Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Dataminer Langdurige Zorg

 • 34 uur per week
 • Tussen € 2656,- en € 4149,-
 • Eindhoven

Er gaat veel geld om in de langdurige zorg. Hoe zorg jij ervoor dat je collega’s van het Zorgkantoor beschikken over de juiste informatie en inzichten om risico’s te beheersen zodat zorgkosten rechtmatig en doelmatig worden besteed? 

Jouw werk

Risicobeheersing is noodzakelijk want het helpt tegen onnodig hoge premies en een verlies van vertrouwen. Het team Businessinformatie & Risicobeheersing maakt zich dan ook sterk om hier een concrete bijdrage aan te leveren. Als Dataminer Langdurige Zorg ondersteun jij dit gehele team. Door goed door te vragen en multidimensionale databases door te spitten, breng jij als eerste verrassende inzichten vanuit de data aan het licht. Belangrijk om risico’s rondom rechtmatigheid en doelmatigheid van zorgkosten te beheersen maar bovenal stel jij de business in staat scherpe keuzes te maken om de zorg betaalbaarder te maken.

Binnen jouw team verantwoordelijk voor het analyseren van beschikbare databestanden om trends en ontwikkelingen te duiden. Hiermee lever je bijvoorbeeld input aan het opstellen van het (zorginkoop) beleid en het meer op feiten gebaseerd inkopen van zorg. Hiertoe pas je geavanceerde dataminingmethoden en -technieken toe op de beschikbare data en analyseer je een grote hoeveelheid aan gegevens. Alles wat lijkt op onrechtmatig en ondoelmatig handelen trek jij boven water. Daarnaast analyseer en interpreteer je zorgkosten, om inzicht te krijgen in de terugvordermogelijkheden en preventiepotentieel.

Je analyseert de informatie- en rapportagebehoefte en gaat op aanvraag of op eigen initiatief op onderzoek uit. Met jouw rapportages en conclusies in de hand, adviseer je de organisatie over de te nemen stappen op het gebied van beheersing en beleid. Je presenteert resultaten zowel mondeling als op papier en wisselt informatie uit binnen verschillende interne overlegvormen. Zorginkopers, Specialisten Controles, Beleidscoördinatoren en managementleden voorzie je van de benodigde overzichten, zodat zij actie kunnen nemen. Bijvoorbeeld om claims in te dienen bij zorgaanbieders, of om nieuwe beheersmaatregelen in te voeren, zoals achterafcontroles.
 
Tegelijkertijd ontwerp, controleer, valideer, transformeer en bewerk je bronbestanden, zodat deze vrij zijn van dubbelingen en verouderde gegevens. Relevante wet- en regelgeving hou je scherp in de gaten. Zijn er aanpassingen nodig, bijvoorbeeld in de beveiliging van de gegevens? Dan zorg je dat deze worden doorgevoerd en dat de werkbeschrijving up-to-date is. Steeds weer kijk je wat er beter kan in jouw werkprocessen en denk je mee over de juiste oplossing.

Ondanks dat je een zeer zelfstandige functie hebt, werk je bij Coöperatie VGZ niet alleen. Binnen jouw team is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen leveren jullie een belangrijke bijdrage aan het beheersen van de zorgkosten.
 

Jouw ervaring

Voor deze relatief nieuwe functie zijn we op zoek naar een data-analyse-duizendpoot die het volgende met zich meebrengt:
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Werkervaring als Business Intelligence Consultant, Business Intelligence Specialist of Dataminer;
 • Aantoonbare ervaring in het statistisch analyseren van grote hoeveelheden gegevens;
 • Diepgaande kennis van data-analysemethodieken inclusief bottom-up datamining en top-down hypothese gedreven analyse;
 • Zorginhoudelijke kennis (PGB, WLZ, zorgbekostigingssystematiek); 
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (Wet Langdurige Zorg);
 • Ervaring met relevante bedrijfsprocedures;
 • Vaardig in applicaties op gebruikersniveau, analyseprogramma’s zoals MS Excel / SPSS, SAS, Foxpro en databaseprogramma’s als MS Access en SQL.
Daarnaast ben jij gericht op samenwerking en het echt helpen van jouw collega’s. Van het kastje naar de muur? Dat is aan jou niet besteed. Jij neemt zelf verantwoordelijkheid voor je werk en hebt een interne drive om resultaten te boeken. Stilzitten en afwachten is dan ook niets voor jou, je neemt zelf het initiatief om zaken aan te pakken, te vernieuwen en te verbeteren. Daarbij komt jouw vaardigheid om problemen te doorgronden goed van pas. Jij ziet al snel waar de knelpunten (komen te) liggen en speelt daar vroegtijdig op in. Daardoor is het voor jou ook geen enkel probleem dat ons Zorgkantoor zich in een werkveld bevindt dat aan verandering onderhevig is. Sterker nog, dat zorgt er alleen maar voor dat jouw werk continu boeiend blijft!
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Dataminer Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het analyseren van data om informatie en inzicht in risico’s te verkrijgen echt jouw werk? En draag jij daarmee graag bij aan het verlagen van de zorgkosten? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl