Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Beleidscoördinator Farmacie

  • 36 uur per week
  • Tussen € 3266,- en € 5193,-
  • Arnhem

Jij hebt een duidelijke visie op de toekomst van farmacie en een enorme drive om deze samen met de zorgaanbieders te verbeteren. Hoe vertaal je dit naar een helder en effectief zorgbeleid van VGZ, voor de volle breedte van farmacie?

Jouw werk

De afdeling Beleid is bepalend hoe en welke zorg Coöperatie VGZ over één tot vier jaar inkoopt. Als Beleidscoördinator Zorg voer jij samen met jouw collega’s de regie voor een overkoepelend beleid van een aantal aandachtsgebieden rondom farmaceutische zorg. Jij bepaalt wat we doen met nieuwe financieringsvormen, samenwerking in de keten, zorgpaden en de keuzes die de politiek maakt. Bovendien kijk  je op welke wijze de bewezen strategie van Zinnige Zorg ook breed in de farmaceutische zorg doorgevoerd kan worden. Uiteindelijk definieer jij samen met inkoop voor jouw aandachtsgebieden rondom medicijnen de ingrediënten die in de inkoopplannen komen te staan.

Hiervoor zet je jouw voelsprieten uit in de zorgwereld en heb je veel contact met diverse stakeholders. Intern raadpleeg je collega's van Innovatie, Medisch Advies, Zorginkoop, Commercie, de directie en de Raad van Bestuur. Buiten onze muren spreek je regelmatig met het Ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), andere zorgverzekeraars, zorgaanbieders binnen en rondom farmacie. De verkregen inzichten combineer je met jouw heldere analyses van verschillende data en informatie. Vervolgens vertaal jij dit naar een totaalvisie op zorg en per zorgsoort. Omdat nieuw beleid nu eenmaal niet in één dag doorgevoerd kan worden, bestaat een groot deel van jouw werk uit het creëren van draagvlak. Zowel intern, als extern verzorg je regelmatig presentaties om jouw visie op veranderingen in de zorg voor het voetlicht te brengen.

Welke innovaties en ontwikkelingen op onder meer technisch, organisatorisch, psychologisch en financieel vlak bieden uitkomst om zinnige zorg te leveren en in te kopen? Vanuit jouw drive en netwerk promoot je binnen VGZ en in de zorg om samen te werken aan nieuwe oplossingen die beter èn betaalbaarder zijn voor de patiënt. Een mooi voorbeeld hiervan is: https://www.youtube.com/watch?v=Sb4ZLMX6Gq0 over inkoop medicijnen astma en COPD.
  
Bij Coöperatie VGZ doe je niets alleen en je maakt dan ook deel uit van een team dat zich bezighoudt met diverse aandachtsgebieden. Ieder heeft zijn eigen projecten en kijkt voor zijn specialisme hoe zorg in de toekomst zinniger en betaalbaarder kan. Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen dragen jullie bij aan een betere zorg.
 

Jouw ervaring

Voor deze uitdagende functie zijn we op zoek naar iemand met:
  • een academische achtergrond op het gebied van Farmacie, Beleid & Management Gezondheidszorg, Geneeskunde (Eerstelijnszorg/GGZ/Oncologie), Bestuurskunde, Gezondheidswetenschappen of Rechten;
  • eventueel aanvullende opleidingen gerelateerd aan farmaceutische zorg;
  • minimaal 8 jaar werkervaring, bijvoorbeeld als (healthcare) consultant, jurist of beleidsmaker bij een zorg(gerelateerde) organisatie;
  • kennis van zorgkosten(methodiek);
  • ervaring met het opstellen èn uitdragen van zorgbeleid, het creëren van draagvlak en het spreken op congressen;
  • een netwerk met daarin patiëntenverenigingen, zorgaanbieders en het Ministerie van VWS.
Of het nu gaat om beleidsvorming, de ontwikkeling van jouw team, of de ontwikkeling van jezelf, het is bij jou nooit af, het kan altijd beter. Dit idee motiveert jou om steeds weer een stapje verder te zetten. Wanneer zich problemen voordoen in jouw werkveld, weet jij dankzij jouw analytische vermogen snel tot de kern door te dringen. En met het gewenste resultaat scherp voor ogen, bedenk je ook een efficiënte oplossing.

Je hebt een scherp ontwikkelde organisatiesensitiviteit en voelt feilloos aan wat er in de verschillende lagen van de organisatie speelt. Jij weet wie je waarbij moet betrekken en op welke manier. Dat jij jouw boodschap op een heldere manier over het voetlicht weet te brengen en goed afstemt op jouw toehoorder draagt zeker aan je resultaten bij! Tot slot kun je snel schakelen en weet je hoe je om moet gaan met tegengestelde belangen. Het feit dat Coöperatie VGZ opereert in een markt die aan politieke en publieke invloeden onderhevig is, brengt jou dan ook zeker niet van je stuk.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Beleidscoördinator Farmacie bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het ontwikkelen van programma's voor het inkopen van farmaceutische zorg echt jouw werk?  Solliciteer dan via onderstaande knop

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl