Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Business Consultant

  • 38 uur per week
  • Tussen € 3379,- en € 5374,-
  • Eindhoven

Als adviseur zie je vaak waar het verbeterpotentieel zit maar ben jij niet degene die daar besluiten in neemt. Hoe zorg jij ervoor dat de lijn-organisatie haar zelf-gestelde doelen realiseert zonder de verantwoordelijkheid daarvoor over te nemen?  Zo help je mee om de wendbaarheid van onze organisatie te vergroten en onze strategie van Zinnige zorg en Superieure klantbeleving te realiseren

Jouw werk

Coöperatie VGZ heeft de afgelopen jaren een nieuwe manier van werken geïmplementeerd, de VGZ-Werkwijze. Deze manier van werken is gebaseerd op het Lean-gedachtegoed en draagt bij aan hogere klanttevredenheid, hogere medewerkerstevredenheid en lagere kosten. Verbeteren is niet langer de taak van het management of een kleine groep consultants alleen, maar van iedereen. Zo mobiliseren wij de veranderkracht van de hele organisatie.

Wij zijn trots op waar we nu staan met ons Lean programma. Alle teams binnen onze organisatie, van zorginkoop tot klantcontact en van back-office tot de raad van bestuur: iedereen past de VGZ Werkwijze toe en het draagvlak is groot. Uiteraard zijn er nog wel vraagstukken waarbij zij hulp kunnen gebruiken. 

Als Business Consultant ondersteun jij collega’s dan ook bij het optimaal toepassen van de aangereikte methoden. Dit doe je door trainen, coachen en adviseren van collega’s en managers, of faciliteren van (Kaizen) workshops gericht op specifieke verbeteringen. Je denkt actief mee hoe het eigenaarschap en de toepassing van de methode door de lijnorganisatie versterkt kunnen worden, en pleegt interventies op systeem-niveau. Je verbetert continu onze eigen methode, bijvoorbeeld door integratie met Scrum of Kanban, of met innovatieve methoden zoals Process mining.

Ondertussen is het tijd voor de next step: het verbeteren van waardeketens over verschillende bedrijfsonderdelen heen, of zelfs met externe partners. Op welke onderdelen kunnen we effectief multidisciplinair samenwerken, en hoe organiseren we dat? Hoe kunnen we de organisatie meer wendbaar (agile) maken? Bij dit soort verandertrajecten adviseer je gevraagd en ongevraagd, ondersteun je implementatie en transities op governance, processen en houding en gedrag. In iedere klus zoek je de balans tussen direct resultaat boeken en het leggen van een duurzame basis waarmee de lijn-organisatie zelf verder kan verbeteren.

Tenslotte adviseer je bij complexe organisatievraagstukken zoals reorganisaties, effectieve besturing van het veranderportfolio, HR-ontwikkelingen op het gebied van zelfsturende teams, aansluiting tussen business en IT of de manier waarop wij zorginkoop en -innovatie organiseren. Alles wat jij doet, is gericht op het realiseren van de bedrijfsstrategie van VGZ en verbeteren van de zorg in Nederland.
 
Je hebt een zelfstandige functie, en maakt onderdeel uit van een team met 11 Business Consultants. Binnen dit team, maar ook binnen de teams van andere afdelingen die jij ondersteunt, is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie voor zinnige, betaalbare zorg in Nederland.

Jouw standplaats is Eindhoven, maar het kan voorkomen dat je opdrachten uitvoert op onze andere locaties.
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zoeken we iemand met:
  • Een HBO+/WO-opleiding;
  • Ervaring met coachen, trainen, adviseren en implementeren (minimaal 5 jaar);
  • Een goed ontwikkeld analytisch én communicatief vermogen;
  • Lean Blackbelt certificering en -ervaring;
  • Ervaring op het gebied van Scrum en Agile;
  • Kennis van de (zorg)verzekeringsbranche;

Je geeft invulling aan onze bedrijfswaarden Toonaangevend, Zinnig en Inlevend en weet op die manier echt toegevoegde waarde te realiseren voor onze klanten. Je toont lef en ondernemerschap, en kunt gemakkelijk opereren op alle niveaus in onze organisatie: van werkvloer tot directie en raad van bestuur weet jij de verbinding te leggen én breng jij scherpte in gesprekken.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Business Consultant bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren. 

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen. 

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Krijg jij energie van het duurzaam verankeren en doorontwikkelen van de VGZ Werkwijze in onze organisatie? En lever jij graag een bijdrage aan de effectiviteit van onze bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering? Solliciteer dan vóór vrijdag 3 november via onderstaande knop.
 

Mattanja Schuijl

Mattanja Schuijl

Recruiter
06-38783518
m.schuijl@vgz.nl