Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Business Consultant Zorginkoop

  • 36 uur per week
  • Tussen € 2813,- en € 4392,-
  • Arnhem

Betaalbare en toegankelijke zorg van goede kwaliteit, in lijn met de eisen en mogelijkheden van deze tijd. Dat is het doel wat jij voor ogen houdt, terwijl je onze bedrijfskritische zorginkoopprocessen zo goed mogelijk inricht.

Jouw werk

Het Performance Management Team (PMT) maakt deel uit van het bedrijfsonderdeel Beheer binnen de Divisie Zorg en ondersteunt en challenget het management van Zorginkoop bij het inrichten van bedrijfskritische processen in het inkoopproces. Belangrijke zaken waar het PMT zich mee bezig houdt zijn Programmatisch management, Financieel-/informatiemanagement, Risicomanagement en Inhoudelijke advisering.

Als Business Consultant Zorginkoop lever je een belangrijke bijdrage aan het zo goed mogelijk inrichten van bedrijfskritische zorginkoopprocessen. Dankzij jou bestaat het PMT niet op papier, maar behaalt het resultaten in de dagelijkse praktijk. Op jouw dossiers ben jij de expert die zorg draagt voor zowel het lopende en toekomstige inkoopseizoen, als de afrekening van voorgaande jaren. Hiertoe monitor je de financiële variabelen uit de contracten met zorgaanbieders en borg je de afwikkeling van die afspraken.

Bovendien zorg jij er mede voor dat het management gefundeerde beslissingen kan nemen. Zo rapporteer je over trends en ontwikkelingen die je ziet, draag je bij aan begrotingen en kwartaalrapportages en stem je het financiële informatiemanagement met andere bedrijfsonderdelen af.

Bij alles wat je doet, kijk je of en hoe de monitoring beter kan. Hiertoe zorg je voor betrouwbare vastlegging van contractafspraken, procesvastleggingen en procesverbeteringen. Je speurt de zorgmarkt af naar vraag en aanbod, trends, ontwikkelingen en behoeften en legt die naast onze marktpositie. Moeten wij qua zorginkoop ergens op inspringen? Dan adviseer jij over de inhoud en de financiële aspecten van het contract èn zorg je dat de juiste interne partijen betrokken zijn. Je rekent contractafspraken af met zorgaanbieders, verzorgt de coördinatie van het incassoproces voor de afwikkeling hiervan en je ontwerpt inkoopinstrumenten voor offerte-beoordeling en zorgkostenplafonds. Dankzij jou kunnen de inkoopteams op tijd van start met hun inkooptraject en beschikken ze over de juiste ondersteunende instrumenten.

Tot slot hou je niet alleen externe beleidswijzingen scherp in de gaten, maar let je ook op alles wat er binnen onze muren gebeurt en heb je veel interactie met de inkopers. Belangrijke zaken meld je aan het management van Zorginkoop, zodat deze hier op kan anticiperen in het divisiebeleid en de bijbehorende acties.

Uiteraard doe je dit alles niet alleen. Je hebt twaalf collega’s en door te rouleren op specifieke portefeuilles, ontwikkel je je zo tot expert. Jouw team is nog volop in ontwikkeling en er is alle ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie ervoor dat de bedrijfskritische inkoopprocessen soepel lopen.
 

Jouw ervaring

Voor deze relatief nieuwe functie zoeken we iemand die:
 
  • minimaal aantoonbaar hbo/hbo+ werk- en denkniveau bezit;
  • financieel economische kennis en ervaring en een sterk analytisch vermogen heeft;
  • bekend is met het bekostigingssysteem in de zorg, het zorgaanbod en de spelers binnen het zorgveld;
  • kennis heeft van relevante wet- en regelgeving, richtlijnen en procedures;
Dankzij je resultaatgerichtheid en je vermogen om snel de vinger op problemen te leggen, neem je graag het initiatief om tot een oplossing te komen. Als gesprekspartner ben je sensitief, maar ook slagvaardig en daadkrachtig. Als jij ergens voor gaat, zet jij je voor 200% in en weet je ook anderen tot beweging te motiveren. Bovendien ben je flexibel en op je plek in het veranderende speelveld van de zorg. Jij wilt blijven verbeteren en neemt de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als zorgverzekeraar hebben, net zo serieus als wij.

Deze vacature staat zowel in- als extern uit.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Business Consultant Zorginkoop bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het zo goed mogelijk inrichten van de bedrijfskritische zorginkoopprocessen echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl