Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Marketing intelligence analist

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3447,- en € 5481,-
 • Arnhem

Als zorgverzekeraar beschikken we over enorme hoeveelheden data. Hoe vertaal jij die cijfers naar het juiste, helder verhaal, zodat jouw collega’s nieuwe kansen kunnen verzilveren in de markt?

Jouw werk

Als Data Analist is het jouw werk om commerciële (en zorg)data betekenis te geven, zodat jouw collega’s diepgaand (commercieel) inzicht krijgen in hun portefeuille en relevante ontwikkelingen. Jij analyseert en interpreteert data en vertelt het verhaal achter de cijfers. Daarmee geef je antwoord op complexe businessvraagstukken en lever je niet alleen een bijdrage aan de klantbeleving, maar ook aan zinnige en betaalbare zorg in Nederland.
 
Hiertoe beperk je je niet tot het statisch rapporteren van cijfers en het bouwen van dashboards. In tegendeel, de ‘waarom-vraag’ brandt voortdurend op je lippen en je neemt niets klakkeloos aan. Data pas je slim en innovatief toe en je speelt continu in op veranderingen. Zo rapporteer je over resultaten van campagnes en geef je advies over de wijze waarop omnichannel campagnes kunnen worden geoptimaliseerd. Daarnaast zorg je ervoor dat de door jou ontwikkelde klantwaardemodellen sturing geven aan de strategische en tactische beslissingen die er binnen jouw domein worden ondernomen.
 
Jouw missieteam zoekt doorlopend naar nieuwe kansen om het verschil te maken, voor onze verzekerden of in het zorgveld. Hierbij wordt actief gebruikt gemaakt van inzichten uit datamodellen. Jij faciliteert en stuurt deze vernieuwing bij door de juiste inzichten uit analyses en modellen te halen; een belangrijke schakel in het succes van het team!
 
In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met:

 • Audience management: je selecteert doelgroepen voor marketingcampagnes middels predictive models, behavioral triggers of handmatige selecties.
 • Marketing automation: je automatiseert de data-driven processen rond campagne-uitvoering.
 • Testing: je formuleert hypothesen en toetst deze door A/B testing.
 • Reporting: je ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt scorecards, dashboards en rapportages om marketinginitiatieven te monitoren en te verbeteren.
 • Analytics: je duikt diep in allerlei data om de drijfveren achter klantbehoeften, klantgedrag, campagne performance (ATL en BTL) en business performance te achterhalen.
 • Optimalisering: met de uitkomsten van jouw analyses onder je arm, adviseer je stakeholders over hoe zij de performance kunnen verbeteren.  
 • Business value estimation: je onderbouwt de business value van de epics en user stories op de backlog van het scrum team zodat de juiste prioriteiten gesteld kunnen worden.
 • KPI framework: je stelt relevante KPI’s vast voor het team, alsmede het definiëren van de succescriteria van de epics en stories die jouw team uitvoert.
 • Segmentatie en prospect-contactstrategie: je identificeert relevante prospectsegmenten en ontwikkelt hier contactstrategieën voor.
 • Data science: je ontwerpt, ontwikkelt, implementeert en optimaliseert modellen op het gebied van klantwaarde en acquisitie.

 
Daarnaast heb je een belangrijke rol in het ‘Data savvy’ krijgen van jouw collega experts. Dat kan bijvoorbeeld door een workshop te organiseren, door samen een analyse te doen of op een andere manier, dat mag jij zelf vormgeven. Omgekeerd leer jij weer veel van collega’s met andere expertises, waardoor ook jij ook jouw kennis verbreedt.  
 

Jouw ervaring

 • Een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, het liefst in een bètarichting.
 • Relevante werkervaring, bij voorkeur in een agile werkomgeving.
 • Ervaring met het maken van analyses (en predictive analytics), data modellen en tooling als Excel, SQL, OBIEE en R / Python.
 • Je weet hoe je kwantitatief en kwalitatief onderzoek initieert, vormgeeft, uitvoert en hoe je op basis van je conclusies (management)aanbevelingen doet.
 • Het liefst heb je eerder gewerkt in de zorg, marketing en/of het verzekeringswezen.
 
Jij begrijpt wat er (technisch) allemaal mogelijk is met data, kunt je inleven in de businessvraag en werkt graag samen met anderen. Daarnaast heb je affiniteit met marketing, gezondheidszorg én commercie. Daardoor snap je wat er nodig is om kansen in de markt te kunnen benutten.
 
Jij snapt dat we als zorgverzekeraar een maatschappelijke rol bekleden en dat we ons hard willen maken voor zinnige zorg. Vanuit die optiek ontrafel jij extra graag het verhaal achter de data: ‘Wat zien we nu en wat betekent dat nu écht? Wat kunnen we ermee doen en wat zegt dit over de toekomst?’ Jij ziet dit niet alleen, maar weet jouw conclusies ook over te brengen aan collega’s.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Marketing intelligence analist bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het analyseren van data en het ontwikkelen van datamodellen echt jouw werk? En wil jij met jouw skills graag een bijdrage leveren aan zinnige, betaalbare zorg in Nederland? Solliciteer dan op dit allerlaatste plaatsje in dit team, vòòr vrijdag 29 juni via onderstaande knop.

 

Mattanja Schuijl

Mattanja Schuijl

Recruiter
06-38783518
m.schuijl@vgz.nl