jij het eerste aanspreekpunt voor de business bij wensen omtrent ons datawarehouse, zoals vragen om gegevens, rapportages of dashboards. Stel bijvoorbeeld dat Zorginkoop meer informatie nodig heeft over zorgbestedingen, of dat Commercie meer data voor het samenstellen van zorgverzekeringen wil. Jij bent dan degene die zorgt voor een uitbreiding van het datawarehouse en ons toekomstige datalake zodat ze deze informatie krijgen.
Jouw startpunt is het achterhalen van de vraag achter de vraag. Deze zet je vervolgens om naar te realiseren BI producten. Ook  ondersteun je gebruikers bij het gebruik van bestaande BI producten. We ontwikkelen het datawarehouse en ons toekomstige datake met een agile werkwijze. Je prioriteert samen met de business de te realiseren BI producten.
 
Voor de geprioriteerde producten stel je op basis van de business requirements de applicatie- of systeemrequirements op en analyseer je de impact op het informatie- en datamodel. Je voert ook risico- & impactanalyses uit. Je communiceert veelvuldig met jouw teamleden zodat zij weten wat er van hen verwacht wordt. Heeft één van jouw teamleden een vraag? Dan zorg jij ervoor dat deze beantwoord wordt.
Samen met de andere informatie analisten zorg je, in afstemming met de business, voor een gedragen visie en roadmap. Hiertoe ben je veelvuldig in contact met huidige en toekomstige gebruikers.
 
Dit alles doe je natuurlijk niet alleen. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team bestaande uit BI Ontwikkelaars, BI testers, een BI Voorzieningen Specialist, Dataspecialisten en Functioneel beheerders. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen maken jullie onze Data Care beter. Omdat jouw werkveld de hele organisatie raakt, heb je dagelijks contact andere organisatieonderdelen en er is er veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Bovendien werk je binnen een organisatie die in een continu veranderde wereld opereert. Dat maakt jouw werk gegarandeerd leerzaam en afwisselend!

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met:
 
  • een hbo-diploma in de richting van Informatica en 3 - 5 jaar werkervaring;
  • 2 - 3 jaar ervaring met Business Intelligence oplossingen (ETL, OBI (Oracle), Datawarehousing en Big Data
  • ervaring met Agile, Scrum methodieken;
  • aantoonbare kennis van architectuurprincipes, de ontwikkeling en het beheer van informatiesystemen;
  • kennis van de administratieve organisatie en de bedrijfsprocessen;
  • aantoonbare ervaring met informatieanalyse en requirement-engineering;
  • kennis van relevante wet- en regelgeving en zorgprocessen, communicatief vaardig, analytisch sterk, makkelijk kunnen schakelen.

Jouw toekomst

Als zorgverzekeraar hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid die we heel serieus nemen. Jij kunt je volledig in die gedachte vinden. Net als wij, wil jij mensen graag verder helpen met een echt goed antwoord. Je rust dan ook niet voordat je alle details hebt doorgespit en je 100% zeker bent van de vraag en wat er moet gebeuren. Je werkt zelfstandig en je zorgt ervoor dat jouw planning en werkzaamheden goed op orde zijn. Doordat je jouw doelen helder op je netvlies hebt, weet je precies wanneer je een beter resultaat haalt als je met anderen samenwerkt. Dankzij jouw heldere manier van communiceren, weet je zaken op een prettige manier gedaan te krijgen.

Jouw sollicitatie

Is het opleveren van nieuwe datawarehouse-producten waar jouw collega’s verder mee kunnen echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk

Recruiter
06 - 47 09 02 17
a.vandijk@vgz.nl