Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Propositie Marketeer - Specialisatie Propositieontwikkeling- en realisatie

 • 38 uur per week
 • Tussen € 2969,- en € 4637,-
 • Arnhem

Waar bewegen de klanten zich? En hoe kun jij ze aangehaakt krijgen? 

Jouw werk

Als Expert Propositie Marketeer binnen het team Doelgroep- en Propositieontwikkeling streef je er naar dat onze dienstverlening perfect aansluit op de behoefte van de klant. Jij ontwikkelt en realiseert hiervoor nieuwe proposities. En verbetert bestaande proposities waar mogelijk. Continue onderzoek jij waar onze klanten zich bevinden. En belangrijker, hoe wij ze aangehaakt krijgen! Jouw missie? Samen met patiëntenorganisaties werken aan een relevant aanbod voor chronisch zieken en ouderen.
 
Klantervaringen en –wensen bestaan uit talloze aspecten en veranderen doorlopend. Daarom werk jij – binnen een multidisciplinair team – aan het verbeteren van een deel van die klantreis. Als expert Doelgroep en Propositieontwikkeling vervul jij in het missieteam, dankzij jouw brede interesse en vaardigheden, een rol op het gebied van doelgroepmarketing, service design, omnichanel management én propositieontwikkeling.  
 
In een gemiddelde werkweek hou jij je bezig met het:
 • in co-creatie met de klant en relevante (patiënten)organisaties uitwerken van proposities. Co-creatie, zowel online als offline. Denk aan panels, social communities, etc. Jij bedenkt het!;
 • op een passende manier introduceren van nieuwe proposities en producten in de markt;
 • het volgen van en bezoeken  onze klant. Waar bewegen ze zich, wat drijft ze en hoe kunnen wij onze dienstverlening hierop laten aansluiten?;
 • vertalen en verbinden van de klantbehoefte naar ons zorgbeleid. Altijd houd je in gedachten dat Coöperatie VGZ staat voor zinnige zorg;
 • inzichtelijk maken van concurrerende producten, premies en rendement. En vervolgens daar naar handelen;
 • nieuwsgierig zijn naar nieuwe mogelijkheden voor propositie gerelateerde content. Vragen als ‘Hoe kunnen we onze service communicatie nog beter aansluiten bij de verwachtingen van de klant?’ en ‘Wat is een nog betere manier om klachten af te handelen?’ spelen altijd door jouw hoofd.
Het Expertteam Doelgroep- en Propositieontwikkeling is de plek waar jij jouw vakkennis verder ontwikkelt en uitbouwt. In jouw Klantmissieteam breng je deze kennis in de praktijk. In beide teams is er veel ruimte voor jouw vakkennis, wendbaarheid en drive om resultaten te behalen. Samen bouwen jullie – Agile, autonoom en héél dicht op de klant – aan de beste klantreis voor onze verzekerden.
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste collega die het volgende meebrengt:
 • HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • B2B (pré) en B2B2C marketing;
 • ervaring met leiden van grote verbeteringen van klantbediening in de zakelijke en/of zorg markt;
 • kennis van moderne digitale marketingmethoden, klantreizen, online marketing en innovatie;
 • ervaring met Agile werken;
 • een analytische blik en de vaardigheid om cijfermatige resultaten om te zetten naar verbetervoorstellen.
 
Jij hebt een heldere visie op klantbeleving, wil graag verbeteren en het liefst toonaangevend resultaat neerzetten. Daarbij werk je graag samen en wil je dat jouw team het goed doet. Je bent in staat het overzicht te houden over het grote geheel. En niet alleen dat. Waar belangen botsen, weet jij partijen bij elkaar te brengen. Je gaat altijd voor het beste resultaat voor de betrokken partijen.
 
Jij realiseert je dat de markt waarin wij als zorgverzekeraar opereren aan politieke en publieke invloed onderhevig is. En dat onze koers daardoor plots kan wijzigen. Jij bent gewend om Agile te werken en zoekt steeds opnieuw naar het beste resultaat. Daarbij hou je altijd in je achterhoofd dat Coöperatie VGZ een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Die neem jij net zo serieus als wij.

Het volledige sollicitatieproces voor deze vacature bestaat uit een 2 tal gesprekken. Aanvullend op de gesprekken worden assessments ingezet om vaardigheden en competenties te toetsen.

 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Expert Propositie Marketeer bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Daarom investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Ben jij een speurneus in de dop? Wil jij weten waar onze klanten zich bevinden en daar naar handelen? En kun jij ook uit de voeten met doelgroepmarketing, service design en omnichanel management? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Mattanja Schuijl

Mattanja Schuijl

Recruiter
06-38783518
m.schuijl@vgz.nl